ugrás a tartalomhoz

Paypal fizetés és adatbázis kapcsolata hogyan valósítható meg?

php5 · 2007. Jún. 4. (H), 11.41
Sziasztok!

Az a problémám, hogy kilátásban van egy munka, de paypal fizetést kér az ügyfél, de én még ilyet nem csináltam, az oldal mysql és php alapú.
Nem terméket kell kifizetni, hanem szolgáltatásról van szó, konkrétan előfizetésről, amihez különböző időkorlátok kellenének.
Hogyan lehetne megvalósítani a fizetés és az adatbázis kapcsolatát?????
Ebben a kérdésben várom a segítségeteket.
Ha lehetne az elméleti ötleteken kívűl forrásódot is küldjetek!
Előre is köszi!
Lajos
 
1

Elvileg

inf · 2007. Jún. 4. (H), 11.44
Hát elvileg van egy paypal modul, de csak hallomásból tudom, keress utána googleben.
2

Forráskód...

janoszen · 2007. Jún. 4. (H), 11.52
Miért van az, hogy mindenki forráskódot kér mostanság? Azért egy kis önállóság, kérem szépen.

Ha rákeresel a kugliban, hogy "paypal php" kb azonnal megkapod a hőn óhajtott forráskódodat is.
3

Elég bonyi

N0r3i · 2007. Jún. 4. (H), 12.57
Szia!

Én is most csinálok PayPal-os fizetést (is), és végignyálaztam egy jócsomó guglis találatot meg paypal.com-os oldalt, mire nagynehezen kiigazodtam a dolgokon. Sajnos nem tudom pontosan hol találtam egy nagyon jó leírást (angolul), de végül ez tett a helyes vágányra.

Szóval a Paypal többféleképpen is vissza tudja igazolni a fizetés státuszát, de ez a paypal.com-on eléggé össze-vissza vannak leírva. Az egyik (eléggé ellenjavalt) módszer, hogy elküldesz egy rejtett mezőkkel megpakolt oldalt a vásárlási információkról, majd a vásárlás végén visszakapod a vezérlést az oldaladra és Post paraméterekben a fizetés státuszát. Ez azért nem olyan jó, mert ha a böngézőt lelövik a vásárlás végén, akkor nem fogsz értesülni a történtekről.

A másik megoldás, hogy visszakapod a vezérlést a vásárlás után, de nem kapsz paramétereket vissza, hanem egy kicsit később, a háttérben fogja a PayPal szervere meghívni az általad megadott scriptet (oldalt) és átad egy rahedli paramétert, amikből neked vissza kell ellenőrizned, hogy minden stimmel és vissza is kell igazolnod. Ez sokkal bonyolultabb, de jóval biztonságosabb megoldás.

A részletekkel kapcsolatban én is csak a guglit és a paypal.com-ot tudom ajánlani. Ja és a scripted teszteléséhez is vannak tök jó teszt oldalak. Valamint erősen ajánlott a paypal sandbox használata is a biztonságos teszteléshez!

Norbi
8

hol?

php5 · 2007. Jún. 10. (V), 17.52
Milyen tesztoldalakat ismersz????
Mondhatnál néhányat!
Köszi
14

legalább helyes infót, ha lehet

amonrpg · 2009. Május. 6. (Sze), 06.52
A másik megoldás, hogy visszakapod a vezérlést a vásárlás után, de nem kapsz paramétereket vissza, hanem egy kicsit később, a háttérben fogja a PayPal szervere meghívni az általad megadott scriptet (oldalt) és átad egy rahedli paramétert, amikből neked vissza kell ellenőrizned, hogy minden stimmel és vissza is kell igazolnod. Ez sokkal bonyolultabb, de jóval biztonságosabb megoldás.


Nem a vezérlés visszaadása után fogja a Paypal meghívni az oldalad, hanem miközben a júzer ott navigál a Paypal oldalán. Szóval, amikor visszatér a te oldaladra, akkor már tudni fogod, hogy
- fizetett rendben
- mégse-t nyomott
- nem fizetett és anomália lépett fel (nem érkezett semmilyen válasz)
19

Gőzöd sincs arról mit beszélsz...

DjCsabi · 2010. Aug. 28. (Szo), 06.33
Kénytelen voltam regisztrálni, mivel megláttam egy akkora mellészólást és muszáj kijavítsalak: "...Post paraméterekben a fizetés státuszát. Ez azért nem olyan jó, mert ha a böngészőt lelövik a vásárlás végén, akkor nem fogsz értesülni a történtekről."
A lényeg ebben a mondatrészedben van melyben te azt hiszed, hogy böngészőn keresztül kapod a visszaigazolást, na most a paypal.com a szervernek küldi az információt, egy php fájlnak POST-ba, na most az beviszi az adatbázisba ezt és kész, a php fájlt be kell állítani, hogy csakis a paypal.com domain címről, legyen POST lehetőség, így 100%ig biztonságos, és a legjobb mód, SMS támogatás rendszerek is így működnek.
4

Kód?

vbence · 2007. Jún. 4. (H), 13.50
Először is itt van ez:
https://www.paypalobjects.com/WEBSCR-460-20070525-1/en_US/pdf/PP_WebsitePaymentsStandard_IntegrationGuide.pdf

Neked valsz. Az IPN elég lesz (ez az, amikor a paypal sikeres tranzakció esetén egy általad kiválasztott PHP-dnek postolja a tranzakció részleteit). Az item_number segítségével elküldheted az ID-t a saját rendszeredből, így visszakereshető, hogy mit vett. A custom mezővel "bármit" elküldhetsz, jól használható a rendelés ID-jének átküldésére (ha magukat a rendeléseket helyben is nyilvántartod). Az invoice mező is megflele erre a célra végső esetben, de ezt annyira nem ajánlom.

