Archívum - 2006 - Fórum téma
március 20
Űrlapfeldolgozó oldal nem megy tovább
Hali
Az ürlapomon az action-ban megadott oldalra nem ugrik el, ez a hibaüzenet:
A
Az adatbázistáblát feltölti rendesen, csak nem ugrik el a "köszi végeztünk" oldalra.
Megköszönném valaki kisegitését.
Üdv
babem
■ Az ürlapomon az action-ban megadott oldalra nem ugrik el, ez a hibaüzenet:
Warning:
Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /honlap.hu/reg.php:11) in /honlap.hu/regisztracio.php on line 55
Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /honlap.hu/reg.php:11) in /honlap.hu/regisztracio.php on line 55
A
reg.php
-be van beágyazva a regisztracio.php
.Az adatbázistáblát feltölti rendesen, csak nem ugrik el a "köszi végeztünk" oldalra.
Megköszönném valaki kisegitését.
Üdv
babem
IE appendChild()
Lehetséges, hogy az Explorer csak akkor hajlando végrehajtani az appendChild-ot, ha nem dinamikus node-hoz akarom hozzáfűzni?..
tehát:
(a "container" elem egy div, alapból létrehozva a dokumentumban)kb. erről lenne szó, ez FF-ban tökéletesen működik, de IE szarik rá.
Így pedig működik mindkét browser-ben. A különbség az, amit mondtam, "létező" node-ra akarok pakolni:Köszi
■ tehát:
(a "container" elem egy div, alapból létrehozva a dokumentumban)
<script>
function show() {
var text = document.createTextNode('szöveg');
var table = document.createElement('table');
var tr = document.createElement('tr');
var td = document.createElement('td');
var table = container.appendChild(table);
var TR = table.appendChild(tr);
var TD = TR.appendChild(td);
TD.appendChild(text);}
</script>
<body>
<div id="container">
<a href="#" onclick="show();">Klikk</a>
</div>
</body>
Így pedig működik mindkét browser-ben. A különbség az, amit mondtam, "létező" node-ra akarok pakolni:
<script>
function show() {
var text = document.createTextNode('szöveg');
container.appendChild(text);}
</script>
<body>
<div id="container">
<a href="#" onclick="show();">Klikk</a>
</div>
</body>
Folyamatos háttérzene, de NEM Iframe-val. Megoldható?
Hello mindnekinek
Az megoldható, hogy megszakítás nélkül szóljon a háttérzene weblapon, szóval ne kelljen előre kezdeni a lejátszást minden egyes lapon, de ezt nem iFrame segítségével?
■ Az megoldható, hogy megszakítás nélkül szóljon a háttérzene weblapon, szóval ne kelljen előre kezdeni a lejátszást minden egyes lapon, de ezt nem iFrame segítségével?
Alap Ajax példákat hol találok?
Sziasztok!
Tudna nekem valaki abban segíteni, web címet adni ahol az ajax használatáról találok információt, példákat stb.
Köszi
■ Tudna nekem valaki abban segíteni, web címet adni ahol az ajax használatáról találok információt, példákat stb.
Köszi
getHeight()
Sziasztok, hogy tudom egy div-nek (vagy bárminek) a magasságát lekérni javascripttel?
■ document.getElementById('valami').style.height
ezzel az a baj, hogy ha nincs css-be beállítva, akkor nem ad vissza semmit.március 20
Glibc hiba PHP program futtatásakor
Van egy programom, aminek az volna a feladata, hogy egy nagyon nagy (>>20G) szöveges fájlt soronként beolvasson, az adott sorban dekódolja a HTML szimbólumokat (html_entity_decode), majd a sort kiírja egy másik fájlba. Így szép sorban át kellene szűrnie az egész fájlt. Íme a progi, ez egy shellből futtatható kód akar lenni:A baj az, hogy futás közben (mindig kb. ugyanott) a futás ezzel a hibaüzenettel áll meg:
*** glibc detected *** corrupted double-linked list: 0x08182ca0 *** Félbeszakítva
Nem értem, mi lehet a baj. Tudnátok segíteni? Köszi!
■ #!/usr/bin/php
<?php
set_time_limit(0);
ini_set("memory_limit","16M");
error_reporting("E_ALL");
if (!isset($argv[1]) or empty($argv[1]))
{
fwrite(STDOUT,"Hiányzó argumentum!\nHasználat: process infile.txt\n");
die();
}
$instd=fopen($argv[1],"r");
$fp=fopen("szurt.dmp","w");
$na=80;
$nb=0;
$nc=1024;
$nd=0;
while (!feof($instd))
{
$nd++;
fwrite($fp,html_entity_decode(fgets($instd,6000)));
if ($nd>=$nc)
{
$nb++;
if ($nb>=$na)
{
fwrite(STDOUT,"\n");
$nb=0;
}
fwrite(STDOUT,".");
$nd=0;
}
}
?>
*** glibc detected *** corrupted double-linked list: 0x08182ca0 *** Félbeszakítva
Nem értem, mi lehet a baj. Tudnátok segíteni? Köszi!
PHP által generált adatok lementése
Hi!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy egy PHP-s fájlt által generált szöveges adatokat hogyan lehet log-szerűen elmneteni pl egy txt fájlba.
