ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 10, 2004 - Blog bejegyzés

Miért butaság a táblázatos oldalszerkezet?

Zorius · 2004. Aug. 10. (K), 22.24
A táblázat nélküli CSS alapú oldalkialakításokkal kapcsolatban született egy cikk Stupid Tables címmel Bill Merikallio (Scott Design, Inc.) és Adam Pratt (Adobe Systems Incorporated) tollából. Ezt a remek olvasmányos előadást fordítottam le magyar nyelvre, minden kezdőnek de a haladóknak is kötelező! Bárcsak eljutna sokakhoz az üzenetünk! Jó olvasást!
 

PostgreSQL 8.0.0 hivatalos béta

wow · 2004. Aug. 10. (K), 11.30
Mindannyiunk örömére, megjelent kedvenc adatbáziskezelőnk 8.0.0-s változata hivatalos béta formájában. Innentől már csak a bughunt van hátra, amire mindenkit szépen megkérnek. Legfontosabb változások:

Sebesség összehasonlítás: PHP fájlbeolvasó függvények

Török Gábor · 2004. Aug. 10. (K), 10.24
Egy újszülöttnek minden vicc új, tartja a mondás. Én is újdonságként fogadtam a közel egy éves tanulmányt, amelyben néhány fejlesztő sebesség tesztben veti össze a PHP file(), fgets() és file_get_contents() fájlbeolvasó függvényeit.

Fórumból blogot a phpBB Blog eszközzel

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 10. (K), 08.50
Annak idején, amikor utódot kerestünk a PostNuke rendszeren futó PHPInfo elavult motorjának, felmerült annak az ötlete is, hogy egy fórumból kialakított webhely motort kellene alkalmazni, különösen, hogy akkoriban nagy fellángolás volt ebben a tekintetben a phpBB fejlesztők körében is. Végülis kielégítő megoldás híján elvetettük az ötletet. Most azonban formálódni látszik valami megoldás.