ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 17, 2004 - Blog bejegyzés

Rovarirtás alapjai PHP-ban

Hodicska Gergely · 2004. Aug. 17. (K), 12.45
Programozzunk is bármilyen szinten, elkerülhetetlen, hogy hibát vétsünk. Ezek származhatnak egy egyszerű elgépelésből, de lehetnek sokkal alattomosabbak is. Felderítésük néha elég sok időt vehet igénybe, ezért érdemes az alap hibakeresési technikákkal tisztában lenni, nem mindegy, hogy milyen hatékonyan vagyunk képesek ezeket elhárítani. Erről a témakörről jelent meg egy cikk az onlamp.com oldalon David Sklar billentyűzetéből, akinek nemrég jelent meg Learning PHP 5 című könyve.

Unmatched style - egy újabb CSS képernyőkép lista

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 17. (K), 09.51
Az Unmatched <style> nevű oldal nemrég csatlakozott a CSS Vault és a CSS Beauty kettőshöz, hogy immár hármasban hirdessék: milyen sok jól kialakított, modern CSS-t használó webhely van a világon. Dícséretes, hogy mindhárom oldalnál különböző webhelyek tűnnek fel, és az ismétlődés ritkának mondható. Ez is bizonyítja, hogy mindig van mit felfedezni ezen a téren is.
 

PDF állományok alkalmazása sablonokként

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 17. (K), 08.25
Bizonyára olvasónkkal is előfordult már, hogy egy szépen nyomtatott számlát kellett generálni, vagy valamilyen olyan dokumentumot, melyet végső soron papírra szánnak. Ilyenkor a webes környezethez szokott fejlesztők előszeretettel ajánlják fel a böngészőből nyomtatás lehetőségét, és tulajdonképpen egész jó eredményeket lehet elérni így is. Mégis, hogyha a célra egy jobban megfelelő megoldást választhatunk, akkor érdemes meggondolni. Generáljunk PDF-et!