Konkrétan a rádiót hallgatva jutott eszembe, hogy a neten fenn van egy oldalon , hogy éppen mi szól:
http://www.slagerradio.hu/slagerlive/slagerlive.php
Na ebből a fájlból kiböngésztem, hogy ez a php fájl generálja nekem a számomra fontos 2 sort:
http://www.slagerradio.hu/slagerlive/most.php
Nekem az lenne jó, ha valamelyik kis tárhelyemre feltennék egy script-szrűséget, ami mondjuk percenként frissíti magát, és ha változott a számcím meg az elődaó, akkor egy txt-be logolja, pl így:
dátum - időpont - előadó - számcím
Aztán naponta készítene egy új fájlt.
Nem tudom, hogy egyáltalán ezt meg lehet-e csinálni, vagy ha igen, akkor hogy?
Várom az ötleteket vagy megoldásokat!
Swacsa
■ Nekem az lenne a kérdésem, hogy egy PHP-s fájlt által generált szöveges adatokat hogyan lehet log-szerűen elmneteni pl egy txt fájlba.
Konkrétan a rádiót hallgatva jutott eszembe, hogy a neten fenn van egy oldalon , hogy éppen mi szól:
http://www.slagerradio.hu/slagerlive/slagerlive.php
Na ebből a fájlból kiböngésztem, hogy ez a php fájl generálja nekem a számomra fontos 2 sort:
http://www.slagerradio.hu/slagerlive/most.php
Nekem az lenne jó, ha valamelyik kis tárhelyemre feltennék egy script-szrűséget, ami mondjuk percenként frissíti magát, és ha változott a számcím meg az elődaó, akkor egy txt-be logolja, pl így:
dátum - időpont - előadó - számcím
Aztán naponta készítene egy új fájlt.
Nem tudom, hogy egyáltalán ezt meg lehet-e csinálni, vagy ha igen, akkor hogy?
Várom az ötleteket vagy megoldásokat!
Swacsa
mappa listázás linkekkel
Hello, az oldalamra szeretnék egy olyat, hogy kilistázza a mappa tartalmát, és minden mappának/filenak dinamikusan változó linkje van.
Kérlek segítsetek!
■ Kérlek segítsetek!
2 táblából egyszerre lekérdezés
Hogy tudom azt megoldani, hogy egy tábla mezői alapján egy másikból kérdezek le adatokat?
Konkrétan az lenne, hogy van egy 'csapatok' tábla két mezővel: játékos1, játékos2. És van egy 'játékos' tábla aminek van egy 'pontok' mezője.Az kellene nekem, hogy amikor lekérdezem a csapatokat, a csapatok táblában is legyen egy pont mező, ami a 'játékos1' és 'játékos2' mező összegéből keletkezne.
Ezt találtam, amivel meg lehetne oldani szerintem, de nem működik. Pedig már elég sok féle képpen próbáltam:
■ Konkrétan az lenne, hogy van egy 'csapatok' tábla két mezővel: játékos1, játékos2. És van egy 'játékos' tábla aminek van egy 'pontok' mezője.
+-----+----------+----------+
+ NÉV + JÁTÉKOS1 + JÁTÉKOS2 +
+ A + 1 + 2 +
+ B + 3 + 4 +
+-----+------+
+ NÉV + PONT +
+-----+------+
+ P1 + 5 +
+-----+------+
+ P2 + 8 +
+-----+------+
Ezt találtam, amivel meg lehetne oldani szerintem, de nem működik. Pedig már elég sok féle képpen próbáltam:
SELECT * FROM teams
INNER JOIN players ON teams.player1 = players.id
INNER JOIN players ON teams.player2 = players.id
helyben maradó oldalfejléc (CSS középhaladó)
A következő problémát dobnám be a haladóbb CSS szakiknak:
A megrendelő helyben maradó fejlécet akar az oldalra, én pedig nem akarok kereteket. Utánajártam, megcsináltam CSS-sel, de maradt egy kis probléma: FF-ben tökéletes, de IE-ben, amennyiben nincs görgetősáv (kevés a tartalom), akkor a fejléc marad, a tartalom div-je viszont mozdul 16px-et jobbra. Azaz nem sikerült megoldanom, hogy vagy a fejléc is mozogjon, vagy a tartalom ne, ha nincs görgetősáv.
A könnyebb érthetőség és a kód kedvéért feltettem ide a példát:
http://krinolin2.freeweb.hu/
+ egy csoki:
ugyancsak IE-ben van egy 2px-es sáv a lap tetején a headert lezáró dekoráció és az alatta levő fejléc között. Developer toolbarral szépen kinyomoztam, hogy mi okozza, de megszüntetni sehogy sem sikerült :-(
Köszönöm mindenkienk a segítséget!
■ A megrendelő helyben maradó fejlécet akar az oldalra, én pedig nem akarok kereteket. Utánajártam, megcsináltam CSS-sel, de maradt egy kis probléma: FF-ben tökéletes, de IE-ben, amennyiben nincs görgetősáv (kevés a tartalom), akkor a fejléc marad, a tartalom div-je viszont mozdul 16px-et jobbra. Azaz nem sikerült megoldanom, hogy vagy a fejléc is mozogjon, vagy a tartalom ne, ha nincs görgetősáv.
A könnyebb érthetőség és a kód kedvéért feltettem ide a példát:
http://krinolin2.freeweb.hu/
+ egy csoki:
ugyancsak IE-ben van egy 2px-es sáv a lap tetején a headert lezáró dekoráció és az alatta levő fejléc között. Developer toolbarral szépen kinyomoztam, hogy mi okozza, de megszüntetni sehogy sem sikerült :-(
Köszönöm mindenkienk a segítséget!