ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 15, 2005 - Blog bejegyzés

Internet Explorer 7, még az idén

Bártházi András · 2005. Feb. 15. (K), 23.03
Bill Gates a mai napon bejelentette, lesz Internet Explorer 7 még a Longhorn előtt: a nyáron várhatóak a béta verziók a Microsoft felfrissített böngészőjéből. Átböngészve a jelenleg rendelkezésre álló információkat, a hír nem olyan jó, mint első hallásra gondolná az ember. Sehol sem esik szó a régóta vágyott szabványtámogatásról, s a böngésző egyelőre csak Windows XP-re lesz elérhető.

Elindítottuk a Harmadik PHP Konferencia regisztrációját

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 15. (K), 21.05
A PHP Konferencia webhelyének hírlevelére feliratkozott érdeklődők néhány órája értesülhettek róla, hogy elindítottuk a Harmadik Magyarországi PHP Konferencia webhelyén a rendezvényre történő regisztráció lehetőségét. Az érvényes jelentkezés feltétele a részvételnek, azzal együtt, hogy a konferencia a támogatóknak köszönhetően továbbra is ingyenes. A jelentkezés megnyitását kisvártatva számunkra is meglepő mértékű regisztráció mennyiség követte. Úgy tűnik a gazdag szakmai program és a korábbi rendezvényeink híre sok érdeklődőt vonz majd.
 

Problémák a nemzetközi domain nevekkel?

Granc Róbert · 2005. Feb. 15. (K), 12.47
Mint azt korábban egy blogmarkban már említettük, egy igen fontos biztonsági probléma bukkant fel a nemzetközi domain nevek használatával kapcsolatban: megfelelően formázott Unicode karaktereket tartalmazó hivatkozással úgy lehet a böngészőt hamis oldalra csalni, hogy a felhasználó egyáltalán nem veszi észre a csalást. A hiba ráadásul a nemzetközi domain neveket (IDN) támogató minden modern böngészőt érint (az egyetlen kivétel gyakorlatilag az Internet Explorer, amely csak külön letölthető kiegészítővel támogatja az ékezetes és nem latin betűs domain neveket).