ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2007 - Fórum téma

június 5

MySQL táblák értékének összehasonlítása

Szabó Gergő · 2007. Jún. 5. (K), 20.31
Sziasztok!

Nekem avval akadt problémám amikor nekikezdtem egy beléptető rendszer elkészítésének, hogy odáig rendben, hogy ellenőrzőm van-e adat,stb... de amikor arra kerülne sor, hogy azt ellenőrizze, hogy a beírt (mezőbe) és a db.-ben lévő adat egyezik-e, akkor mindig azt írja ki amit hibaüzenetnek kreáltatok vele -noha beírt felh.név/jelszó páros helyes is - ha valami baj van a lekérdezéssel

<?php
$felh_nev  = $_POST['fnev'];
$jelszo      = $_POST['jelszo'];
 /*SESSION elindítása*/
    session_save_path("sessions");
    session_start(); 
 /*--------------------------*/

if (empty($felh_nev) || empty($jelszo)) {
echo 'Hiba! Valamely mezo ures! Kerem lepjen vissza es toltse ki! Koszonom!';
} 
elseif((strlen($felh_nev)<2) || (strlen($jelszo )<2))
{
echo'Hiba! Valamely mezo erteke rovidebb mint 2 karakter! Kerem lepjen vissza es javitsa!';
}
else {
        //----------------------------------------------------------------
             include 'mysql/mysql_conn.php';
	     include 'mysql/mysql_select_db.php';
	     $result          = mysql_query("SELECT * FROM felhasznalok");
	     $tabla_hossz  = mysql_num_rows($result);     
	     $tabla            = mysql_query("Select * FROM felhasznalok WHERE fnev="$felh_nev." and jelszo=".$jelszo." ");
	 //---------------------------------------------------------------
	if($tabla_hossz<0)
	{
	echo'Hiba! Ures az adatbazis!';
	}
	elseif($tabla) {
	                          $row = mysql_fetch_array($result);
                                  $_SESSION['belepve']=$row['fnev']; /* Ez jelzi, hogy sikerült, és bárhol ki is irathatod */
                                  header("Location: index2.html"); /* Átirányít */
                                  exit; /* Biztossá teszi azt, hogy az következő kódrész nem fut le. */
	}
	else {
	echo 'Hiba! A felhasznalonev vagy a jelszo nem letezik!';
	}
	} 
?>
Ez volna a probléma
Működése:

Word dokumentum & PHP

figyuri · 2007. Jún. 5. (K), 17.47
Sziasztok, -ismet en (az elozo (vizitdijas) valaszt koszonom...)
Milyen modon tudnam a mar meglevo Word dokumentumokat PHP -bol buzeralni ? Most is mint elobb konkretan leirom mirol van szo: -a mar meglevo dokumentumokat (egeszsegugyi pl.: kikerok, zarojelentesek, elmentett szovegeket) beolvasni, modositgatni, elmenteni, stb.,
Nekem csak az jutott eszembe, hogy heroikus munkaval atkonvertalom html -be (a megjelenites mar ok), majd erre biztos talalok valamilyen megoldast a neten. (vagy ha nem ismet zavarok...:-).

koszi : -gyuri-

mint a windows.prompt

figyuri · 2007. Jún. 5. (K), 13.47
csak egy kicsit maskeppen...

Sziasztok ! -kovetkezo a gondom :

bizonyos oldalak megnezeset csak akkor engedhetem meg a felhasznalonak ha kerdeseimre helyes valaszt adott.(Konkretan a vizitdij fizetesrol van szo...). Kerdeseimre a valaszokat ki kell valasztania az altalam felsoroltak kozul. Szerintem ezert nem jo a windows.prompt (vagy nem ismerem a lehetosegeit, de amugy is php kell...).
Amire gondoltam :
-minden ilyen oldalba "includolom" az elejere a vizitdij.php -t (itt <select> -ek lesznek (Pl.: fizetes modja (kp, kartya, stb.,) illetve fizetes jogcime (alapdij, emelt, mentes, stb.,)), s addig nem engedem tovabb mig nem valasztott mindegyik select -bol... Ez is egy kerdes, hogy ez igy jo ?

