ugrás a tartalomhoz

Jelszó a Videó Lejátszásához

TIV · 2010. Aug. 15. (V), 12.52
Sziasztok!

Vannak olyan oldalak, ahol letöltheted a videókat, de csak emelt díjas sms elküldésével tudod megnézni. Tudjátok, hogy ez, hogy működik pontosan? Ha jól emlékszem, csak Windows Media Playerrel működik, ugye? Használt már valaki ilyesmit? Milyen megoldás van arra, hogy offline videó fájlokat jelszóval levédjünk, de a legtöbb platformon (win, linux, mac) működjön?

Előre is köszönöm!
 
1

Van

janoszen · 2010. Aug. 15. (V), 23.42
Van megoldás, de nem kisipari. A dolog RTMP-vel működik, azaz nem egyszerűen letöltöd a videót, hanem realtime streamként nézed. Ha költséghatékony megoldasra vagysz, keress magadnak egy VOD platformot nyújtó szolgáltatót. Ha akarod, össze is kötlek eggyel, akinek tisztességes hazai sávja van.

Ha a havi 50 USD körüli induló ár
túl sok, akkor marad a fapad megoldás, amiben a usernek a videóhoz egyszer használatos linket adsz. Ezt összekombinálhatod saját Flash lejátszóval is.

Ami a fizetést illeti, érdemes megállapodni egy vagy payment processorral, aki az egész telefonos, bankkártyás hóbelebancot elintézi helyetted.

Még egy fontos tény: ha magyar cégként szolgáltatsz, köteles vagy hiteles számlát kiállítani. Erről itt már többször volt szó, keresd vissza.
2

video streaming

TIV · 2010. Aug. 17. (K), 08.08
köszi a leírtakat. videó hosztinggal kapcsolatban van valami tapasztalatod? egy kisebb webhoszting cégnél vagyunk, ám az ügyfelem szeretne fél/1 órás videókat (flv) mutogatni az oldal látogatóinak a weblapon. elképzelhető, hogy egyszerre 20-40-en fogják nézni a videókat, ami gyanús, hogy nem fog gördülékenyen menni. a szolgáltató lapján ezt írják: Redundáns 1 Gbit/s belföldi sávszélesség, nem tudom, ez még talán elég is lehet, szerinted? gondolom attól függ, hogy mennyire tömörítjük az flv-t, mekkora felbontás, stb... a sávszélességen kívül kell még valamire figyelni? keressünk videó hoszting céget? köszi