ugrás a tartalomhoz

Információarchitektúra konferencia Brüsszelben

ptx · 2005. Okt. 8. (Szo), 11.48
Az első európai „Information Architecture Summit”, az információarchitectúrával foglalkozó európai szakemberek találkozója Brüsszelben kerül megrendezésre, 2005. október 15-16-án. Az információarchitektúra a digitális információ szervezésével és kezelésével foglalkozik, hogy a felhasználók számára egyszerűen hozzáférhetővé tegye a weblapokon kínált tartalmat. Észak-Amerikában ez évben már hatodik alkalommal került megrendezésre az „Information Architecture Summit”. Európában most először nyílik alkalom arra, hogy a témával foglalkozó szakemberek megismerjék egymást és megosszák tapasztalataikat.

A prezentációk témái között találhatók friss európai fejlesztések, megtudhatjuk, hogy az információszervezés hogyan járul hozzá az üzleti értékhez, és hogy egy weblap információs struktúrája hogyan befolyásolja a felhasználói elégedettséget. Eric Reiss, a konferencia elnöke szerint:
Nem programkód írásról vagy szerverek konfigurálásáról van szó. Az az alapvető feladat, hogy összhangba hozzuk a szervezet kommunikációs és üzleti céljait, a weboldalt látogató felhasználók céljaival.
A rendezvényt megnyitó előadó az ír születésű Dr. Andrew Dillon, a University of Texas Informatikai Karának dékánja. Az előadók között megtalálhatók az üzleti szféra és a tudományos élet számos területének képviselői, nemzetközileg elismert szerzők és az online üzleti világ vezető fejlesztői. A szervezők megpróbáltak egyensúlyt tartani az elmélet és gyakorlat között. Tíz európai országból összesen több mint 25 prezentáció kerül bemutatásra.

Az érdeklődők október 15-ig jelezhetik részvételi szándékukat a rendezvény weboldalán. Ugyanott természetesen megtalálható a konferencia teljes programja és az előadók életrajza.