ugrás a tartalomhoz

Windows-os PHP futatás fastcgi módban

farkaskutya · 2008. Feb. 18. (H), 12.48
Sziasztok,


a segítségeteket szeretném kérni a következőkben:

Windowsos platformon szeretném a php-t fastcgi módban futtatni. Sehogy sem bírok rájönni hogyan is megy ez. Találtam pár doksit a neten, de nem működik velük. És ez mit is jelent tulajdonképp, minden weboldalnak külön php.ini-je lehet?

Tehát ha valakinek megy win alatt a fenti dolog akkor kérem segítsen már egy kicsit.


Köszi!
Üdv.
 
1

Miért is?

janoszen · 2008. Feb. 18. (H), 19.20
Miért is szeretnél Te ilyet? És milyen webszerverrel, mert nem mindegy.
2

engem is érdekel, mert:

Szekeres Gergő · 2008. Feb. 18. (H), 21.05
az itthoni gépemen win alatt fejlesztek phpt. és csakúgy, technikai sznobizmusból.. :)
3

Fast vs CGI

janoszen · 2008. Feb. 18. (H), 23.35
Hát nem tudom. Annó a megboldogult Windowsos időkben sima CGI-re gyógyítottam föl PHP-t, de nem volt egy élvezet, mert úgy történt, hogy a PHP bináris bekerült a webroot alá, mint ahogy azt a PHP-s howto elmondja.

Ami a FastCGI-t illeti, ahogy a kb 5 perces guglizásom összegeként levontam a következtetést, Apache-al ilyen konstrukcióban lehet szívni. Ezzel ellentétben, ahogy itt megírták, IIS-re is van FastCGI, ami azt jelenti, hogy Windows alatt valószínűleg az a jobb választás.
4

RE

farkaskutya · 2008. Feb. 18. (H), 23.58
Apache a webszerver egyébként. Azért szeretném, hogy a szarul megírt weblapok ne veszélyeztessék a normálisak működését.
5

Hááááát

janoszen · 2008. Feb. 19. (K), 09.25
Miután Windowson nem nagyon fogsz tudni suexecet használni tudomásommal, ezzel nem oldottad meg a problémát, mert továbbra is minden weblap azonos user alatt fog futni, ergó ugyanúgy bárki bárhova barmolhat.

Eleve nem ajánlom Apache üzemeltetését éles körülmények között Windows alatt, mert amíg mondjuk egy PHP hibából eredő segfault Linux alatt csak az adott gyereket rohasztja le, Windows alatt az egész webszerver megszűnik válaszolni.