ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 28, 2008 - Fórum téma

FTP program, automatikus frissítési lehetőséggel

fchris82 · 2008. Feb. 28. (Cs), 21.45
A probléma az, hogy az egyik munkához egy olyan tárhelyet kaptam, amihez csak FTP hozzáférést hajlandóak adni. Ezzel az a problémám, hogy nekem beromira kényelmes volt WinSCP-vel, hogy a szerkesztőben nyomtam egy CTRL+S-t, és az automatikusan másolta fel a módosított vagy új fájlokat, elég volt a böngészőre váltani és már tesztelhettem is az eredményt.
De nem találok olyan FTP programot, ami ugyanezt tudná :(
Ismer ilyet vki?
 

Perl Ajax Chat

lorko · 2008. Feb. 28. (Cs), 17.50
sziasztok,

chet motort keresek, aminek az alábbi elvárásoknak kellene megfelelnie:

perlben legyen,
ajax-os legyen,
regisztrációt kérjen,
xml-ben, vagy postgresql-be mentsen,
bad words filter legyen hozzá,
esetleg lehessen utólag moderálni,

nem szükséges hogy több szoba legyen, csak egy kell.
igazából az se baj ha nem ajaxos, ha könnyen átírható.

előre is köszönöm.
 

Enterre nem küldi el a formot

killroy · 2008. Feb. 28. (Cs), 12.04
Amióta ezt az XMLHttpRequest-et használom űrlapjaimon a gomb nem submit típusú hanem button és nem használom a <form></form> tageket sem. Viszont ilyenkor ha beírok valamit az input-ba és enter nyomok akkor sajnos nem történik semmi, pedig ezt jó lenne megőrizni, hogy ne kelljen egyfolytában egérrel a buttonra nyomni.
 

JavaScripttel átugrás egy másik oldalra

killroy · 2008. Feb. 28. (Cs), 12.03
XMLHttpRequest-tel készítettem egy beléptető rendszert. A felhasználó megadja a felhasználó nevet és a jelszót. Majd ugyebár oldal újratöltés nélkül kommunikál a szerverrel. Ezt sikerült is elérni és ha mondjuk nem stimmelnek az adatok akkor felugrik egy alert ablak. Azt szeretném meg csinálni hogy ha viszont minden oké akkor az oldal ugorjon át a belépés oldalról egy másikra, ahol mondjuk már elérhetőek a belépett tagoknak a funkciók.

Próbáltam azt hogy a a responseText legyen a php-s header("Location: ") fv, de a szokásos "header already sent..." szöveg fogad. Ha pedig a JS document.location.href("")-el probálkozom akkor az meg nem fut le mivel az oldal nem töltődik újra, persze ha nyomok egy f5-t akkor ok, de ház az úgy nem túl jó.

Tudnátok erre vmi orvosságot?
 

Hogyan ellenőrzöm, hogy valaki kiválaszott egy fájlt?

killroy · 2008. Feb. 28. (Cs), 08.32
Hogyan ellenőrzöm JS-el hogy egy file típusú inputboxba valaki megadta a feltöltendő fájl elérési útvonalát, szóval, hogy használta a tallózás gombot?
Még ezzel kapcsolatban annyi, hogy ha valaki kiválasztotta a fájl akkor hogyan küldöm tovább a szervernek ezt XMLHttpRequest-tel? Én GET metódust alkalmazok, ebben küldöm a szervernek az adatokat.

Válaszaitokat előre is köszönöm!