ugrás a tartalomhoz

Iframe-kor milyen ip van

Vas Dávid · 2007. Már. 18. (V), 22.09
Üdv!

Nos van egy oldal mondjuk ahol van egy iframe-s beágyazás ami ugye meghív egy másik oldalt és amelyik oldalt meghívja azaz én ip címet látja vagy pedig azt az oldalét ahova beágyaztam? vagy ezt ki lehet deríteni?

teszem azt létrehoznék egy ilyen hírdetői rendszer mint az adsense csak nem pénzt hanem pontokat lehet kapni...

ÉS mondjuk az okos gyerek megoldaná azt hogy mndjuk iframe-ban van ugye a hírdetés amit egy átlag ember egyszerűen beágyaz, de ő meg azt csinálná mondjuk hogy a beágyazott iframe-ban php-val megkeresi a link tagokat (<a href=""></a>) ezeket kigyűjti tömbe majd ezeket az url címeket hívja meg iframe-val és akkor elvileg így neki minden lap megnyitásakor megy a pont mert iframe-val meghívja az oldalt...

vagy rosszul gondolom?
 
1

TCP/IP

s_volenszki · 2007. Már. 18. (V), 22.25
http://hu.wikipedia.org/wiki/Internetprotokoll
http://hu.wikipedia.org/wiki/TCP/IP

Ezzel talán közelebb kerülsz a válaszhoz!

s_volenszki
2

értem, de nem kaptam belőle választ

Vas Dávid · 2007. Már. 18. (V), 23.17
Kössz a linket meg minde...
Lehet nekem rossz a felfogásom, de szerintem ebből nem derül ki ami nekem kéne...
3

Kivédeni

vbence · 2007. Már. 19. (H), 00.21
Természetesen a kliens ip-jét látja. Az iframe egy HTML tag, nem egy proxy szerver. Ott pihen a html fájlban és a kliens (böngésző) értelmezi, feldolgozza (azaz betölti a hívó oldalt).

Az ügyeskedések kiszűrése a te dolgod. Ha valaki elég buta, hogy a lpaja minden megnyitásánál kattintásokat szimuláljon nagyon egyszerűen le fog bukni, mert irreálisan nagy lesz az átkantitása. Ha egy 8-10%ot produkál (mondjuk randommal) azt már nehezebben lehet észerevenni, de technikailag megnehezíthatő az ilyen ügyeskedők dolga, és statisztikai módszerekkel lehet küzdeni ellene.
4

JavaScript

janoszen · 2007. Már. 19. (H), 12.22
JavaScripttel meg tudod nehezíteni a dolgát. Meg tudod nézni, mi az URL, amibe beágyazták és ha nem tetszik a dolog, akkor egy AJAX hívással jelented a dolgot. Nyilván lesznek félreműködések, de az alapján már ki tudod szűrni a potenciális csalókat és azokat az oldalakat meg egyszerűen megnézed.