ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 2008 - Fórum téma

február 20

Szöveg végének levágása

AQKing · 2008. Feb. 20. (Sze), 13.29
Sziasztok!

Le szeretném rövidíteni a kirandó szöveget X számú karatkerre.

Valahogy így gondoltam:

EREDETI:
"Én elmentem a vásárba fél pénzzel"

Levágott:
"Én elmentem a ..."

Tudna valaki segíteni abba, hogy ez milyen módon lehetséges? Sehogy sem találtam rá itt a fórumban, se máshol...

- Köszi előre! -
 

február 20

include() problémák

Xrisz · 2008. Feb. 19. (K), 23.24
Hello!

Egy olyan oldalt szeretnék csinálni amiben a menügombokra rákattintva az egyik DIV-embe beletölti az adott html fájlt az include()-segítségével. Én ezt így oldottam meg:

a gombok parancsai:
 
   <a href="index.php?page=rolunk">Rólunk</a>
   <a href="index.php?page=tartalom">Tartalom</a>
a php fájl:

<?php
  switch($page){

    case "rolunk" : $content = "rolunk.html"; $title="Rólunk"; break;
    case "tartalom" : $content = "tartalom.html"; $title="Tartalom"; break;
    }
 
?>

<html>
<head>
</head>
<body>

  <div id="tartalom">
 
<?php include($content);?>
  </div>

</body>
</html>
Viszont nem akar működni. Aszt hiszem azért mert csak talán egyszer fut végig a php fájlon az értelmező?
Valaki légyszíves segytsen ezt megoldani.

Válaszaitokat előre is kösznöm!
 

tálázat sorai más színnel

SzaLacy · 2008. Feb. 19. (K), 17.52
hogyan tudom elérni azt, h mikor php-ban generáltatok táblázatot, akkor minden 2. sor más színű legyen a háttere.. vagyis, 1ik kék, a másik sárga, és megint kék és így tovább??
segítenétek?
köszi
 

XDebug + Notepad++

Fraki · 2008. Feb. 19. (K), 16.41
Sziasztok, használja valaki ezt a kombót?

Arra volnék kíváncsi, hogy lehet beállítani egy breakpointot egy tetszőleges fájlban... A debug session rendben elindul, el is tudok kezdeni lépkedni, csak a lényeges pont kicsit messze van az elejétől. A DBGp configjában van egy Remote path / Local path páros, gyanítom, hogy ott lehet ilyen megfeleltetést megadni, de nem tudom, hogy pl. Remote path-nak mit kell oda beírni (és milyen formában, ez ugye windows).
 

Root felhasználó törölve a MySQL-ből

rober · 2008. Feb. 19. (K), 15.39
Sziasztok!

Véletlenül töröltem a root felhasználót és a phpmyadmin nem tud csatlakozni a mysql szerverhez.

Tudna valaki segíteni abban hol és hogyan lehet újra beállítani a root felhasználót!

Köszönöm!
 

RSS számláló

carolusmagnus · 2008. Feb. 19. (K), 00.42
Hogyan lehet megtudni, hogy egy RSS csatornának hány előfizetője van? Próbáltam keresni itt is, máshol is rss feed számlálót, de nem nagyon találtam. (Kivéve ezt: http://www.mapelli.info/feed/feed-count-12 de ez szoftverfüggő). Thx
 

február 18

PHP-FCGI elszabadul

janoszen · 2008. Feb. 18. (H), 20.43
Sziasztok,

egy olyan problémával állok szemben, hogy a Weblaboros cikk szerint felkonfigurált webszerver néhány processze elszabadul és kb 6-7 órás process időket produkál, amitől a monit természetesen azonnal újraindítja a webszervert.

Az érdekes az, hogy a FastCGIConfig-ban meg van adva a killInterval 300, ennek ellenére nem gyilkolja le.

Hogy tudnám lekövetni a probléma okát?

Köszi

J
 

Értékátadás PHP - HTML - PHP

manuelc · 2008. Feb. 18. (H), 17.38
Sziasztok!

Egy PHP oldalba ágyazok be egy webformot.

A feladat:

Egy meghatározott link, vagy terméknév (a php oldalról) továbbítása egy webformon keresztül a 3. php állománynak (mail fgv) termékoldala.php -> webform.html -> sendform.php

Egész pontosan:
Egy ingatlan nevének vagy linkjének továbbítása egy hiteligénylés mellé automatikusan, hogy az emailt megkapó illető tuja melyik ingatlanra érkezett az igénylés (persze html oldal a webform).

Amennyiben van ötletek, osszátok meg velem, hogyan lehetne megoldani ezeket az értékátadásokat.

Köszönöm!

Üdv
M
 

A változók hatóköre

Velias9 · 2008. Feb. 18. (H), 13.19
Sziasztok!

A kérdésem a lenne, hogy, ha egy függvényen kívül létrehozott változót függvényen belül is el akarok érni, akkor mit kell tennem? A PHP-ben egy 'global' utasítás való erre, de a JavaScript-ben nem tudom, hogy hogyan kell. A másik, hogy, ha egy függvényben létrehozok egy változót, akkor hogyan kell 'return' használata nélkül függvényen kívül is használhatóvá tenni? Ennek a PHP-s megoldása is érdekelne!

Előre is köszönök minden segítséget!
 

Windows-os PHP futatás fastcgi módban

farkaskutya · 2008. Feb. 18. (H), 12.48
Sziasztok,


a segítségeteket szeretném kérni a következőkben:

Windowsos platformon szeretném a php-t fastcgi módban futtatni. Sehogy sem bírok rájönni hogyan is megy ez. Találtam pár doksit a neten, de nem működik velük. És ez mit is jelent tulajdonképp, minden weboldalnak külön php.ini-je lehet?

Tehát ha valakinek megy win alatt a fenti dolog akkor kérem segítsen már egy kicsit.


Köszi!
Üdv.