ugrás a tartalomhoz

Államilag elismert webfejlesztő képzés indul Budapesten

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 3. (Cs), 09.27
A különböző webes tanfolyamok iránt érdeklődőknek időnként problémát jelent annak megértése, hogy a webes fejlesztésekben gyakran nem egy elismert bizonyítvány felmutatása szükséges, hanem a képességek bizonyítása. Éppen ezért nem is törekedtek eddig a különböző oktatóközpontok az államilag elismert képesítést nyújtó tanfolyamok indítására. A jelenlegi kurzusok azonban sokszor programozási előismereteket igényelnek, mely államilag elismert formában elavult tantervekkel volt csak eddig megszerezhető.

A pascal programozást és a képpont szintű grafikát modern webes technológiákkal felcserélve indít először a PentaSchool államilag elismert OKJ szakképesítést adó webfejlesztő tanfolyamot. A számítástechnikai programozó (OKJ 54 4641 04) képesítést adó tanfolyam délutáni rendszerben, heti két alkalommal, mintegy hatszáz órában biztosít széles körű ismereteket a vállakozóknak.

A hallgatók bevezetést kapnak a felsőbb matematika területeibe, a C és C++ nyelveken keresztül ismerkednek meg a programozással, majd a .NET, Java és PHP nyelvek különböző megközelítései kerülnek terítékre. Míg a .NET asztali alkalmazások és webalkalmazások fejlesztése egyaránt tárgyalásra kerül, a Java és PHP környezet egyértelműen a webfejlesztésre koncentrálódik. A résztvevők ezen felül több fakultatív téma közül is választhatnak.

Jellemzően webes tematikával megvalósított államilag elismert tanfolyamot eddig nem találhattunk hazánkban, kíváncsian várom, hogy megfelelő érdeklődésre talál-e.
 
1

Keves az ember... :(

durexhop · 2005. Feb. 3. (Cs), 11.21
En mennek, de meg nincs meg a min10 fo... :( Gyertek... !!!:)
2

en is mennek, de csak ha ...

kmm · 2005. Feb. 3. (Cs), 12.03
- lesz ra penzem
- ...

a heten kiderul remelem

--
üdv: kmm...
3

En is szivesen mennek, csak a

Grandmaster · 2005. Feb. 3. (Cs), 12.43
En is szivesen mennek, csak az ara...

...vajon ezt a 8 reszletet milyen idokozonkent kell fizetni?
4

css oktatas

Jano · 2005. Feb. 3. (Cs), 12.50
Azert nagyon kivancsi lennek, hogy akar itt, akar mashol ahhol webfejlesztes neven oktatnak HTML-CSS-t, milyen szemlelet szerint tortenik ez. ZenGarden vagy "table es spacergif"?
5

nyugi Janó, a legjobb kezekb

Fekete Ferenc GDA · 2005. Feb. 3. (Cs), 15.27
nyugi Janó, a legjobb kezekben leszel:) A Pentaschoolban valóban olyan tanárok oktatnak, aki ezen a szakterületen dolgoznak és elismertek. Egyébként számos szakkönyv is fűződik hozzájuk, pl a két friends of ed flash könyv (actionscript, studio), de a php manuál fordításában is részt vesznek, és még sorolhatnám. Szóval érdemes körülnézni náluk,h milyen tanfolyamokat indítanak, én nem csalódtam bennük.

ferenc voltam
9

:)

Hodicska Gergely · 2005. Feb. 3. (Cs), 16.13
nyugi Janó, a legjobb kezekben leszel

:), Jano ott a pad másik oldalán lenne.

a weblabor egyik mukatársa is tanít náluk

Goba az.


