ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 5, 2004 - Blog bejegyzés

Firefox böngésző magyar nyelven

Bártházi András · 2004. Aug. 5. (Cs), 21.31
A tegnapi Firefox 0.9.3 verzió megjelenése után a mai napon az FSF.hu Alapítvány megjelentette a Firefox-hoz készült magyar nyelvi csomagot, illetve a már magyarított Windows telepítőcsomagot. A telepítőt, illetve a nyelvi csomagot a Firefox.hu letöltés oldaláról, illetve az Alapítvány honlapjáról lehet elérni. További információk, a nyelvi csomag telepítési útmutatója a honlapokon.
 

Végleges az őszi nemzetközi konferencia előadás listája

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 5. (Cs), 17.07
Véglegessé vált a novemberi frankfurti nemzetközi PHP konferencia előadás listája. Néhány máshol már elhangzott előadás mellett ismét lesznek érdekes újdonságok. Számomra izgalmasnak tűnik a WSRP Portlets implementation in PHP című előadás, mely arról szól, hogy miként lehet PHP-ben írt portlet szolgáltatásokat készíteni nagyvállalati tartalomkezelő rendszerekhez. Nem kevésbé érdekes a Building a Speech Recognizer in PHP előadás, melyet a Harvardról érkezett előadók tartanak majd, de az Enterprise PHP Bananas is több mint jól hangzik. Aki teheti, nézzen utána, hogy miként tudna jelen lenni.
 

Access adatok importálása MySQL-be

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 5. (Cs), 10.05
A BullZip.com szabadon letölthető Access 2 MySQL nevű terméke lehetővé teszi, hogy meglévő Microsoft Access adatbázisainkat egy MySQL szerverre migráljuk, megtartva az indexeket és a különböző mezők speciális beállításait is. Most már nem lehet gond régebbi Access adatbázisok migrálása.
 

A Zeldman Legenda - egy kis kikapcsolódás

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 5. (Cs), 07.26
A Zeldman Legenda egy klasszikus fekete-fehér mászkálós játék megvalósítása böngészőben, melyben egy Jeffrey Zeldman-t szimbolizáló hőst kell segítenünk célja elérése érdekében. A bejárható szobákban a nem szabványos böngésző szörnyeket kell elkerülni, és a Web Standards Project logójának méhecskéit kell összegyűjteni. A hős halálakor vicces sírkő vígasztal minket. Jeffrey Zeldman a Web Standards Project egyik alapítója, a webszabványok egyik lelkes támogatója.