Kezd el csinálni, biztos belefutsz a megszámlálhatatlan idegesítő hiba valamelyikébe, ha lesz konkrét kérdés biztos szivesen válaszolunk...
5

paypal.com

Szekeres Gergő · 2007. Jún. 5. (K), 09.24
a paypal developer centerébe regisztráld be magad, utána ott számtalan dokumentumot, és egy komplett php forráskódot is találsz(mellette még van asp és ha jól emlékszem ror is).
Persze a saját adatbázis tranzakcióid még nincsenek benne;)

Néhány jó tanács, amivel én szívtam: az említett regisztációt amerikai accounttal hozd létre, valamint a teszt valuta is dollár legyen. nekem magyar beállításokkal nem működött a teszt hozzáférés.

Amúgy az eddig általam fejlesztett webfizezések közül a paypal adta a legtöbb dokumentációt..
6

sandbox accountok

vbence · 2007. Jún. 5. (K), 09.51
Hosszú ideig nekem is ez volt. Aztán felfedeztem az "Enable" gombot a sandbox accountok mellet.. :) Az amrikai accountok kikapcsolva is működtek.
7

Magyarul?

php5 · 2007. Jún. 9. (Szo), 10.47
Köszi szépen a válaszokat, de nincs véletlenül magyar leírás a paypal fizetési rendszerhez?????
9

sdsa

Qkac · 2007. Jún. 11. (H), 22.43
Sziaztok, engem a lépés legeleje érdekelne, teszem azt, hogy van egy csekély forgalmú oldal, pl. valami fanclub weboldala ahol logos baseballsapkákat szeretnék árulni, és szeretném, hogy lehessen a neten fizetni.. akkor mi kell ehhez, úgyértem pl valami szerződés a bankoddal, vagy semmi csak ez a paypal rendszer?
10

Off

janoszen · 2007. Jún. 12. (K), 07.59
Figy, tényleg off, de nehezedre esik normális témacímet adni? Ez jelenik meg az RSS-ben és semmi értelme ennek.

on: Ha bankkal egyénileg kötsz szerződést, akkor inged-gatyád kifizeted adott esetben. A PayPal-lel viszont az a baj, hogy ha kiveszed a rendszerből a pénzt, akkor lesz valamennyi költséged... ergo nézd meg, mi éri meg jobban. Valszeg így is a PayPal-lel jársz jobban.

Jogilag persze úgy néz ki, hogy számlát kell adnod a dolgokról és azt méghozzá nyomtatottan, aláírva, szóval valszeg a készpénzes vagy utánvétes fizetés is megteszi és akkor nincs rajta költséged. És persze mindezt cégen vagy vállalkozón keresztül kell. Ezzel kapcsolatban kérdezd meg a könyvelődet.
12

bank szerződésnél is fix díj

Szekeres Gergő · 2007. Jún. 12. (K), 15.01
Az egyéni szerződéseknél is általában fix díj van a fizetéstől függően(általában olyan 10% alatt), persze ez már egyéni megbeszélésen alapul, a bank biztos örül, ha inged gatyád kifizeted nekik! ;)

amúgy a 10% is sok szerintem...
11

Reklám

vbence · 2007. Jún. 12. (K), 11.49
See demo
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_wp-standard-overview-outside

Ez persze reklám, úgyhogy egészséges fenntartásokkal kezeld. Pl: ha Magyarországon van a regisztrált eladód (maygar bankkártya, cím), akkor nem tudsz direktben kártyát elfogadni, csak regisztrált paypalosok fizetését. A rendszer mondjuk felajánlja a vevőnek egyből, hogy regisztráljon, de ez jelenthet egy csekély visszatartó erőt a vásárlóknak, esetleg a megrendelőben is ellenérzéseket kelthet, és erről sehol sem olvashatsz apaypal oldalán.
15

ez sem igaz, lehet kártyát elfogadni Mo-ra

amonrpg · 2009. Május. 6. (Sze), 07.01
Legalábbis nekem megy. Igaz, én alapból Merchant accounttal próbálkozok, hiszen az való az eladóknak.
Ez az oldal is Paypallal fizettet: http://nework.hu/ (nem reklám, példa).
17

~2 év

gex · 2009. Május. 6. (Sze), 09.29
majdnem két éves hozzászólásokat vontál kétségbe. lehet hogy akkor még igazak voltak. ;)
18

jóvanna...

amonrpg · 2009. Május. 6. (Sze), 23.34
ez van, amikor bekerül a feedbe a téma, és nem figyelem, hogy nem a téma új, csak a hozzászólás... :D
13

PayPal-tól visszajelzés

KovZoo · 2009. Május. 4. (H), 14.58
Addig már megy a dolog, hogy a PayPalon megjelenik az összeg és lehet fizetni.
Azt hogyan lehet megvalósítani, hogy a vásárlás után az én adatbázisomba egy bitet átbillentsen, hogy az adott megrendelést kifizette?
Előre is köszi minden értelmes hozzászólásért!
16

IPN-nek hívják

amonrpg · 2009. Május. 6. (Sze), 07.04
Itten van az IPN leírása:
https://cms.paypal.com/cms_content/US/en_US/files/developer/IPNGuide.pdf


és itt van az összes dokumentáció
https://cms.paypal.com/us/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=developer/library_documentation