ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 16, 2004 - Blog bejegyzés

Második Perl Találkozó

Bártházi András · 2004. Aug. 16. (H), 22.12
Két évvel a rendkívül sikeresnek mondható Első Perl Találkozó után, augusztus 28-n sor kerül a Második Perl Találkozóra is (kereken egy héttel a Tiszaújvárosi Roadshow után). A találkozó nem csak Perl rajongóknak lehet érdekes, mivel részben a Parrot és a Perl 6 várható lehetőségeiről szól. Az előadók között két külföldi vendéget is köszönthetünk. Íme az előadások listája:

Paraméter átadás felugró ablakoknak kompatiblisen

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 16. (H), 09.24
Cameron Adams a The Man in Blue blog szerkesztője akadt abba a problémába, hogy felugró ablakokat szeretett volna nyitni képei számára, ezt azonban JS nélküli böngészőkkel kompatibilis módon szerette volna elkészíteni. Ez azt jelenti, hogy a HTML-t eleve úgy kellett elkészítenie, hogy a kis képek közvetlenül a nagy képekre linkeltek. Ezután a - nálunk éppen ma reggel is bemutatott - diszkrét JavaScript metodológiát alkalmazta a felugró ablak kódok elhelyezésére.

A DOM az új CSS - avagy diszkrét JavaScript

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 16. (H), 08.23
A JavaScript egy óriási találmány, nálunk is több hír és blogmark megjelent már, melyek innovatív felhasználásait mutatták be. Mégis az vele a probléma, hogy egy időben nagyon rossz irányba indult el a felhasználása: állapot sorban görgő szövegekhez, jobbgombos kattintás letiltására, és mindenféle más idegesítő célra alkalmazták. Ha azonban a helyére tesszük a technológiát és segítségül hívjuk a DOM technolgóiát, akkor minden jóra fordítható.