ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 28, 2003 - Blog bejegyzés

MySQL és SAP

Granc Róbert · 2003. Május. 28. (Sze), 08.45
A svéd MySQL AB, a PHP-vel leggyakrabban használt adatbáziskiszolgáló, a MySQL készítője szerződést kötött a világ vezető vállalatirányítási rendszerét fejlesztő német SAP AG-vel az SAP DB adatbázis átvételéről és fejlesztéséről.
Az SAP DB átvételével a MySQL AB kiszélesíti nyílt forrású adatbáziskínálatát. Az SAP DB-t várhatóan 2003 negyedik negyedévétől teszi majd elérhetővé, egyelőre ismeretlen új néven. A cég ezzel három különböző adatbáziskiszolgálót kínál, három jól elkülöníthető célra: a MySQL Classic-ot a weboldalak kiszolgálására, loggolásra és beágyazott használatra, ahol az alacsony erőforrásigény és a nagyon gyors írás és olvasás a kulcs, a MySQL Pro-t nagyteljesítményű tranzakciótámogatással, valamint az átnevezett SAP DB-t a nagy SAP R/3 környezetek és egyéb, nagyvállalati szintű RDBMS funkcionalitást igénylő alkalmazások számára.
Az eredeti sajtóközlemény
 

PostgreSQL 7.3.3

Granc Róbert · 2003. Május. 28. (Sze), 08.10
Bár ez a kiadás csak kisebb változásokat jelent, hiszen a fejlesztők inkább a közelgő 7.4 fejlesztésére összpontosítanak, mégis érdemes megemlíteni, hiszen ezelőtt három hónappal tették elérhetővé az utolsó változatot a kedvelt adatbáziskiszolgálóból.
A forráskód elérhető a ftp://ftp.postgresql.org/pub/sources/v7.3.3 címen.