ugrás a tartalomhoz

Internet Explorer 7, még az idén

Bártházi András · 2005. Feb. 15. (K), 23.03
Bill Gates a mai napon bejelentette, lesz Internet Explorer 7 még a Longhorn előtt: a nyáron várhatóak a béta verziók a Microsoft felfrissített böngészőjéből. Átböngészve a jelenleg rendelkezésre álló információkat, a hír nem olyan jó, mint első hallásra gondolná az ember. Sehol sem esik szó a régóta vágyott szabványtámogatásról, s a böngésző egyelőre csak Windows XP-re lesz elérhető.

A sajtóbejelentés így fogalmaz:

Bill Gates

We’re very excited to announce at the RSA Conference today that this summer we’ll release a beta of Internet Explorer 7.0 for Windows XP with Service Pack 2, which will have even more enhancements to security and privacy protections. These enhancements align very closely with the three core tenets of Microsoft’s security approach that I mentioned earlier. Internet Explorer 7.0 will be the most secure browser we’ve ever released, building on and surpassing the success of the SP2-enhanced Internet Explorer 6.0. We don’t plan to ship it until it meets our quality bar, which we’ve set pretty high.

Tehát minden bizonnyal biztonságosabb böngésző lesz, ami nagyon jó hír, de én, mint webfejlesztő úgy gondolom, hogy ez nem elég. Nem esik szó a funkciók bővítéséről, a szabványtámogatásról, s a bejelentés szerint Windows 2000 és Windows 2003 támogatást se várhatunk egyelőre. Ezt megerősíteni látszik az egyik termékfelelős (blogbejegyzése) is, aki hasonlóképpen csak a biztonságot említi meg, mint célt.

Bár itt és most nem kommunikálták, de funkcióbővítés nagy valószínűséggel lehet, Bill Gates többször említette már az RSS fontosságát, s bár a füles böngészők kapcsán többször mondták már, hogy ez felesleges funkció, szerintem ez is megvalósul. Funkciót bővíteni nem nehéz.

A szabványok terén viszont kétségeim vannak. A biztonság miatt nem tehetik meg, hogy lecserélik a böngésző magját (egy teszteletlen, nem kiforrott verzióra átállni a jelen körülmények között, a biztonság kihangsúlyozásával nehéz lenne), tehát várhatóan a jelenlegi magra fognak építeni. Ennek a kódjáról pedig úgy tudni, hogy nem éri meg továbbfejleszteni, olyan bonyolult és annyi patch van már benne. Ráadásul számos különféle hiba, hiányosság van, amit nem lehet az egyik pillanatról a másikra javítani - az idő rövidségére tekintettel (pár hónap van addig hátra) pedig lehetetlen feladatnak tűnik.

A felhasználók közül már nagyon sokan váltottak, nem lesz könnyű visszacsábítani őket. A váltók nagy részénél bár a biztonság volt a legfontosabb érv, minden bizonnyal most már megszokhatták a Firefox/Mozilla egyszerűségét, s számos kiterjesztését, funkcióját. A Firefox motorja ráadásul megengedi, hogy könnyen kiegészítsék: ha a Microsoft ki fog jönni valamilyen érdekes újdonsággal, akkor a Firefox/Mozilla gyorsan le fogja tudni utánozni. S ne feledjük, a végleges Internet Explorer 7 megjelenéséig nagy valószínűséggel ki fog jönni legalább két nagy Firefox frissítés is.

A Microsoft mindazonáltal lépett egyet. Most az a kérdés, hogy milyen irányba, s mekkorát. Kiváncsian várom...
 
1

hát nem 10 perce küldtem be

wiktor · 2005. Feb. 15. (K), 23.05
hát nem 10 perce küldtem be blogmarkba... ejjj... :D kollektív tudatalatti... :)
2

Most látom...

Bártházi András · 2005. Feb. 15. (K), 23.08
Úgy tűnik, hogy mások is nagyon hasonló következtetésre jutottak... Mondjuk nem volt nehéz.