Gondot jelent viszont ha ezen oldalakat megkerulve (pl. beirja a bongeszo cim reszebe a kovetkezo oldalt, stb...) tovabb halad, ezt hogyan lehetne megoldani ?

Koszonom : -gyuri-

form spam megint

Cadeyrn · 2007. Jún. 5. (K), 06.23
Üdv!

Újból támad a form spam, csak azt nem értem, hogyan.
- Van egy primitív captcha (le fogom cserélni reCAPTCHA-ra)
- van e-mail cím totális validálás (lekérdezem a szervertől)
- van bevitelszűrés (HTML nincs, stb.)

és még mindig jön spam, igaz, sokkal kisebb mértékben, elsősorban linkek formájában.

Van valakinek ötlete a maradékot is kiküszöbölni?

június 5

FCKEditor aspx

fERI · 2007. Jún. 4. (H), 23.34
Sziasztok!

Sokan ajánlották az FCKEditor. Egy ASP .NET-es oldal készítek, és szerkesztőnek használnám. Elvégeztem a leírásban megadott dolgokat, viszont a képfeltöltésnél problémák vannak.

Környezet: http://localhost/fckeditor
Szerkesztő elérése: http://localhost/fckeditor/FCKEditor
Feltöltéshez szükséges elérhetőség: http://localhost/fckeditor/upoload

A web.config-ban a következp beállítások kerültek megadásra:

<appSettings>
<add key="FCKeditor:BasePath" value="~/FCKeditor/"/>
<add key="FCKeditor:UserFilesPath" value="~/upload/"/>
</appSettings>

Az FCKEditor/ckconfig.js-ben a következők kerültek megadásra:

var _FileBrowserLanguage = 'aspx' ; // asp | aspx | cfm | lasso | perl | php | py
var _QuickUploadLanguage = 'aspx' ; // asp | aspx | cfm | lasso | php

A probléma az, hogy a feltöltés sikeresen végrehajtódik, viszont sajnos az elkészített html-ben a kép URL-je nem megfelelő. Az editor saját magához viszonytja a szerkesztőben a kép URL-jét (ami nem jó, mert ott nem találja). A szerkesztő a következő URL-t adja: ~upload/kep.jpg. Viszont a szerkesztőben a ../../kep.jpg URL megadásakor hajlandó csak látni a képet.

A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e esetleg a szerkesztővel beszélni, hogy ne relatív, hanem abszolut URL-ekkel dolgozzon?
Másik lehetséges megoldás, hogy valamilyen másik paraméterrel megadni, hogy mi legyen a kép URL-je. Erre van lehetőség?

Sajnos a GOOGLE nem sok mindent mondott, amit adott megoldás gyanánt, azt már mindent végig próbáltam.

Előre is köszönöm a tippeket, illetve a megoldásokat.

További kellemes, szép napot kívánok.

Üdvözlettel:

fERI

... és mégis tudja a PHP

presidento · 2007. Jún. 4. (H), 17.59
Volt egy dolog, amit nagyon hiányoltam a PHP-ból, és eddig sehol sem kaptam kielégítő választ, hogy miért nincs benne, nevezetesen, hogy ne kelljen eltárolnom egy visszatérési értékként kapott asszociatív tömböt, ha annak csak egy elemére vagyok kíváncsi.

Mert sajnos ilyet nem lehet:

$adat = bonyolultSzamitas($forras)['fontosAdat'];
Muszáj helyette például ilyet:

$adat = bonyolultSzamitas($forras);
$adat = $adat['fontosAdat'];
De ilyenkor nem következetesen használjuk az „adat” változónevet

Esetleg:

$tmp = bonyolultSzamitas($forras);
$adat = $tmp['fontosAdat'];
Azonban ekkor fel kellett venni egy plusz változót (szerintem) feleslegesen.

