ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 2007 - Fórum téma

március 19

JavaScript kód ne látszódjon a forrás megtekintéskor

konoko · 2007. Már. 19. (H), 15.34
Sziasztok.

Egy olyan kérdésem lenne hogy megoldható e hogy van egy JavaScript egy kód-ban. Ez egy webcamerára kapcsolódik és a kamera álltal a képet adja vissza a böngészőbe. Meg lehet e oldani valahogy azt hogy a JavaScript ne látszódjon mikor a felhasználó megtekinti a forrást.
Ha lehetséges légyszives segítsetek.
Válaszotok előre is köszi.

Üdv. konoko
 

március 19

Iframe-kor milyen ip van

Vas Dávid · 2007. Már. 18. (V), 22.09
Üdv!

Nos van egy oldal mondjuk ahol van egy iframe-s beágyazás ami ugye meghív egy másik oldalt és amelyik oldalt meghívja azaz én ip címet látja vagy pedig azt az oldalét ahova beágyaztam? vagy ezt ki lehet deríteni?

teszem azt létrehoznék egy ilyen hírdetői rendszer mint az adsense csak nem pénzt hanem pontokat lehet kapni...

ÉS mondjuk az okos gyerek megoldaná azt hogy mndjuk iframe-ban van ugye a hírdetés amit egy átlag ember egyszerűen beágyaz, de ő meg azt csinálná mondjuk hogy a beágyazott iframe-ban php-val megkeresi a link tagokat (<a href=""></a>) ezeket kigyűjti tömbe majd ezeket az url címeket hívja meg iframe-val és akkor elvileg így neki minden lap megnyitásakor megy a pont mert iframe-val meghívja az oldalt...

vagy rosszul gondolom?
 

Biztonságos-e a bejelentkeztető felületem?

kiss_david1 · 2007. Már. 18. (V), 21.38
Előre is bocsánatot kérek ha már van ilyen téma.
Nos, nekem csak egy ellenőrzés kéne, hogy megfelelő biztonsággal van-e ellátva az oldalam admin részének biztonsága.
A bejelentkező felületnél, a megfelelő ellenőrzések után, bejegyzem az adatokat a munkamenethez:

<?php
		$keres = "SELECT * FROM `admin` WHERE nev='$adnev'";
		$eredmeny = mysql_query ($keres, $kapcsolat) or die ("HIBA" .mysql_error());
		$sor = mysql_fetch_assoc ($eredmeny);
		$pass = crypt ($adpass, $sor[jelszo]);
		if (empty ($sor))
			{
			print "Nincs ilyen admin!";
			}
		if ($sor[jelszo] == $pass)
			{
			header ("Location: index2.php?". SID);
			print "Bejelentkezés sikeres!";
			$belepett = true;
			session_register ("adnev");
			session_register ("adpass");
			session_register ("belepett");
			exit;
			}
?>
Az oldalak védelméhez, minden egyes aloldalra behívok egy filet, ami tartalmazza a következő sorokat:

<?php
session_start();
extract ($_SESSION);
$keres = "SELECT * FROM `admin` WHERE nev='$adnev'";
$eredmeny = mysql_query ($keres, $kapcsolat) or die ("HIBA" .mysql_error());
$sor = mysql_fetch_assoc ($eredmeny);
if (empty ($sor))
	{
	header ("Location: index.php");
	exit;
	}

if ($belepett == false)
	{
	header ("Location: index.php");
	exit;
	}
Ez a beléptetés megfelelő biztonságot nyújt vagy könnyen feltörhető?

Még ezen kívül annyi lenne a problémám, hogy hiába írom be a .SID-et átirányításnál nem írja ki a cím után. Mi lehet ezzel a probléma vagy működik a script ez nélkül is?

Előre is köszi a segítséget!
Kiss Dávid
 

Fckeditor mentést hogyan csináljam meg? PHP-hez nem értek.

adash · 2007. Már. 18. (V), 19.26
Hali! Találtam egy két leírást a neten az fckeditorral kapcsolatban. Rrroka oldalán található leírást megcsináltam és tetszik a dolog :) ( http://rrroka.freeblog.hu/ )
Szeretném az editort php oldalakra beilleszteni úgy hogy az oldalon belül egy divet szabadon lehessen alakítani vele. A mostani verzió csak bemutatja az fckeditor használatát, de nem menti el a szöveget.
Szal valami megoldás kéne (kód formájában mert nem mindent vágok még php-ban) hogy menteni lehessen aztán a mentést szabadon újra szerkeszteni. Az sem lenne rossz ha a változások mellé írnátok hogy mit csinál mert tanulni szeretnék minél többet.
Az oldal most így néz ki:
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
<script type="text/javascript" src="fckeditor/fckeditor.js"></script>
</head>

<body>
fck teszt
<form action="" method="get" name="fck">
<script type="text/javascript">
 var oFCKeditor = new FCKeditor( 'uzenet' );
 
 
 
 
 oFCKeditor.BasePath  = 'fckeditor/';
 oFCKeditor.ToolbarSet = 'Default';
 oFCKeditor.Height  = 600 ;
 oFCKeditor.Width  = 600;
 oFCKeditor.Value  = '';
 oFCKeditor.Create() ;
</script>
<label>
<input name="teszt" type="submit" id="teszt" value="k&uuml;ld" />


</label>
<?php
print "<br />" . stripslashes($_REQUEST['uzenet']); //update
?>
</form>
</body>
</html> 
Pls aki tud segítsen!

