ugrás a tartalomhoz

Második Perl Találkozó

Bártházi András · 2004. Aug. 16. (H), 22.12
Két évvel a rendkívül sikeresnek mondható Első Perl Találkozó után, augusztus 28-n sor kerül a Második Perl Találkozóra is (kereken egy héttel a Tiszaújvárosi Roadshow után). A találkozó nem csak Perl rajongóknak lehet érdekes, mivel részben a Parrot és a Perl 6 várható lehetőségeiről szól. Az előadók között két külföldi vendéget is köszönthetünk. Íme az előadások listája:
  • Leo Tötsch: A Papagáj nevelése (angolul)
  • Thomas Klausner: CPANTS (angolul)
  • Bártházi András: Perl 6 (magyarul)
  • Szabó Gábor: Automatikus tesztelés Perl segítségével (magyarul)
Leo Tötsch a Parrot egyik vezető fejlesztője, minden bizonnyal érdekes előadást fog tartani, betekintést nyújtva a Parrot belsejébe, illetve információkat adva arról, mikor is fog várhatóan megjelenni ez az új virtuális gép, mely várhatóan méltó versenytársa lesz a Java és .Net motoroknak. A Parrotról annyit kell tudni, hogy bár elsősorban talán a Perl következő, 6-os verziójához készül, már most is számos nyelvhez készült el rá fordító, és többször, több fórumon is felmerült már, hogy akár a PHP egyik következő verziójának motorja is lehet (nem beszélve a többi script nyelvről, mint a Python és a Ruby). Ezekről részben a Perlről szóló cikksorozatom bevezető cikkében is lehet olvasni.

Thomas Klausner a CPANTS-ról fog előadást tartani, mely a "CPAN Testing Service" betűszóból adódik. A CPANTS elsődleges célja a CPAN-on található Perl modulok tesztelésének és minőségbiztosításának automatizálása. Másodlagos célja, hogy visszajelzéseket, ajánlásokat lehessen írni a modulokhoz.

Bártházi András (azaz én) a Perl 6 várható újdonságait fogja bemutatni, a Perl.com-on is olvasható Apokalipszisek és egyéb dokumentumok alapján.

Szabó Gábor a találkozó végén az automatikus tesztelés lehetőségeibe nyújt betekintést.

Az első előadások angolul, a második két előadás magyarul (Gábor előadásai angol fóliákkal, ha jól tudom) kerül megtartásra. Minden érdeklődőt szeretettel vár a szervezőcsapat!

A részvétel ingyenes (főként a külföldi előadók utazási költségeit, és egyéb esetleges költségeket lefedendő támogatásokat szívesen veszünk!), de regisztrációhoz kötött, mivel a terem méretei korlátozottak, csak 20 fő befogadására alkalmas.

A regisztrációval kapcsolatosan, illetve további információkért Szabó Gábor-nak lehet írni e-mailt, illetve a Perl levelezőlistán is szívesen állunk az érdeklődők rendelkezésére. A pontos helyszín és időpontok a Magyarország Perl honlapon megtalálhatóak.