Archívum - Május 2005 - Fórum téma
május 19
kódnév: hydrogen
Szerkesztői megjegyzés: A projekt gazdával történt egyeztetés után zároltuk ezt a témát, és kérjük, hogy PiG javaslatának megfelelően a projekt honlapján található támogatási lehetőségeket vegyék igénybe a felhasználók.
Mivel a címbéli alkalmazás hozzászólásai már túlmutatnak a tinyMCE pluginbejelentések témakörein, ezért ebben a topicban kérném az esetleges észrevételeket, gondokat.
A további bejelentések is itt fognak történni.
Figyelem! Kéretik a bazi hosszú kódsorokat szóközökkel és enterrel megtörni, és ahol szükséges, vagy az érthetőség úgy kívánja ezt külön jelezni.
Akit az előzmények érdkelnek, az olvasgasson itt és itt
A project(ek) honlapja: http://tinymce.kirow.hu
P][G
május 19
inline menü
Üdv Mindenkinek!
Újgyerek vok a wl-on és persze a web programozásban is. Nagyon megtetszett a CSS de angolul még nem tudok. Ezért kérném a segítségeteket, ugyanis nem találtam (magyarnyelven) segítséget a problémámra.
ráakadtam egy kultur megoldásra a menü területén. Az eredeti "hagyományos" listában volt, amit én szeretnék horizontálisan megjeleníteni. A problémám az, h minden <li> után, miután jönne a következő van pár px-nyi semmi. Ezt a "semmit" szeretném eltüntetni és már 4.napja sem sikerül.
cím: http://introduce.fw.hu
ezen belül a "Horizontal Menü"
Segítő és építő javaslataitokat előre is köszönöm!
gábor
■ Újgyerek vok a wl-on és persze a web programozásban is. Nagyon megtetszett a CSS de angolul még nem tudok. Ezért kérném a segítségeteket, ugyanis nem találtam (magyarnyelven) segítséget a problémámra.
ráakadtam egy kultur megoldásra a menü területén. Az eredeti "hagyományos" listában volt, amit én szeretnék horizontálisan megjeleníteni. A problémám az, h minden <li> után, miután jönne a következő van pár px-nyi semmi. Ezt a "semmit" szeretném eltüntetni és már 4.napja sem sikerül.
cím: http://introduce.fw.hu
ezen belül a "Horizontal Menü"
Segítő és építő javaslataitokat előre is köszönöm!
gábor
Vizszintes gördítősáv alsó framen.
Van egy olyan problémám hogy van egy alsó keskeny framem amibe kis képeket tennék be, viszont ahogy eléri a monitorszélességet a képek száma ledobja őket következő sorba, én azt szeretném hoyg vizszintes görgetővel egymás mellé tegye őket ne külön sorban hogy tudnám ezt megoldani.?
■ flash - random gombfelirat?
Helló
Van valami actionscript (vagy más), amivel véletlenszerűen lehet egy gombot vagy annak feliratát változtatni különböző cimkéjűekre?
Előre is kösz
Ági
■ Van valami actionscript (vagy más), amivel véletlenszerűen lehet egy gombot vagy annak feliratát változtatni különböző cimkéjűekre?
Előre is kösz
Ági
1 Gb tárhely + domain
Sziasztok!
Mivel volt pár munkám php+mysql témakörben, kicsit utánanéztem a
tárhelyeknek, gondoltam nektek is ajánlom a szolgáltatást.
A tárhely a http://tarhely.owen.hu oldalról érhető el (ez egy
átirányítás). 1 Gb tárhely, korlátlan aldomain, email alias, a
tárhelyből te határozod meg az email postafiókjaid méretét (és
számát), egyszerű admin felület + 1 domain (.hu, .net, .org, vagy
.com). Egy évre 12.000 + áfa.
Érdemes azért is itt tárhelyet regisztrálni, mert utána te is
reklámozhatod az oldalt (mint én is teszem :)), és az általad hozott
ügyfelek után jutalékot kapsz.
Minden jót:
Bandesz
■ Mivel volt pár munkám php+mysql témakörben, kicsit utánanéztem a
tárhelyeknek, gondoltam nektek is ajánlom a szolgáltatást.
A tárhely a http://tarhely.owen.hu oldalról érhető el (ez egy
átirányítás). 1 Gb tárhely, korlátlan aldomain, email alias, a
tárhelyből te határozod meg az email postafiókjaid méretét (és
számát), egyszerű admin felület + 1 domain (.hu, .net, .org, vagy
.com). Egy évre 12.000 + áfa.
Érdemes azért is itt tárhelyet regisztrálni, mert utána te is
reklámozhatod az oldalt (mint én is teszem :)), és az általad hozott
ügyfelek után jutalékot kapsz.
Minden jót:
Bandesz
PHP Win 95 alatt
Üdv!
