ugrás a tartalomhoz

RSS - legfrissebb elemek betöltése PHP+MySQL-lel

cs.m · 2008. Aug. 4. (H), 12.26
Keresgettem erre a témakörre, de valahogy nem találtam meg a megfelelő megoldást.
Arról lenne szó, hogy egy oldalnak 3 RSS feedje van, 3 különböző témakörre. Egy nagyon egyszerű megoldásban úgy oldottam meg, hogy mindenhol a legújabb 12 elemet kilistázza az adatbázisból, ez így rendben is volt egy darabig, viszont a megrendelő most azt kéri, hogy csak az újakat jelenítse meg a rendszer. Namostugyebár az "új" fogalma relatív, tehát egyrészt lehet úgy értelmezni, hogy egy adott dátum utáni beírások látsszanak RSS-ben, ez nem is gond.
A kérdés ez lenne azonban: lehet-e valahogy megoldani a dolgot úgy, hogy csak olyan elemek látsszanak az RSS-olvasóban, amelyekre mondjuk nem kattintott rá a felhasználó? Nekem kicsit elvontnak tűnik a dolog, meg gondolom, olvasófüggő az eset, nem a PHP a megoldás, de azért szeretném, ha rábólogatnátok, ha tényleg így van.
Köszönöm!
 
1

Kliens feladata

vbence · 2008. Aug. 4. (H), 12.30
Egy alap RSS olvasó is kijelzi, mely linkeket nyotottad meg, és miket nem. Amiket eddig láttam, mind úgy működött mint egy standard mail kliens (olvasott, olvasatlan).

Másrészt meg alapból megoldhatatlan, mivel minden kliens eltérően viselkedik (van ami megjegyzi a régi bejegyzéseket, nem csak az utolsó listát látja).