ugrás a tartalomhoz

PHP-FCGI elszabadul

janoszen · 2008. Feb. 18. (H), 20.43
Sziasztok,

egy olyan problémával állok szemben, hogy a Weblaboros cikk szerint felkonfigurált webszerver néhány processze elszabadul és kb 6-7 órás process időket produkál, amitől a monit természetesen azonnal újraindítja a webszervert.

Az érdekes az, hogy a FastCGIConfig-ban meg van adva a killInterval 300, ennek ellenére nem gyilkolja le.

Hogy tudnám lekövetni a probléma okát?

Köszi

J
 
1

Szerintem a cikkben ott a válasz

Poetro · 2008. Feb. 18. (H), 22.59
A FastCGI ezt a be/ki töltögetést küszöböli ki: a PHP értelmező bent marad a memóriában addig, amíg szükség van rá. Sőt, egyszerre több értelmezőt is a memóriában tart, így egyszerre több kérést is ki tud szolgálni a szerver.
http://weblabor.hu/cikkek/phpfastcgimodban

Azaz az a feladata hogy sokáig memóriában maradjon, emiatt lesz gyors.

[szerk]
In the normal case, the process manager would perform its killing policy (just terminating the FastCGI applications that have been marked as victims during the data analysis stage) every n seconds, where n is the number specified as a parameter to the -killInterval option.

http://www.fastcgi.com/docs/apache_process_manager.html

Azaz ennyi időnként nézi át, hogy kell-e valamit legyilkolni. Amik rendesen futnak, azokat gondolom nem gyilkolja le, csak azokat, amik áldozatok (victim).
2

Timeout

janoszen · 2008. Feb. 18. (H), 23.20
:( Az emlegetett timeout opció funkciója pont az lett volna, hogy annál tovább ne éljen a gyerek. Sejtem hogy rendellenes működés, mivel azon az oldalon nem létezhet akkora terhelés, hogy ennyi processzorra legyen szükség. Bár lehet hogy rátévedt a googlebot, de ott olyan 15 köröli gyerek futott a beállított 4 helyett és iszonyatos process timejai voltak, plusz a monit és a nagios is szólt a loadért.
3

Érdemes elolvasni

Poetro · 2008. Feb. 18. (H), 23.31
Érdemes lehet elolvasni a fastcgi process manageréről szóló teljes leírást, hátha segít kitalálni, mit kellene másként konfigurálni. Meg persze az is lehet hogy vmi tényleg letérképezi a teljes weboldalt, és ez adott olyan nagy loadot. A googlebot is lehet, de más bot is, érdemes lehet egy kis apache vagy más log vadászatot megejteni, mi okozza a dolgot.
4

Az lesz...

janoszen · 2008. Feb. 19. (K), 09.25
Az lesz, amint hozzájutok a témához. Köszi a tippet.
5

Megvan

janoszen · 2008. Feb. 19. (K), 20.55
Megvan a hiba oka, legalábbis gondolom. Az egyik oldal egy rakás E_NOTICE-t dobott és amikor rászaladt a GoogleBot, kissé sok lett a disk IO... na meg született egy 18 gigabájtos error log. Szerencsétlenségemre ráadásul az a logfile nem volt bent a logrotateben.