ugrás a tartalomhoz

mint a windows.prompt

figyuri · 2007. Jún. 5. (K), 13.47
csak egy kicsit maskeppen...

Sziasztok ! -kovetkezo a gondom :

bizonyos oldalak megnezeset csak akkor engedhetem meg a felhasznalonak ha kerdeseimre helyes valaszt adott.(Konkretan a vizitdij fizetesrol van szo...). Kerdeseimre a valaszokat ki kell valasztania az altalam felsoroltak kozul. Szerintem ezert nem jo a windows.prompt (vagy nem ismerem a lehetosegeit, de amugy is php kell...).
Amire gondoltam :
-minden ilyen oldalba "includolom" az elejere a vizitdij.php -t (itt <select> -ek lesznek (Pl.: fizetes modja (kp, kartya, stb.,) illetve fizetes jogcime (alapdij, emelt, mentes, stb.,)), s addig nem engedem tovabb mig nem valasztott mindegyik select -bol... Ez is egy kerdes, hogy ez igy jo ?

Gondot jelent viszont ha ezen oldalakat megkerulve (pl. beirja a bongeszo cim reszebe a kovetkezo oldalt, stb...) tovabb halad, ezt hogyan lehetne megoldani ?

Koszonom : -gyuri-
 
1

alapjában véve nem rossz

virág · 2007. Jún. 5. (K), 14.13
Szia,

alapjában véve nem rossz az elképzelésed, ha jól értem akkor neked egy "varázsló" szerű bigyóra van szükséged, ahol előre hátra lépkedhetsz. A munkamenetkezelést tanulmányozd át. Eltárolod, hogy éppen hol jár, jogosultságokat stb. és ellenőrzöd, hogy megfelel-e a látogató az általad támasztott követelményeknek. Ha igen, akkor továbbmehet vagy kitölthet (vagy pusztán megjelenhet) valami, vagy nem. Ha nincs meg a megfelelő session érték, akkor átdobod egy másik oldalra. Ajaxos megoldást is ajánlhatnék, de a kérdésedből úgy tűnt, hogy nem vagy nagyon jártas a témában és lehet, hogy ez csak megzavarna, de ha rosszul ítéltem meg, akkor bocsi.

Más megoldások is léteznek, de alapvetően session kezelésre biztosan szükséged lesz. Egyébként ha nem ragaszkodsz a PHP-hoz, akkor az ASP.NET ezt alapból támogatja egy egyszerű komponenssel, de PHP-hoz is vannak szerintem freeware cuccok. Persze saját magadnak leprogramozni egy ilyen feladatot az külön öröm és jó tanulási alap. :))
2

js

kerzo · 2007. Jún. 5. (K), 17.40
Ha csak select-ek vannak az oldalon, illetve ürlap elemek, akkor elég lehet egy egyszerű JavaScript is. Csak létre kéne hozni a select-ekhez szükséges tömböket, majd a kiválasztottak alapján feltölteni a következő listát. Így amieddig az előzőt nem tölti ki, nem engedi összevissza kiválasztani az elemeket.