Archívum - Aug 28, 2008 - Fórum téma
mod_rewrite - könyvtár kihagyása
Sziasztok!
Biztosan lehetséges, hogy az url átírási szabályok alól egy konkrét könyvtár és az az alatti fájlok mentesüljenek. Csak nem találom, hogy hogyan. A rewriteconddal az az összes létező fájlra, könyvtárra lehet szűrni, erre van példa sok. De egy konkrét könyvtárat hogyan tudok kivételként megadni?
Köszönöm szépen előre is!
■ Biztosan lehetséges, hogy az url átírási szabályok alól egy konkrét könyvtár és az az alatti fájlok mentesüljenek. Csak nem találom, hogy hogyan. A rewriteconddal az az összes létező fájlra, könyvtárra lehet szűrni, erre van példa sok. De egy konkrét könyvtárat hogyan tudok kivételként megadni?
Köszönöm szépen előre is!
Űrlapok beviteli mezőiben megjelenjenek a jelenlegi adatok
Alaphelyzet: a weboldalam menüinek címe (pl.:Jelenleg a főoldalon tartózkodsz) adatbázisban vannak, egy táblában. Csináltam egy űrlapot, amely segítségével online lehet módosítani ezen tábla tartalmait, azaz a menük címét.
DE! A beviteli mezők ugye alaphelyzetben üresek és az új címet mindig teljesen előről be kell írni.
Amit szeretnék: hogy az adott menü jelenlegi címét (ami az adatbázis egy táblájában van) automatikusan írja be a beviteli mezőbe és a módosításhoz azt csak át kelljen javítani.
Tudtok nekem segíteni? Érthető voltam vagy nagyon zavaros?
Előre is köszönöm!
■ DE! A beviteli mezők ugye alaphelyzetben üresek és az új címet mindig teljesen előről be kell írni.
Amit szeretnék: hogy az adott menü jelenlegi címét (ami az adatbázis egy táblájában van) automatikusan írja be a beviteli mezőbe és a módosításhoz azt csak át kelljen javítani.
Tudtok nekem segíteni? Érthető voltam vagy nagyon zavaros?
Előre is köszönöm!
.htaccess segítség
Sziasztok!
A kérdésem ehhez a cikkhez kapcsolódik. Azért nem oda írtam, mert lehet, hogy hosszú lesz.
Az 'URL Rewrite' módszert szeretném beüzemelni az otthoni virtuális szerveren, de nem megy. A legjobb, amit sikerült elérnem az az volt, hogy nem csinált semmit. Volt amikor 403 (Tiltva) és 500 (Szerver hiba) kódokat küldött és nem volt jó semmire az egész.
A kérdésem ehhez a cikkhez kapcsolódik. Azért nem oda írtam, mert lehet, hogy hosszú lesz.
Az 'URL Rewrite' módszert szeretném beüzemelni az otthoni virtuális szerveren, de nem megy. A legjobb, amit sikerült elérnem az az volt, hogy nem csinált semmit. Volt amikor 403 (Tiltva) és 500 (Szerver hiba) kódokat küldött és nem volt jó semmire az egész.
UML oktatás
Szervusztok!
Érdeklődnék, hogy tudtok-e ajánlani okatási intézményt ahol teljeskörű UML ismeretekre tehetnék szert lehetőleg minél olcsóbban? Google segítségével az IQSoft-ot meg a Számalk-ot találtam de nagyon kiábrándító a honlapjuk ami megkérdőjelezi számomra a hozzáértésüket. Pécs előny de, ha kell utazom.
Válaszokat köszi!
--
sirkalmi
■ Érdeklődnék, hogy tudtok-e ajánlani okatási intézményt ahol teljeskörű UML ismeretekre tehetnék szert lehetőleg minél olcsóbban? Google segítségével az IQSoft-ot meg a Számalk-ot találtam de nagyon kiábrándító a honlapjuk ami megkérdőjelezi számomra a hozzáértésüket. Pécs előny de, ha kell utazom.
Válaszokat köszi!
--
sirkalmi