Felho
6

ja és azt ugye mondanom sem

Fekete Ferenc GDA · 2005. Feb. 3. (Cs), 15.30
ja és azt ugye mondanom sem kell,h pl weblabor egyik mukatársa is tanít náluk. (ha jól emléxem) ez biztos meggyőz:)
ferenc voltam
7

Word v. mi.

sajt · 2005. Feb. 3. (Cs), 15.48
Ezek a word-os kerdesek mindenkeppen szuksegesek? raadasul oda sincs irva, hogy word eseten...
8

kb m$

kmm · 2005. Feb. 3. (Cs), 15.55
Nekem teljesen elment az egesztol a kedvem, a tesztkerdoiv 50%a minimum m$ specifikus. Nem vagyok hajlando m$-tal foglalkozni.

Szovegszerkeszteses kerdesek teljesen ertelmetlenek, hiszen, attol fugg miben nezzuk...

--
üdv: kmm...
10

ami van, azzal lehet főzni

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 4. (P), 00.16
Nos, azt hiszem, hogy nem kell sok agyalás hozzá, hogy felismerjük, hogy a Linuxon felnőtt fejlesztők nem igazán képezhetik célközönségét egy ilyen tanfolyamnak. Ez különben azért van így, mert a képzés rendes ütemű menete megkövetel valamilyen homogenitást, azaz nem lehet többféle ennyire eltérő eszközt bevetni egyidőben, csak egymástól eltolt időben. Egy átlagos webtanfolyamon megforduló fejlesztőjelöltnek be kell mutatni a Linuxot, és rá kell mutatni, hogy igencsak képes arra a Linux, amire itt szükség van, sőt még jobban is. Erre szolgál meglátásom szerint a Linux téma. Ezzel akár el is csábulhat, legalábbis idehaza sokkal kevesebben születtek bele a Linuxba vagy valamilyen más nyílt rendszerbe, mint egy kereskedelmi termék használatába.
11

állami

Anonymous · 2005. Feb. 6. (V), 16.09
miért olyan nagy szám, hogy államilag elismert? milyen garanciát jelent ez? engem nem nagyon hat meg, hogy az állam bácsi elismeri, hogy tudom kezelni az office-t. különösen nem ennyiért :((
13

papír

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 6. (V), 17.49
Sokan szeretik a papírt, bizonyos munkakörökben a bérezés alapja is. Nem tudok róla, hogy lenne felsőfokú végzettséget adó office képzés, de sok álláshirdetésben láttam már követelményként az államilag elismert felsőfokú végzettséget, mint követelményt (nem office munkára). Természetesen nem kell minden munkahelyen és munkakörben megfelelő végzettséget igazoló papír.
12

Aki jól ki tudja tölteni a

Anonymous · 2005. Feb. 6. (V), 16.46
Aki jól ki tudja tölteni a kérdőívüket, az már jártas annyira az informatikában hogy néhány programozó könyvből sokkal olcsóbban mag tudja tanulni azt amit a tanfolyamon tanítanak.
14

Időfaktor, elismertség

pp · 2005. Feb. 6. (V), 22.22
Kérdés, mennyi idő alatt. Talán neked is sikerült már az általad két három hét alatt összeszedett tudást és tapasztalatot pár perc alatt átadnod. Fontos, hogy az ember azt tanulja meg önállóan ami érdekli és hozzáfér. (vagy amire kényszerítve van ;).) Itt egy olyan lehetőségről van szó, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre sok mindenhez hozzáférjél, és gyanítom az érdeklődésedet is fel fogják kelteni.

Az, hogy államilag elismert több szempontból jó. Gondolj arra, hogy szeretnéd magad továbbképezni ebbe az irányba (vagy átfogó ismereteket akarsz a témáról) szerinted melyik cég fogja neked azt megfinanszírozni, hogy otthon nekiülsz és a legkevésbé hatékony módszerrel próbálod meg elsajátítani magad a tudást?(Képes vagy rá természetesen!) Nyilván a cégnek az a jó, hogy x forintért kap egy y szakembert, ahol y jól körülhatárolt és többek által elfogadott.

pp
15

Jelentkezzen akinek a cége fizetné a kölcségeket!

Anonymous · 2005. Feb. 7. (H), 10.15
Lehet, hogy ez csak nálunk van így, de ha jelentkeznék erre a tanfolyamra, akkor azt szépen fizethetném magamnak:( És 6K Ft nem kevés.
16

Akkor ez most nem neked szól...