-boogie-
3

ie7

wiktor · 2005. Feb. 15. (K), 23.12
Sajnos nem... :( Nekem egyébként az is nagy szívfájdalmam, hogy a Dean Edwards féle IE7-ből november óta nem volt új verzió. Legalább egy béta... Talán most majd ő is látja, hogy van értelme, lökést ad a fejlesztésének! :)
4

ja

Dohány Tamás · 2005. Feb. 15. (K), 23.27
És nem te voltál az egyedüli... ;)

[ dtamas ]
5

re: Internet Explorer 7, még az idén

Dohány Tamás · 2005. Feb. 15. (K), 23.52
Szerintem a biztonság egy böngészőnél nem elsődleges cél, hanem csak egy eszköz! Elkeserítő, hogy nem sikerül lépéseket tenni a szabványtámogatás és/vagy a multi-platformos megjelenés felé. Talán kicsit felelőtlen kijelentés, de azt hiszem, hogy az IE hosszú távon nem lehet vetélytársa a Firefox-nak...

[ dtamas ]
10

tényleg

Anonymous · 2005. Feb. 16. (Sze), 13.16
"Talán kicsit felelőtlen kijelentés, de azt hiszem, hogy az IE hosszú távon nem lehet vetélytársa a Firefox-nak"

ez tényleg felelőtlen...
6

kiegészités

Anonymous · 2005. Feb. 16. (Sze), 09.54
Sziasztok, jó reggelt

"A Firefox motorja ráadásul megengedi, hogy könnyen kiegészítsék: ha a Microsoft ki fog jönni valamilyen érdekes újdonsággal, akkor a Firefox/Mozilla gyorsan le fogja tudni utánozni."

IE-hez is könnyü fejleszteni kiegészitő funkciókat, sok ilyen projekt létezik, az általad emlitett "füles" böngészésre is akadnak példák, szóval ez picit egyoldalú megállapitás. Viszont az teljesen igaz, hogy az Internet Explorer elavult és a Microsoft finoman szólva elaludt ezen a téren. A Firefox nagyságrendekkel előrébb van a szabványosság terén és igazi konkurenciának látszik egyelőre, de ne felejtsd el, hogy láthattunk már ilyen dolgokat több téren is az elmúlt években. A biztonság terén a Firefoxra pedig még csak most vár az igazi megmérettetés amikor majd egyre többen kezdik használni és egyre több hátsó szándékú fejlesztő érdeklődését fogja felkelteni. De majd meglátjuk mi is fog történni. A leutánzáshoz meg annyit, hogy nem utánozni kellene, hanem egyedi ötletekkel előállni - ez nem azt jelenti, hogy nincsenek egyedi ötletek, csak nem elegendőek.
7

véleményem

Bártházi András · 2005. Feb. 16. (Sze), 11.13
Az IE-hez korántsem olyan könnyű fejleszteni kiegészítő funkciókat, mint a Firefox-hoz. Ez a szubjektív véleményem. Ha objektív véleményre vagy kiváncsi, nézzed meg az update.mozilla.org-ot, és mutass fel hasonló mennyiségű funkciót Internet Explorerhez. Szerintem emiatt nem egyoldalú ez a megállapítás.

Ami az utánzást illeti, nem gondolom, hogy a Firefox ne lenne innovatív. A támadó stratégiáját viszont úgy tudja megtartani, hogy folyamatosan többet nyújt az Internet Explorernél, s ennek az *egyik* eszköze az, hogy a jó ötleteket megvalósítja. Ha körbenézel a jelenlegi fejlesztések terén (phising védelem, stb.), akkor első körben valószínűleg az Internet Explorer fog nyúlni a Firefox-tól.

-boogie-
13

szia újra

Anonymous · 2005. Feb. 16. (Sze), 17.48
Szia,

ismerem a Firefoxhoz készült pluginokat, hiszen énis használom ezt a böngészőt. Nagyon hasznos dolgok vannak köztük. Az Internet Explorerhoz szintén könnyü fejleszteni, ebben tapasztalatom is van, több kiegészitőt is írtam már hozzá, nem csak úgy a hasamra ütve írtam amit írtam, egyszerüen ez az igazság. Azt hogy a Firefox utánozni fogja gyorsan az IE esetlegs újdonságait nem én irtam, hanem te :) ez is jól van igy, nyilvánvaló, hogy a szoftverek a hasznosnak tünő funkciókat átveszik egymástól. Mint írtam az IE valóban le van maradva sok területen, de nem kell szerintem a sirját ásni (megássa az a magáét?? :) ) Jó, ez csak vicc akart lenni, lényeg, hogy maradjunk az objektivitásnál. Ami az IE továbbfejleszthetőségét illeti az tényleg nagyon jól megoldott az ismert Windowsos programozási módszerekkel, ebbe most nem megyek bele, aki tud Delphiben, C++ban stb. programozni Win környeteben az úgyis tudja mire gondolok. Pl. Avant Browser: http://www.avantbrowser.com/ ez a böngésző a valóságban egy sima Internet Explorer. Van benne "füles böngészés", felbukkanó ablak elleni védelem stb. stb. Ez pont azt a technológiát használja amiről irtam, de aki kicsit is tud programozni az nyugodtan irhat magának hasonlót.
15

