ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 8, 2005 - Blog bejegyzés

Kommunikáció a fontosabb PHP projektek és a nyelv fejlesztői között

Hojtsy Gábor · 2005. Okt. 8. (Szo), 19.13
Nemrég elég nagy vihart kavart a PHP 4.4.0 (és az 5.0.5) megjelenése, amik olyan súlyos referenciákkal kapcsolatos hibákat javítottak, melyek eltűnésével stabilabb programok fejlesztése vált lehetővé. A problémákat persze nem a hibajavítás okozta, hanem az, hogy mellékhatásaként számos bevett gyakorlatot tett működésképtelenné, hiszen korábban sok helyen megengedte a PHP, hogy érték szerint adjunk át paramétereket valahol, ahol referenciát várt volna a motor. A választás tehát nehéz volt: ismert hibákat javítani vagy megtartani a korábbi fagyásokhoz vezető viselkedést.

Információarchitektúra konferencia Brüsszelben

ptx · 2005. Okt. 8. (Szo), 11.48
Az első európai „Information Architecture Summit”, az információarchitectúrával foglalkozó európai szakemberek találkozója Brüsszelben kerül megrendezésre, 2005. október 15-16-án. Az információarchitektúra a digitális információ szervezésével és kezelésével foglalkozik, hogy a felhasználók számára egyszerűen hozzáférhetővé tegye a weblapokon kínált tartalmat. Észak-Amerikában ez évben már hatodik alkalommal került megrendezésre az „Information Architecture Summit”. Európában most először nyílik alkalom arra, hogy a témával foglalkozó szakemberek megismerjék egymást és megosszák tapasztalataikat.

Az Oracle felvásárolta az Innobase adatbázis fejlesztőt

Hojtsy Gábor · 2005. Okt. 8. (Szo), 11.29
Pénteken jelentették be, hogy az Oracle felvásárolta a Finn székhelyű Innobase OY nevű céget, mely az InnoDB tranzakciós adatbázis motort fejleszti. Az InnoDB ugyanakkor nem önálló termék, leginkább a MySQL adatbáziskezelő egyik komponenseként ismert, a Slashdot, a Wikipedia, a Yahoo Finance és a Google is komoly felhasználói közé tartozik.