ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 11, 2004 - Blog bejegyzés

Megjelent az ADOdb legújabb verziója

Hodicska Gergely · 2004. Aug. 11. (Sze), 14.26
Újabb verzió látott napvilágot a sokunk által kedvelt, és PHP fejlesztők körében az egyik legismertebb adatbázis absztrakciós rétegből. Az egyik leghasznosabb újítás, hogy most már az ADODB_ASSOC_CASE támogatás használható PostgreSQL vezérlő esetén is, ami nekem éppen kapóra is jött. Az újdonságok teljes listája illetve letöltés zip vagy tgz formátumban az ADOdb projekt oldalán.
 

A Firefox felületének átalakítása CSS segítségével

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 11. (Sze), 14.24
Tegnap jelent meg nálunk blogmarkként Jon Hicks egyik blog bejegyzése, melyben arról ír, hogy miként használható a userChrome.css a böngésző felületének (füleknek, letöltéseknek) átalakítására igényeink szerintire, illetve hogyan lehet a userContent.css segítségével a webhelyeken megjelenő űrlapmezőket szépíteni. Olvasói tippjeinek köszönhetően ma még érdekesebb fejleményekkel lepett meg bennünket.

A Novell és az IBM segítségével születik XForms támogatás Mozillában

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 11. (Sze), 13.43
A Mozilla Alapítvány mai sajtóbejelentése szerint a Novell és az IBM támogatja azt a projektet, mely az XForms 1.0 szabvány megvalósítását tűzte ki célul a Mozilla böngészők számára. Szerintem ez több szempontból is érdekes, hiszen egyrészt megmutatja, hogy újabb komoly projektek támogatása iránt érdeklődnek a szektor legnagyobb cégei, másrészt pedig ékes példája, hogy a WHAT munkacsoportban való részvétellel párhuzamosan a Mozilla a W3C szabványai mellett is kiáll. Úgy tűnik komoly piaci érdeklődés is van erre.
 

ionCube PHP Encoder grafikus windowsos felülettel

Granc Róbert · 2004. Aug. 11. (Sze), 12.39
A közelmúltban elsiklottunk egy érdekes bejelentés felett: az ionCube PHP Encoder legfrissebb, 3.2-es változata Windows alá GUI azaz grafikus felhasználói felülettel jelent meg.

A böngészők passzív elemei akarnak lenni életünknek

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 11. (Sze), 08.07
Clay Shirky elmélkedett el nyilvánosan azon a problémán, amivel minden bizonnyal sokszor találkoztak már olvasóink is. Nevezetesen, hogy a böngészők leginkább a passzív részvétel minél tökéletesebb lehetővé tételére törekednek, és nem segítik az alkotást. Nem igazán arról van szó, hogy weboldalak készítése nem lehetséges a böngészőkkel, hanem hogy a tartalombevitel (tkp. szövegszerkesztés) támogatása mennyire kezdetleges.