Programozhatóság

Bártházi András · 2005. Feb. 16. (Sze), 18.10
Elfogadom, hogy igazad van a fejleszthetőség terén, én sajnos nem vagyok annyira otthon a Windows-os fejlesztésben, illetve nincsenek is fizetős eszközeim hozzá. Viszont ha tényleg könnyűnek találod a fejlesztést hozzá, szívesen vennénk a segítségedet: jelenleg alfa állapotban van egy fejlesztésünk, ami a Weblaborhoz illeszkedő kis kiterjesztés - ezt Firefox alatt fejlesztjük. Ha el tudnád készíteni az Internet Exploreres megfelelőjét, az nagyon jó lenne! Ha ez megy, kérlek keress meg magánban!

-boogie-
17

Kiterjeszthetőség egyszerűségének relativitása

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 16. (Sze), 18.51
Nos, a Firefox kiterjeszthetősége természeténél fogva nyílt forrású, a kiterjesztések licence jellemzően olyan, hogy az egymásra építést, az egymástól tanulást segíti. Nem kell tizenötödik füles böngészőt kifejleszteni, hanem lehet venni egy füleket okosító kiterjesztést, és annak az előnyeit testre lehet szabni akár forrás szinten, és ki lehet adni, vagy lehet belső körben használni, vagy át lehet nyújtani az eredeti fejlesztőnek is - a vonatkozó licencek függvényében.

Az, hogy Delphiben vagy C++-ban mennyire egyszerű programozni, az ugye egy relatív kérdés. Azt a Sun is felismerte, hogy egyszerűsítenie kell a Javat ahhoz, hogy még többen használják. A metanyelvek idejét éljük. A Microsoft a XAML-lal éppen abba az irányba mutat, amit a XUL ma nyújt, bizonyos tekintetben kevesebbet, bizonyos tekintetben sokkal többet nyújtva. Azért az elismerhető, hogy egyszerűsíteni igyekeznek a fejlesztéseket a teljes operációs rendszerhez.

Ezeknek az egyszerűsítéseknek jó részét már most tudja nyújtani a Firefox mögötti XUL-on alapuló keretrendszer, persze nem olyan csillogó, nem is tud annyit, nem is feltétlenül olyan gyors, de itt van. Ezt be tudja hozni a Microsoft, nem kérdés, az, hogy az Longhorn megjelenéséig eltelő idő alatt mennyit fognak fejlődni a XUL és a XAML által fémjelzett megoldások, most nehéz megmondani. A Microsoftnak a biztonságra kell koncentrálnia, mert ez szorítja a nyakát az operációs rendszer fronton is (Linux), meg böngésző fronton is (Firefox). A Mozillánál pedig most elsősorban az alkalmazásokra koncentrálnak (Firefox következő kiadása, Thunderbird hibajavítások, naptár alkalmazás, stb), és nem a keretrendszerre. Nekem legalábbis így tűnik.

A Firefoxnak emellett megvan az az előnye, hogy keresztplatformos, tehát amellett, hogy meglévő megoldásokból tanulhatunk, gyorsan fejleszthetünk (szkriptelhetünk, változásainkat azonnal kipróbálhatjuk újrafordítás nélkül), több platformra is teríthetjük a végeredményt, és ez ugye most az IBM legnagyobb álma is...
8

re: kiegészités

kmm · 2005. Feb. 16. (Sze), 11.44
Szia,

Az ie-hez fejlessz plugint linuxra, de elobb ie-t...

Szerintem egy opensource program sokkal biztonságosabb, hiszen sokan látják a kódot, így a hibákat is könnyebben észreveszik. Az IE amig nem lesz opensource, nem fog a ff közelébe sem érni sem tudás sem pedig biztonság terén.

A jó dolgok leutánzása nem bűn hanem érdem!

