ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 26, 2007 - Fórum téma

Az űrlap egy részének kijelölése

Velias9 · 2007. Nov. 26. (H), 17.26
A problémám az hogy hogyan tudom azt megoldani, hogy ha a felhasználó a "textarea" mező tartalámának egy részét kijelöli, akkor elé és mögé be tudjak szúrni valamit. Lényegében valami hasonló megoldást kéne csinálnom, mint ami ennek a "textarea"-nak is van, csak nem találtam meg. Sőt Pontosan ez a megoldás is megtenné.
Előre is köszi meindenkinek, aki segít nekem.
 

google nem látja az oldalt

Thom · 2007. Nov. 26. (H), 12.46
Több szerveren is jól működő cms-el új oldalt indítottam, ami kb. 2-3 hete üzemel. Itt valami átirányítási problémám lehet, a következőket tapasztaltam:
- opera 9-ben az oldal elsőre nem töltődik be (nincs semmi forrás) F5-re rendben betöltődik. FF-ban, IE-ben rendben megjelenik. FF-ban a response headereknél nem látok hibát.
- a validátor nem látják az oldalt, HTTP 302 státuszkódot ír ki.
- a google-ban egy hét után a találati lista elejére kerültem, tegnap megnézve sehol nincsenek az oldalak (célzott keresésre sem, mintha bannolt volna). Nem használok semmi google-trükköt, legalábbis szándékosan.
Mivel nem a domain gyökérben vannak a cuccok, hanem egy almappában, korábban elhelyeztem a gyökérben egy index.php-t, benne 'HTTP/1.1 301 Moved Permanently' és 'Location:..' fejlécekkel, ami a tényleges helyre mutat. A fentebbi opera hiba a tényleges fájlnevet beírva is jelentkezik. Saját log szerint a PHP mindig rendben lefut, a HTML a kimenetre kerül.
A tárhelyen Apache/2.2 és PHP/4.4.6-2+b1 van, ha ez számít valamit. Mivel ugyaez a kód más szerveren nem produkál ilyen hibát, épp valami szerveroldali problémára gyanakszom.

Tanácstalan vagyok, egy PHP bugot találtam, de az nem pont erre vonatkozik. Hálás lennék minden ötletért, különösen a google-ból eltűnés érint érzékenyen. Erről van szó:
http://www.ndk.hu illetve: http://www.ndk.hu/tp/index.php