ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 3, 2005

Google fejtegetések

Fekete Ferenc GDA · 2005. Feb. 3. (Cs), 23.31
Mint ismeretes, a Google mostantól hivatalos domain regisztrátorként is működik (.biz, .com, .info, .name, .net, .org és .pro), ezzel erősítve pozícióját az internetes keresés és szolgáltatások terén. Bár a Yahoo is nyújt hasonló szolgáltatást webhosztinggal kiegészítve, a Yahoo nem hivatalos regisztrátor, hanem alvállalkozók ajánlatait értékesíti. Frank Herbert: "Dune" című művében olvasható: "He who controls the spice, controls the universe". Ezen állítás tökéletesen illik a Google-re. Miért is?

PHP tömörítés

Anonymous · 2005. Feb. 3. (Cs), 21.10
Hali mindenki!

Olvastam egy régebi Weblaboros cikket, a PHP tömörítésről, és előnyeiről, és írtam rá egy programot C# -ben.
Szeretném, ha megnéznétek, és kritizálnátok ;)
A futtatásához kell a Microsoft.NET Framework ezt bárhonnan letölthetitek (Google).

A progit a http://nemo.uw.hu/progi.rar címen lehet elérni.

Köszi!

Nemo
 

Fájlok elérése csak jelszóvédelemmel

Anonymous · 2005. Feb. 3. (Cs), 15.10
Üdv MindenkiNet!
Kérdésem a következő lenne: hogyan tudok jelszót létrehozni az oldalamra, ha azt szeretném, hogy bizonyos részeket csak azok a személyek láthassanak, akik ismerik a kódot? (azonosítót nem szeretnék, csak jelszót). Ha tudtok, légyszi segítsetek...
Kössssz, Karesz
 

Firefox: bőrözd fel a böngésződ!

sajt · 2005. Feb. 3. (Cs), 09.58
Nem csak jó. Szép is.
 

XForms 1.0 Beta Plugin Available for Gecko

sajt · 2005. Feb. 3. (Cs), 09.40
Megjelent az XForm 1.0 Beta Plugin Gecko alapú böngészökhöz.
 

Államilag elismert webfejlesztő képzés indul Budapesten

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 3. (Cs), 09.27
A különböző webes tanfolyamok iránt érdeklődőknek időnként problémát jelent annak megértése, hogy a webes fejlesztésekben gyakran nem egy elismert bizonyítvány felmutatása szükséges, hanem a képességek bizonyítása. Éppen ezért nem is törekedtek eddig a különböző oktatóközpontok az államilag elismert képesítést nyújtó tanfolyamok indítására. A jelenlegi kurzusok azonban sokszor programozási előismereteket igényelnek, mely államilag elismert formában elavult tantervekkel volt csak eddig megszerezhető.

Űrlapok tervezése webalkalmazásokhoz

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 3. (Cs), 08.42
Luke Wroblewski készített nemrég egy igen hasznos vizuális útmutatót a különböző űrlapelem elrendezések előnyeiről és hátrányairól. Képekkel gazdagon illusztrált ismertetőjében kitér az űrlapelemek és a leírások elhelyezésére valamint a műveleteket indító gombok megjelenítésére. Sajnos "csak" maguknak az elemeknek az elhelyezésével foglalkozik, pedig az űrlaptervezés ennél összetettebb kérdés, felmerülhet a segítségek elhelyezése, az interaktivitás használata, de így is hasznos olvasnivalót jelent.
 

export from mysql

docker · 2005. Feb. 3. (Cs), 03.48
Üdv!
Át kéne mentenem egy mysql adatbázisból egy táblát egy másik mysql adatbázisba. Amin jelenleg vannak az adatok az egy Debian szerver a másik egy ingyenes kiszolgáló, de azon legalább van phpMyAdmin. Kerestem hozzá szoftvert de mind fizetős, a mysqlFront pedig valamiért nem tud kapcsolódni a Debian szerverhez.
Hajlamos lennék PHP segítségével átvinni az adatokat de sajnos erre nem ismerek biztonságos módszert.

Előre is köszönöm a segítségeteket!