Amugy meg OPERA FOREVER :-)

--
üdv: kmm...
14

hali kmm

Anonymous · 2005. Feb. 16. (Sze), 17.53
Szia,

nem mondasz újdonságot, aki esetleg objektiven próbál irni az IE-ről annak általában szembe kell nézni a hasonló cinikus véleményekkel mint amit te is irtál feljebb. A véleményeddel nemigen tudok sajnos mit kezdeni, csak azért válaszoltam mert az Operában egyetértek veled, nekem is a kedvenc böngészőm évek óta. Szóval utánozd szorgosan a jó dolgokat és szép napot!
18

cinizmus

kmm · 2005. Feb. 16. (Sze), 18.52
Egy baj van a cinizmusommal, a valosag van mogotte. Amig az ie _teljesen_ gagyi, addig nem is erdemes szerintem vele foglalkozni.
Most az. nezd meg a nemreg kirakott bongszo sebessegteszteket, vagy nezd meg hogy mennyi hibaja van, es eez milyen frissitesi politika tarsul... NEVETSEGES.

lehet konyu irni hozza extensiont, de penzbe kerul minden ami ahoz kell hogy irhassak...
es minek egy instabil biztonsagtalan elavult es draga (tudom, ingyenes, de a windows nem...) szoftverhez barmit is irni? Talan ha kidobnak az egesz kodot es irnanak egy ujat akkor lenne belole valami.

mindegy, ez leragott csont, nem erdemes rola beszelni.

--
üdv: kmm...
9

nyertek minimum felevet

Jano · 2005. Feb. 16. (Sze), 12.06
A MS hozzaallasa a dologhoz, hogy az IE funkcionalitasa(1) ELEG a felhasznaloknak es ezt is sulykoljak! A funkcionalitas mellett a biztonsag(2) az amit meg megert a felhasznalo es ezen a fronton kotottek bele az alternetiv bongeszok a lenghangsulyosabban, masreszt valoban problemak vannak igy kenytelenek fejleszteni. A szabvany tamogatast(3) nem lehet felhasznalokkal megertetni, hiszen az oldalak mukodnek akkor miert kellene lecserelni?

A MS azzal, hogy bejelentett lesz folytatas csak picit varni kell, a bizonytalankodokat probalja meg megallitani a valtasban.

Rajottek ugylatszik arra is, hogy nem tudjak megegyszer eladni a biztonsagi frissiteseket jelentos valtozaskent, kenytelenek verzio szamot is valtani, hogy a vegfelhasznalonak is ugy TUNJON fejlesztenek.

Egyebkent az IE-hez is van "extension central" a Windows Marketplace. Meglepoen sok dolog van bar eleg sok fizetos.
Oszinten szolva nem ertem, hogy amikor a Firefox a bovitmenyeket hozza indokkent akkor a MS miert nem ezt a linket dobja vissza...
11

Meglatjuk

Hegi · 2005. Feb. 16. (Sze), 15.22
Igen, a m$ most szorult helyzetben van a 25millio letoltes utan. Az egesz cegrol az a velemenyem, hogy mivel monopol helyzetbe kerult, evek ota semmilyen fejlodest nem mutattak, hiszen miert is ha igy is jon a penz. En az egesz ceg uzletpolitikajaval nem ertek egyet.

Mellesleg a firefox-ban is fognak talalni biztonsagi hibat biztos, eddig is talaltak a betakban rendesen, de ezt azonnal javitjak igy szinte mar masnap a javitott verzioval lehet netezni.

Egyebkent a legjobb az lenne, ha eljonne az az ido, mikor az _osszes_ bongeszo szabvanyosan jelenitene meg a kodot, ezzel nekunk webfejlesztoknek jelentosen megkonnyitene a dolgunkat, meg azok a csunya CSS hack-ek se kellenenek. Tudom ez naivsag, hiszen ilyen valoszinuleg nem lesz sose, de azer kozelithetnenk fele.

//Hegi - http://blog.suxx.hu
12

szabványkövetés (?)

