ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 19, 2003 - Blog bejegyzés

PHP Weekly - 137.

Granc Róbert · 2003. Május. 19. (H), 18.26
A Zend szokásos heti hírlevelének 137. számából:

PEAR találkozó Amszterdamban - Megjelent egy online összefoglaló az amszterdami Nemzetközi PHP Konferencia keretén belül zajló PEAR fejlesztői találkozóról.
Az összefoglaló mindazok számára hasznos lehet, akik a PEAR osztályokat használják, esetleg fejlesztik. A találkozó elsősorban a minőségellenőrzés, a dokumentáció és a telepítés kérdéseit érintette.

RC3 - A 4.3.2 megjelenésének közeledtével felbukkannak az utolsó előzetesek. A harmadik és valószínűleg utolsó előzetes letölthető a PHP minőségellenőrző csoport honlapjáról. Akinek megvan rá a lehetősége, töltse le és tesztelje ezt az ajánlott változatott. Habár a végső, hivatalos kiadásban további javítások jelennek majd meg, most kellene megtalálni minden nagyobb hibát.

PHP Weekly - 136.

Granc Róbert · 2003. Május. 19. (H), 18.22
A Zend szokásos heti hírlevelének 136. számából:

Áttérés libxml2-re - A levelezőlista elmúlt heti forgalmának jó részét az expatról libxml2-re való áttérés témája generálta.
Míg a kezdetekben a sebesség kérdése is felmerült, Sterling Hughes hamar rámutatott arra, hogy a libxml2 valójában a leggyorsabb nyílt forráskódú XML parser.
A másik érzékeny téma a visszamenőleges kompatibilitás volt, az inkompatibilitás elkerülésére tehát úgy tűnik, hogy az expat továbbra is a PHP csomag része marad.
Végül pedig felmerült a csomagolás kérdése. Tartalmazza-e a PHP csomag a libxml2-t vagy sem? A libxml2 forrása legyen a PHP CVS fájában, vagy épüljön külön? Ezek a kérdések még mind megválaszolatlanok, de amint az áttérés az új XML könyvtárra valósággá válik a PHP 5-ben, meg kell válaszolni őket.

SimpleXML - A libxml2 könyvtár fejlesztésén végzett fantasztikus munkája mellett Sterling számos egyéb területet is figyelembe vett, ahol az XML használatával javítani vagy egyszerűsíteni lehetne dolgokat. Ezek közül az egyik a SimpleXML, az XML feldolgozására szolgáló egyszerűsített, natív módszer. Ha valakit érdekel a dolog, a legjobb ha elolvassa Sterling egyszerű és tömör levelét.

Megvan a százezredik magyar domain név

Hojtsy Gábor · 2003. Május. 19. (H), 14.15
[HWSW] Május 13-án jegyezték be a százezredik magyar domain nevet, mintegy 11 és fél évvel az első domain (sztaki.hu) után. Azt nem lehet pontosan tudni, hogy melyik ez a domain név, hiszen aznap is több domain törlésére és bejegyzésére került sor. Részletesebb információk a HWSW erről szóló hírében
 

Adatbáziskezelés PHP alól - még egyszerűbben

Bártházi András · 2003. Május. 19. (H), 05.09
Naponta írjuk le az adatbázis lekérdező, manipuláló parancsokat, ezért jogos lehet az a kérdés, nem lehetne-e ezt az ismétlődő tevékenységet valahogy egy kicsit is gyorsabbá, hatékonyabbá tenni? Az (egyik) megoldást minden bizonnyal az adatbázis "előtétek", "kód generátorok" jelentik.