Win 95 alá telepítettem egy Apache 1.3.x -et. Az működik rendesen, viszont a php 4.3.x nem akar működni. Utánajártam és csak a PHP 4.1.x válozatok möködnek 95 alatt de nem találom sehol, nem tudom letölteni.
Tudtok segíteni?
■ Win 95 alá telepítettem egy Apache 1.3.x -et. Az működik rendesen, viszont a php 4.3.x nem akar működni. Utánajártam és csak a PHP 4.1.x válozatok möködnek 95 alatt de nem találom sehol, nem tudom letölteni.
Tudtok segíteni?
Képfeltöltés
Hello!
Képet szeretnék feltölteni a felhasználó gépéről a tárhelyemre. Ezt egy formmal, ahol egy textmezőbe kiválasztja a felhasználó a feltöltendő kép path-ját. A kiválasztott képnek pedig egy a submit gomb lenyomása után a tárhelyemen az images mappába kéne kerülnie.
Valaki tud nekem segíteni, hogy ezt hogy lehet megcsinálni (vagy esetleg scriptet adni)?
■ Képet szeretnék feltölteni a felhasználó gépéről a tárhelyemre. Ezt egy formmal, ahol egy textmezőbe kiválasztja a felhasználó a feltöltendő kép path-ját. A kiválasztott képnek pedig egy a submit gomb lenyomása után a tárhelyemen az images mappába kéne kerülnie.
Valaki tud nekem segíteni, hogy ezt hogy lehet megcsinálni (vagy esetleg scriptet adni)?
május 17
Bejelentkezeshez kotott oldalak
Sziasztok!
Bocsi hogy uj topicot nyitottam de nem kaptam ilyen nevvel hasonlot...
Most kezdtem el tanulni a php-t, csinaltam 1 oldalt, es szeretnem ha nem mindenki erne el, vagyis csak az akinek van username password.
A problema az hogy, attol fuggetlenul hogy megvan a bejelentkezo oldal, ha valaki ismer a weboldalon 1 lapnak a nevet es azt beirja...pl:
localhost/page4.php akkor nem irja ki hogy nincs bejelentkezve hanem egyenesen betolti az oldalt...Es az volna a kerdesem hogy elobbit hogy kell megoldani?koszonom elore is
■ Bocsi hogy uj topicot nyitottam de nem kaptam ilyen nevvel hasonlot...
Most kezdtem el tanulni a php-t, csinaltam 1 oldalt, es szeretnem ha nem mindenki erne el, vagyis csak az akinek van username password.
A problema az hogy, attol fuggetlenul hogy megvan a bejelentkezo oldal, ha valaki ismer a weboldalon 1 lapnak a nevet es azt beirja...pl:
localhost/page4.php akkor nem irja ki hogy nincs bejelentkezve hanem egyenesen betolti az oldalt...Es az volna a kerdesem hogy elobbit hogy kell megoldani?koszonom elore is
PHP fotóalbum
Tudnátok ajánlani PHP-s fotóalbumot? Jó lenne, ha nem kellene egyenként feltölteni a fájlokat, hanem mondjuk elég lenne felmásolni a szerverre egy bizonyos mappába. Örülnék ha jól adminisztrálható/konfigurálható lenne, pl. bizonyos képeket csak jelszó ismeretében lehet megnézni.
Előre is köszönöm a tippeket!
■ Előre is köszönöm a tippeket!
mysql 4.1.11 telepítése XP-re
Hello
MySQL 4.1.11-et szertnék telepíteni xp-re;
miután telepítés megtörtént beállítom, a szerver kívánt paramétereit (az itt talált telepítésről szóló cikk alapján), amikor a végére ér és végrahajtaná a beállításokat, megcsinálja a my.ini fájlt és utána "Cannot create Windows service for MySQL" hibaüzenettel leáll.
Próbáltam máshogy telepíteni (.zip változat), és más verziót (4.1.5 gamma) de ugyanez történt. Ezért gondolom a hiba az én készülékemben van. Telepítés előtt eltávolítottam az előző verziót, a registyt is kitisztítottam és nincs több ötletem.
Ha valaki elmondaná, hogy mi a baj, nagyon hálás lennék.
Előre is kösz
■ MySQL 4.1.11-et szertnék telepíteni xp-re;
miután telepítés megtörtént beállítom, a szerver kívánt paramétereit (az itt talált telepítésről szóló cikk alapján), amikor a végére ér és végrahajtaná a beállításokat, megcsinálja a my.ini fájlt és utána "Cannot create Windows service for MySQL" hibaüzenettel leáll.
Próbáltam máshogy telepíteni (.zip változat), és más verziót (4.1.5 gamma) de ugyanez történt. Ezért gondolom a hiba az én készülékemben van. Telepítés előtt eltávolítottam az előző verziót, a registyt is kitisztítottam és nincs több ötletem.
Ha valaki elmondaná, hogy mi a baj, nagyon hálás lennék.
Előre is kösz