Dualon · 2005. Feb. 16. (Sze), 17.15
Egyébként nem értem, miért nem úgy csinálják a böngészőket, hogy szabványkövetőek legyenek? Elvégre (w3c) adottak a követelmények... IE sorozatnál a "web = IE" m$ szándékból fakadóan érthető volt ez. De más böngészőknél is olvastam már olyanról, ami az egyikben jó volt, a másikban nem. Miért van ez?
16

A véleméynemet erről már

Fekete Ferenc GDA · 2005. Feb. 16. (Sze), 18.14
A véleméynemet erről már leírtam egy hozzászólásban valamikor régebebn. de most megint:)
Ha egy mérnök olyan konstrukciót fejlesz,ami nem tezs eleget bizonyos ipari szabványoknak, akkor azt a terméket ne mlehet forgalomba hozni.

Jó lenne,ha ez a web-re is érvényes lenne. Mert ha minden kereskedelmi forgalomba kerülő böngészőnek támogatnia kellene a szabványokat, azzal nem csak a webes fejlesztők járnának jól. Inkább erre kéne erőforrásokat áldozni, mint a szabadalmi ***-ra. Ja, meg,h a m$ harco la szabadalmakért. midnen jó cuccukat csak "lopták":)

ferenc voltam
19

Fikció

kgyt · 2005. Feb. 18. (P), 05.43
Röhögnék, ha egy Mozilla-klónra cserélnék az IE-t...
Persze szépen IE formájúra maszkírozva... :-)
(Sajnos ez nem valószínű...)

--
Szeretettel: Károly György Tamás
kgyt&kgyt.hu - http://kgyt.hu
20

Scobleizer

Bártházi András · 2005. Feb. 18. (P), 17.22
http://radio.weblogs.com/0001011/2005/02/15.html#a9441

A szakma véleménye 99.9%-ban(!) az, hogy az IE7 semmit sem fog érni, ha nem fejlesztik a motorját is (lásd hozzászólások). Már pedig ezt nehéz lesz, mert ha véletlenül rászánnák magukat a szabványokhoz való közelítésre, akkor pedig a cégvezetők fognak megorrolni rájuk, mikor a weblapjuk a szabvány szerint hibásan jelenik meg (ahogyan ma a Firefox mutatja). Ebből egy okos marketinghúzás tudná csak kisegíteni a Microsoftot. Szerintem.

Más. Valamelyik blogban olvastam: a Firefox bevette magát a kollégiumokba, s nehéz lesz onnan eltávolítani. Ha nem is az ifjú titánok fogják meghatározni 100%-ban meghatározni a piacot, de hogy jelentős szerepük lesz, az biztos.

Weblabor helyzetjelentés:

IE: 34-40%, Mozilla: 49-54%, Opera: 3%, más: 6-8%

Nem mondom, hogy a Microsoftnak esélye sincs, de nagyon össze kell szedniük magukat, ha meggyőzőek szeretnének lenni. Én mindenesetre szurkolok azért, hogy végre egy modern webünk lehessen!

-boogie-
21

"...a cégvezetők fognak meg

Fekete Ferenc GDA · 2005. Feb. 18. (P), 17.52
"...a cégvezetők fognak megorrolni rájuk, mikor a weblapjuk a szabvány szerint hibásan jelenik meg"
Hát az már a Cégvezető baja:)
Ha nem hozzáértő emberrel készítette a weboldalát, hanem a "beoszott barátjának a nővérének a férjével, mer' az óccsóbb", akkor így járt.
Szerintem az esetek nagy többségében nem olyan nehéz megoldani,h az oldal I.E.-ben és Mozillában is ugyanúgy nézzen ki.


ferenc voltam
22

nem a cégvezető baja

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 18. (P), 19.12
Nem biztos, hogy a "beoszott barátjának a nővérének a férjével" dolgoztatott, lehet, hogy FrontPage-el munkalkodtak a cegben, vagy a .NET keretrendszer elso verziojanak kenyelmi szolgaltatasait hasznaltak... A szabvanyok szempontjabol az eredmeny gyakorlatilag ugyanaz. Az IE fejlesztesevel most azt is el kellene ismerni, hogy ezek a szoftverek sajnos a keszitesi idejuk alatt mar boven letezo es elfogadott szabvanyoknak fittyet hanyva keszultek...
23

Nem hiszem,h szakemberek a Fr

Fekete Ferenc GDA · 2005. Feb. 18. (P), 20.34
Nem hiszem,h szakemberek a FrontPage-t használnák webes alkalmazásfejlesztésre, vagy akármilyen weboldal elkészítésére.

