ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 3, 2005 - Blog bejegyzés

Google fejtegetések

Fekete Ferenc GDA · 2005. Feb. 3. (Cs), 23.31
Mint ismeretes, a Google mostantól hivatalos domain regisztrátorként is működik (.biz, .com, .info, .name, .net, .org és .pro), ezzel erősítve pozícióját az internetes keresés és szolgáltatások terén. Bár a Yahoo is nyújt hasonló szolgáltatást webhosztinggal kiegészítve, a Yahoo nem hivatalos regisztrátor, hanem alvállalkozók ajánlatait értékesíti. Frank Herbert: "Dune" című művében olvasható: "He who controls the spice, controls the universe". Ezen állítás tökéletesen illik a Google-re. Miért is?

Államilag elismert webfejlesztő képzés indul Budapesten

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 3. (Cs), 09.27
A különböző webes tanfolyamok iránt érdeklődőknek időnként problémát jelent annak megértése, hogy a webes fejlesztésekben gyakran nem egy elismert bizonyítvány felmutatása szükséges, hanem a képességek bizonyítása. Éppen ezért nem is törekedtek eddig a különböző oktatóközpontok az államilag elismert képesítést nyújtó tanfolyamok indítására. A jelenlegi kurzusok azonban sokszor programozási előismereteket igényelnek, mely államilag elismert formában elavult tantervekkel volt csak eddig megszerezhető.

Űrlapok tervezése webalkalmazásokhoz

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 3. (Cs), 08.42
Luke Wroblewski készített nemrég egy igen hasznos vizuális útmutatót a különböző űrlapelem elrendezések előnyeiről és hátrányairól. Képekkel gazdagon illusztrált ismertetőjében kitér az űrlapelemek és a leírások elhelyezésére valamint a műveleteket indító gombok megjelenítésére. Sajnos "csak" maguknak az elemeknek az elhelyezésével foglalkozik, pedig az űrlaptervezés ennél összetettebb kérdés, felmerülhet a segítségek elhelyezése, az interaktivitás használata, de így is hasznos olvasnivalót jelent.