ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 14, 2003 - Blog bejegyzés

Táblázat nélkül tervezett oldalak - egyik döbbenetből a másikba

Hojtsy Gábor · 2003. Május. 14. (Sze), 23.32
A táblázatos alapú elrendezéshez szokott webfejlesztő szinte elképzelni sem tudja, hogy a modern technológiákkal forráskód szinten is mennyivel átláthatóbb oldalak készíthetőek.

Gyakori ellenérv az újdonságok használatával szemben, hogy régi böngészőket kell támogatni. Ezzel viszont egyrészt behemót, csak egy böngészőben megfelelő oldalt készítünk, másrészt a későbbi fejlesztés is nehézkessé válik.

A táblázatok nélküli grafikus kialakítás nem csak lehetővé teszi mindazt, amire eddig lehetőség volt, hanem sokkal többet nyújt. Ráadásul kevesebb HTML kódot igényelve gyorsabb letöltést tesz lehetővé, és megtakarítja a fejlesztőknek a többféle böngészőkre való finomhangolás költségét.

Nyílt forrású tartalomkezelő rendszerek összehasonlítása

Granc Róbert · 2003. Május. 14. (Sze), 09.53
"Az OpenSourceCMS honlap egyetlen céllal jött létre: hogy megadja Önöknek a lehetőséget a legjobb PHP és MySQL alapú ingyenes és nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszerek "kipróbálására". Az itt található összes rendszer szabadon szerkeszthető, lehetővé téve hogy Önök eldöntsék, melyik rendszer felel meg leginkább az igényeiknek" - írja az OpenSourceCMS kezdőlapja.

ActiveState díjak

Granc Róbert · 2003. Május. 14. (Sze), 08.59
[ php.net ] Az ActiveState fejlesztőcég meghirdette harmadik éves "Programmers' Choice and Activators' Choice Awards" díjkiosztóját. Az ActiveState olyan egyéneket díjaz, akik aktívan közreműködnek a nyílt forráskódú programnyelvek fejlesztésében és terjesztésében, és programozói erőfeszítéseikkel kiemelkedőt alkotnak e téren.