Egy ismert PHP tulajdonságot új módon kipróbálva, bizonyos esetekben (ha a „fontosAdat” szöveges információkat tartalmaz, használható az alábbi:

$adat = "{{bonyolultSzamitas($forras)}['fontosAdat']}";
Nekem új volt...

Paypal fizetés és adatbázis kapcsolata hogyan valósítható meg?

php5 · 2007. Jún. 4. (H), 11.41
Sziasztok!

Az a problémám, hogy kilátásban van egy munka, de paypal fizetést kér az ügyfél, de én még ilyet nem csináltam, az oldal mysql és php alapú.
Nem terméket kell kifizetni, hanem szolgáltatásról van szó, konkrétan előfizetésről, amihez különböző időkorlátok kellenének.
Hogyan lehetne megvalósítani a fizetés és az adatbázis kapcsolatát?????
Ebben a kérdésben várom a segítségeteket.
Ha lehetne az elméleti ötleteken kívűl forrásódot is küldjetek!
Előre is köszi!
Lajos

június 3

Kép adatbázisba való feltöltése és lekérdezése (tudom már sokadszor :( )

mrjoel · 2007. Jún. 3. (V), 21.07
Üdv!
Egy olyan problémám lenne, hogy képet szeretnék adatbázisba feltölteni. Meg is találtam az ehhez tartozó kódot az előző fórumokban, de nekem sajna nem működik. Léterhoztam az ott leírt adatbázist, meg kódot de nem tölti fel a képet. Innen van a kód: http://www.phpbuilder.com/columns/florian19991014.php3
Ha php3-ba mentem el akkor egyáltalán nem működik hibát ír ki. Ha php-ba mentem meg nem csinál semmit, csak frissül egyet a form és ennyi.(lehet függ attól is hogy az extra.hu tárhelyét és adatbázisát használom?) Sokan írták, hogy a képnek inkább csak az elérési útvonalát adjam meg a táblában, de azt sehol nem találtam mi is ennek a megoldása. Így nagyon megköszönném, ha valaki tudna adni egy működö adatbázisba kép feltöltő kódot (akár magát a képet akár az elérési útvonalát), és egy működő megjelenítőt, ami csak szimplán a felrakott képet hozza elő az oldalon. Légyszi ne csak beszúrt mondatokat vagy kioktatást, hogy itt keress meg ott keress, mert már elég rég vacakolok vele. Tehát egy vagy két vagy amennyi, teljesen kész php kell.
Előre is köszi!

Sepi munkái

Sepiroth · 2007. Jún. 3. (V), 17.08
Mi a véleményetek ? Bármi jöhet :)
http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/untitled-1f21180875496.jpg

Több mysql futtatása egyszerre egy porton

thomasrc · 2007. Jún. 3. (V), 15.35
Azt szeretném megvalósítani, hogy van egy apache szerver. És az úgy van beállítva, hogy van egy publikus weblap ( xy.myip.hu ), és van egy privát weblap ( 192.168.x.xxx ). Ezek Virtualhostban vannak beállítva.
És én azt szeretném, ha a publikus és a privát weblapnak is lenne két külön phpmyadmin -ja, de úgy hogy a privát phpmyadmin teljesen más adatbázisokat jelenítsen meg, mint a publikus. Ezt úgy gondoltam, hogy két mysql -t feltelepíteni, és a publikus az 1. mysql -hez csatlakozik, a privát phpmyadmin pedig a 2. mysql -hez csatlakozik. Így elkülönítve az adatbázisokat.

Ha ezt nem így kéne csinálni, akkor majd kijavítatok :). De ha így kéne csinálni, akkor én aztis megszeretném valósítani, hogy a két mysql ne keverje össze egymás adatbázisait, de egy porton ( 3306 ) fussanak.

Ha nem vagyok érthető, kérdezzetek !