ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 22, 2003 - Blog bejegyzés

Újabb tartalomkezelő rendszer/keret: PHPseagull

Granc Róbert · 2003. Május. 22. (Cs), 11.09
"A PHPseagull (seagull: sirály) nagyon sirály :) rendszer lesz" írtam volna legszívesebben, de ez azért nem igazán illik a profilunkba. Vagy igen?
Demian, a PHPkitchen szerkesztője fejleszti már egy ideje a jelenleg 0.1.3-as verziójú, azaz még sok mindenben fejlesztendő rendszert. A PHPseagull rendszer számtalan alapvető funkció megvalósításával segíti a fejlesztőket, mint például a felhasználók és csoportok kezelése és azonosítása, a sablonok kezelése, a munkafolyamatok, a gyors alkalmazásfejlesztés, tartalomkezelés, dokumentumkezelés, üzenetkezelés, hibakezelés, stb.
A PHPseagull szinte teljes egészében a PEAR különböző könyvtárait használja: a DB_DataObject, a HTML_Quickform, a HTML_TreeMenu, a DB, a DB_Pager, a HTML_Template_Flexy, a PHPdocumentor, a Validate és a Benchmark osztályokat.
Bővebb információk és letöltés: http://www.phpkitchen.com/phpseagull/
 

Okos űrlapok PHP-vel

Granc Róbert · 2003. Május. 22. (Cs), 11.00
Az evolt.org egy rövid de érdekes cikket tett közzé a gyakran csak feleslegesen időrabló űrlapok elkészítésének leegyszerűsítéséről. A szerző letölthetővé tette az általa összeállított, az űrlapot megjelenítő, kitöltését ellenőrző és a felhasználónak visszajelzést nyújtó rövid szkriptet is, a mintapéldával együtt.
Az [angol nyelvű] leírás elolvasható, valamint a szkriptek letölthetőek a http://www.evolt.org/ article/Clever_forms_with_PHP/ 17/60143/index.html címről.
 

PHP 4.3.2 RC4

Granc Róbert · 2003. Május. 22. (Cs), 10.44
Mégsem az RC3 volt az utolsó előzetes a PHP legújabb verziója előtt: itt az RC4, amely az RC3-ban felfedezett hibákat javítja a végleges kiadás előtt.
A minőségellenőrzési csoport ismét azt kéri, hogy aki tudja, tesztelje ezt a kiadást és ha hibára bukkanna, azonnal jelezze annak érdekében, hogy azt minél hamarabb ki lehessen javítani.
A forráskód és a bináris a szokásos helyről tölthető le: http://qa.php.net/
Változások teljes listája a CVS-ből itt.