ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 17, 2004

Apache és PHP telepítése kezdőknek Windows rendszereken

Granc Róbert · 2004. Aug. 17. (K), 22.00
Apache és PHP telepítése kezdőknek Windows rendszereken
A Weblabor fórumain - és más csatornákon is - időről-időre visszatérő kérdés, hogy miként lehet egyszerűen az Apache és PHP programokat telepíteni Windows vagy más rendszeren. Több operációs rendszerre érhetők el mindent-egyben jellegű telepítők, ezeknél azonban sok szempontból jobb saját kezűleg telepíteni a felesztőkörnyezetet. Egyrészt sokkal jobban tisztába lehet kerülni a telepített eszközökkel, másrészt pedig gépünket csak azok a komponensek fogják terhelni, melyekre tényleg szükségünk van. Lássuk miként érdemes nekiindulni Windows rendszeren.

Netscape 7.2 megjelent

Jano · 2004. Aug. 17. (K), 18.13
Szürke háttér az igazi :)
 

DBM adatbázis

Anonymous · 2004. Aug. 17. (K), 18.11
Most tanulgatom a php-t és elérkeztem ahhoz a részhez ahol a dbm adatbázist írják, de akárhogy próbálok létrehozni egy ilyet nem megy se saját gépen se feltöltve. A hiba az, hogy nem definiált ez a parancs. Régebben kaptam ilyen üzenetet a file_exist() parancsnál is. Min kéne változtatni ahhoz, hogy fusson?
 

Rovarirtás alapjai PHP-ban

Hodicska Gergely · 2004. Aug. 17. (K), 12.45
Programozzunk is bármilyen szinten, elkerülhetetlen, hogy hibát vétsünk. Ezek származhatnak egy egyszerű elgépelésből, de lehetnek sokkal alattomosabbak is. Felderítésük néha elég sok időt vehet igénybe, ezért érdemes az alap hibakeresési technikákkal tisztában lenni, nem mindegy, hogy milyen hatékonyan vagyunk képesek ezeket elhárítani. Erről a témakörről jelent meg egy cikk az onlamp.com oldalon David Sklar billentyűzetéből, akinek nemrég jelent meg Learning PHP 5 című könyve.

Unmatched style - egy újabb CSS képernyőkép lista

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 17. (K), 09.51
Az Unmatched <style> nevű oldal nemrég csatlakozott a CSS Vault és a CSS Beauty kettőshöz, hogy immár hármasban hirdessék: milyen sok jól kialakított, modern CSS-t használó webhely van a világon. Dícséretes, hogy mindhárom oldalnál különböző webhelyek tűnnek fel, és az ismétlődés ritkának mondható. Ez is bizonyítja, hogy mindig van mit felfedezni ezen a téren is.
 

PDF állományok alkalmazása sablonokként

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 17. (K), 08.25
Bizonyára olvasónkkal is előfordult már, hogy egy szépen nyomtatott számlát kellett generálni, vagy valamilyen olyan dokumentumot, melyet végső soron papírra szánnak. Ilyenkor a webes környezethez szokott fejlesztők előszeretettel ajánlják fel a böngészőből nyomtatás lehetőségét, és tulajdonképpen egész jó eredményeket lehet elérni így is. Mégis, hogyha a célra egy jobban megfelelő megoldást választhatunk, akkor érdemes meggondolni. Generáljunk PDF-et!

Updating Your Extensions and Themes for Firefox 1.0 Preview Release and Thunderbird 0.8

Bártházi András · 2004. Aug. 17. (K), 07.28
Itt az ideje elkezdeni felkészülni a következő verziókra
 

XFN 1.1 profile

Bártházi András · 2004. Aug. 17. (K), 07.26
Megjelent az "XHTML Friends Network" következő verziója