T.G · 2005. Feb. 7. (H), 10.28
Miért kell állandóan ez a negatív hang??? Főleg Anonymous nickkel?
Ha nálatok erre nem akarnak pénzt fizetni és magánszemélyként neked ez sok, akkor egyszerűen ez a tanfolyam nem neked szól, és ennyi. Vedd úgy, mintha nem is lenne meghirdetve.
17

Nem érzem negatívnak

kmm · 2005. Feb. 7. (H), 11.05
Szerintem anonymous kolléga írása nem negatív, csak tárgyilagos. Neki nincs pénze erre a tanfolyamra, és most nekem sincs, mint kiderült :(. Pedig szivesen mennek...

--
üdv: kmm...
18

Nézőpontok...

T.G · 2005. Feb. 7. (H), 11.25
Engem meg nem is érdekel az állami papír, így én sem megyek... :)
Lehet, hogy nem negatív, de hogy egy csöpp építő jelleg nem volt benne, az biztos.

600 óra 600e forintért? Szerintem ez nem rossz ár, annak akinek szüksége van mind a papírra, mind a mögötte lévő szaktudásra.
20

"nálunk" megnézik mire adják ki a zsetont

Anonymous · 2005. Feb. 7. (H), 20.09
lehet, hogy nem anonymous nickel de butaság amit írsz. arról van szó, hogy valaki megkérdezte, hogy mit ér valójában ez a tudás. szép a tematika, de szerintem az első ilyen jellegű tanfolyamhoz képest pofátlanul drága.
21

1000 Ft/óra

Bártházi András · 2005. Feb. 7. (H), 20.37
Nem hinném, hogy ebben a témakörben minőségi tanfolyamot lehetne tartani ilyen összeg alatt... Ha azt szeretnéd, hogy olyan oktasson, aki ért is hozzá (s nem csak tanítja), akkor bizony nem a diákmunka kategória 400 Ft-ot kellene kifizetni neki óránként.

-boogie-
22

rossz érv, de igazad van :D

kmm · 2005. Feb. 7. (H), 21.55
nem 1000/ft/fo/ora-t fog kapni az oktato :D
de tenyleg nem olcso egy tanfolyam.
kell helyisegberlet, oktatonak penz, takaritas, proocios koltseg, akreditacios koltseg, ceg egyeb koltsegei ami meg kell teruljon, stb stb stb.

szerintem em draga, NEKEM viszont most drága.

--
üdv: kmm...
23

1000 Ft/fő/óra

Bártházi András · 2005. Feb. 7. (H), 22.01
1000 Ft/fő/óra, mondjuk 20 fős csoport esetén (több fővel nem érdemes) 20.000 Ft/óra bevétel. Ennek *legalább* a fele elmegy egyéb dolgokra, s akkor esetleg kijöhet a megfelelő mérnökóra egy jó szakember megfizetésére. Szóval ugyanarról beszélünk.

-boogie-
24

naja

kmm · 2005. Feb. 7. (H), 22.52
ezert irtam h igazad van :D

--
üdv: kmm...
25

szerintem is sok

Anonymous · 2005. Feb. 8. (K), 10.53
Szerintem is sok de nyílván mindenki annyit kér amenyit megkap. Ha nem indul el ennyiért akkor kiderül majd, hogy lehet ezt olcsóbban is :)
19

Egyéni szociális probléma

Anonymous · 2005. Feb. 7. (H), 11.36
Ennek mi köze a tanfolyamhoz?
Kovács János tanár úr mondta annó mindig, amikor a tutiindokkal odaállítottunk hozzá:
- Akkor most eldörzsölnék egy könycseppet a szemem sarkában.

pp voltam
26

oktatás

toxin · 2005. Feb. 8. (K), 17.11
php/mysql/smarty stb.-ből valami ilyesmi megy le?

http://davidmintz.org/php_course/archive/fall_2004/