ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 19, 2004 - Blog bejegyzés

Mozilla 1.8 Alpha 3

Bártházi András · 2004. Aug. 19. (Cs), 16.05
Megjelent a Mozilla alkalmazáscsomag 1.8-as verziójának harmadik alfa verziója. Számos kis apróságot kínál a CSS terén, mely a web fejlesztők számára (is) érdekes lehet, lássuk, melyek ezek!

Felhasználói nevek és jelszavak lopása bögészőből

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 19. (Cs), 10.54
Karmendra Kohli készítette el nemrég Stealing passwords via browser refresh (PDF) című elmezését, mely rámutat arra, hogy nyilvánosan hagyott böngészők esetén milyen egyszerű megkeresni a korábban meglátogatott oldalak tárában egy belépési oldalt, és egy adatrögzítő proxy segítségével mennyire könnyű a felhasználói nevet és jelszót ellopni, ha a bejelentkeztetést végző programok nincsenek felkészítve ennek kivédésére.
 

Mi készül a MySQL-nél és milyen licenc alatt?

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 19. (Cs), 08.31
Az Open for Business főszkerkesztője Timothy R. Butler tette fel a kérdést, hogy a MySQL licencelése körüli változások, viták valójában azt jelzik-e, hogy a cég a GNU GPL licenctől távolabb szeretné tartani magát, vagy csak valamilyen rossz értelmezésről lehet szó. A The MySQL License Question című cikkében Zack Urlocker a MySQL marketingért felelős vezetője válaszolja meg a MySQL licencelési politikájára vonatkozó kérdéseket, és a jövőbeli termékek várható újításaiba is betekintést ad.