ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 3, 2004 - Blog bejegyzés

Komoly lépések a Drupal fejlesztői verziójában

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 3. (K), 10.35
Legutóbbi Drupal helyzetjelentésem óta már majdnem egy hónap eltelt, és vészesen közeledik a két hét múlva esedékes szolgáltatás befagyasztás, melyet követően már csak hibajavítások kerülhetnek a rendszerbe. Az elmúlt hetekben érdekes újítások kerültek a rendszerbe, és a következő két hétben nem kevesebb mint négy mérföldkőnek számító elem verseng a bekerülésért. Mikről is van szó?

Hogyan kezel le a Drupal egy oldal kérést?

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 3. (K), 08.14
A rendszer analitikusként dolgozó John K. VanDyk publikálta nemrég alapos betekintését arról, hogy a Drupal miként kezel le egy oldallekérést, az összes külső állomány betöltéstől az adatbázis csatlakozáson át az oldal összeállításig. Azoknak, akiknek egy kép többet mond ezer szónál, grafikus formában is elkészítette az áttekintést, bár ebben nem lehet minden lehetőségre kitérni.
 

XmlHttpRequest Konquerorban

Hodicska Gergely · 2004. Aug. 3. (K), 00.17
Kíváncsiságból írtam a Konqueror fejlesztőinek, az után érdeklődve, hogy tervezik-e az XmlHttpRequest objektum megvalósítását. Nagyon szimpatikusan pár órán belül válaszoltak, miszerint már implementálva is van, és a következő kiadásban benne is lesz. Így a legutóbbi cikkemben leírtak ebben a böngészőben is használhatóak lesznek. Már csak az Operának kéne lépni ez ügyben, és akkor a technológia lefedettsége igen jónak mondható lenne. Holnap írok az Opera fejlesztőinek is.