.NET, hát igen. Azt meg kár erőltetni, hiszen itt van nekünk a PHP:)
Ez most úgyis csak egy új divathullám, a m$ nyomja a dotnetet, az emberek meg azt hiszik,h hú de jó nekünk, mennyire király ez a dotnet és milyen okos emberek dolgoznak az m$-nél,h ezt kitalálták nekünk. Szóval még mindig azt mondom,h az I.E.-nek követnie kell a szabványokat.

ferenc voltam
24

nem szakemberek, cégvezetők

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 18. (P), 20.53
Te itt keversz valamit, nem szakemberekről beszéltünk, hanem cégvezetőkről. És nem mondta senki, hogy ne kellene követnie a szabványokat az IE-nek...

A .NET különben egy okos ötlet, sok jó dolog van benne, ezt el kell ismerni... Nem véletlenül fejlesztik a Monót.
25

nem keverek semmit. Tudom,h c

Fekete Ferenc GDA · 2005. Feb. 18. (P), 20.58
nem keverek semmit. Tudom,h cégvezetőkről beszéltünk. A probléma,h a cégvezetők nem szakemberrel dolgoztatnak. Mert ha szakemberrel dolgoztatnának, akkor azok el tudnák készíteni az odlalt úgy,h ie alatt és mozilla alatt is jól jelenjen meg. És a szakember tutira nem frontpage-t használ.

ferenc voltam
26

Idő meg a dotnet

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 18. (P), 21.05
Először is nem tegnap készült minden weboldal. Valamikor a FrontPage korszakalkotó termék volt. És van, akinek azóta sem telt másra. Sokan vannak. A .NET meg aktuális is, nem mondhatjuk, hogy ne lennének szakemberek, akik megfelelő szinten használják. De ha egyszer kiindulásképpen nem valid kódot generálnak a kontrolljai, akkor nem nagyon tudsz mit tenni... Az IE problémáját az nem oldja meg, hogy mást ajánlasz a .NET helyett, na!
27

:))) oké, tőlem aztán d

Fekete Ferenc GDA · 2005. Feb. 18. (P), 21.45
:)))

oké, tőlem aztán dotnetezhetnek, ha nekik az jó:)

Lehet,h a frontpage valamikor korszakalkotó volt, de azok az idők már elmúltak. Azóta történt egy s más, jelenleg a nyílt forrású szoftverek között is találni rá megfelelő alternatívát, tehát az anyagi része nem lehet akadály.

Tehát most azért ne kövesse a szabványokat, mert szegény frontpédzseseknek nem lesz szép weboldaluk?:) (A .net-et meg igazán kijavíthatnák.)
Előbb utóbb úgyis követni fogja, hiszen a konkurencia erre kényszeríti. És ha követi, akkor a dotnetet is kijavítja. Szerintem egy igazán jó ie valószínűleg csak a longhorn megjelenésekor várható:(

ferenc voltam
29

.Net

Bártházi András · 2005. Feb. 19. (Szo), 12.08
Nagy hibát követsz el, amikor a .Net-et lebecsülöd... :) Nem szabad. Nem olyan szörnyű az, mint amilyennek első ránézésre látszik. S akkor ne is beszéljünk azokról az ötletekről, amik a C# következő verzióiban lesznek.

-boogie-
28

Az IE lehetősége

Bártházi András · 2005. Feb. 19. (Szo), 12.04
Az IE hatalmas hátrányáról már sok szó esett, de van neki egy lehetősége is. A Firefox egyik nagy előnye ugye az, hogy könnyen kiegészíthető, mert XUL (~HTML), JS, plusz egy kis Firefox architektúra ismeret kell hozzá. Nem kell sokat fordítgatni, egyszerűen megy. Erről már folyt vita fentebb, nem is szándékozom újra elővenni a témát.

A Microsoft jelenleg még nem, de a közeljövőben egy a XUL-hoz hasonló technikát fog megjelentetni, mégpedig a XAML-t. A .Net keretein belül már most is lehet JS(szerű) nyelven programozni. A kettő ötvözésével, plusz az Internet Explorerhez csatolásával ugyanazt az egyszerű és gyors fejlesztési lehetőséget tudják megadni a webfejlesztőknek, amit ma a Firefox. Ha ezúton haladnak (és nem látom, hogy miért ne tennék?), akkor nagyon sokan fognak kiegészítőket gyártani az Explorerhez is, népszerű lehet ez a technológia.

Meglátjuk.

-boogie-