Köszi
 

ojjektum megjeleneset css-sel definialom, de nem tudom javascriptbol lekerdezni.

ErdosJ · 2007. Már. 18. (V), 17.30
sziasztok
egy osszetett javascript-css-html kerdes miatt fordulok hozzatok, remelem, hogy tudtok benne segiteni.

adott egy html dokumentum, es egy valami id-ju div. a div kinezetet kulso css fileban definialom (classos es/vagy ides megoldas...). ott akadtam el, hogy a document.getElementById("valami").style-ban nem tudom elerni a kulso fileban definialt css tulajdonsagokat... viszont amikor inline (<div style="tulajdonsag:ertek;">) adok meg stilusdefiniciokat, akkor minden mukodik. de miert? es miert nem? es van arra megis valamilyen megoldas, hogy az elso valtozatot is mukodesre birjam?

valaszotokat varom
ErdosJ
 

Eladó könyvek

nre · 2007. Már. 18. (V), 16.55
ELadó könyvek:

HTML CSS webszerkesztés stílusosan+ cd melléklet, Tanuljuk meg a PHP 5 Használatát 24 Óra alatt, Tanuljuk meg a MYSQL 24 Óra alatt , Flash Egyszerűen, és Webes Adatbázis-Kezelés MYSQL ÉS PHP Használatával+cd melléklet. Egyben is eladó vagy külön-külön is..Akit érdekelne eladó könyv emailben érdeklődhet: nre909##kukac##freemail.hu
 

Függőleges background repeat csak akkor megy, ha height is van

palffya · 2007. Már. 18. (V), 08.35
Sziasztok!

Kesziteni akarok egy oldalt, melyben a tartalom korul lekerekitett keret fut vegig. Sikerult is eleg jol elorelepnem, de egy helyutt elakadtam. Mindent background-image-el oldok meg. Ahol kell ott repeatelem. Azonban a fuggoleges repeateles nem megy, csak abban az esetben, ha megadok height erteket. Hogyan tudom megoldani, hogy a lefele is menjen a repeat annak fuggvenyeben, hogy mennyi szovegvan a tartalom reszben?

itt tartok: http://palffyzsofi.fw.hu/proba.htm
 

Tom Westcott féle drag and drop-nál hogyan rakok tartalmat a listaelemekbe?

passatgt · 2007. Már. 18. (V), 01.03
Nemtudom pontosan hova nyissam ,mert minden témakörről szó van benne:)
Találtam egy drag n droppos megoldást, amivel el tudom menteni az aktuális pozíciót.
A gond az,hogy számomra a példa nem egyértelmű.Hogyan tudok a list 1 stb... helyett tartalmat megjeleníteni?Pl <div id="akarmi">tolatólámpaszelepszimering</div>
Link: http://cyberdummy.co.uk/test/dd.php

Előre is köszi!
 

március 18

Hogyan tudok oldalanként listázni adatbázistból ?

todwardus · 2007. Már. 17. (Szo), 22.12
Van egy adatbázisom amiben pl: felhasználók nevei vannak ezeket le tudom kérdezni egy táblázatba valahogy így:


$eredmeny = mysql_query( "SELECT * FROM tartomanyok");

$sorok_szama = mysql_num_rows( $eredmeny );
print "Jelenleg $sorok_szama sor van a táblában<P>";
print "<table border=1>\n";
while ( $egy_sor = mysql_fetch_row( $eredmeny ) )
{
print "<tr>\n";
foreach ( $egy_sor as $mezo )
print "\t<td>$mezo</td>\n";
print "</tr>\n";
}
print "</table>\n";

A kérdés az, hogy hogyan tudom pl 30-asával(5 oszlop, 6 sor) kiiratni egy oldalra a felhasználókat...hogy nyilakkal lehessen az oldalak közt lépkedni...
mindenhol ilyeneket használnak (még itt a fórumban is) de én nem tudom hogyan csinálják...még tanulom a nyelvet
többféle megoldás is érdekelne akár java-s megoldás is...(kérlek ide is küldd el: todwardus##kukac##gmail.com)

Köszönöm
 

A google szerint : Az oldal káros lehet a számítógéped számára.

newlamer · 2007. Már. 17. (Szo), 18.24
Sziasztok!

A google aggasztónak találta az oldalamat. Néztem a stopbadware.org-ot, de sehol nem találok egy scanner oldalt, ami megmondja, hogy melyik link, script vagy akármi az, ami miatt feketelistára kerültem.
Tudnátok tanácsot adni? A kódot már átnéztem, nincs benne semmi BAD, a linkek közül lehet valamelyik gyanus, de melyik? Van olyan hely, ahol tesztelni tudom az oldalamat, és megmondja, mi a KONKRÉT probléma vele?