ugrás a tartalomhoz

ActiveState díjak

Granc Róbert · 2003. Május. 14. (Sze), 08.59
[ php.net ] Az ActiveState fejlesztőcég meghirdette harmadik éves "Programmers' Choice and Activators' Choice Awards" díjkiosztóját. Az ActiveState olyan egyéneket díjaz, akik aktívan közreműködnek a nyílt forráskódú programnyelvek fejlesztésében és terjesztésében, és programozói erőfeszítéseikkel kiemelkedőt alkotnak e téren.

A díjakat az ActiveState azon területeken osztja ki, amelyeken ők is aktívan támogatják fejlesztéseikkel a közösséget. PHP, Perl, Python, Tcl és XSLT.
A "Programmers' Choice", azaz a "programozók választása" díj nyerteseit a közösség tagjai - ti - jelölitek és választjátok. Ismertek valakit, aki valóban jelentős változásokat hoztak e nyelvek használatával? Mondjátok el!
A PHP.net a személyes jelöltjeit az "Activators' Choice" díjra jelöli. Amíg mi saját kedvenceinkre szavazunk, a PHP fejlesztői csoportja ugyanezt teszi, egy arra érdemes programozót választva ki minden nyelvből.
A jelöléseket 2003. május 12. és június 1. között lehet beküldeni. Minden kategóriában a szavazatok alapján öten kerülnek a döntőbe, rájuk 2003. június 3. és június 30. között lehet majd szavazni. A PHP, Perl, Python és XSLT kategóriák győzteseit július 8.-án hirdetik majd ki az OSCON konferencián, a Tcl kategória győzteseit pedig a július végén megtartandó Tcl konferencián. Az eredményről természetesen mi is beszámolunk majd.

Egyéb információk és szavazás: http://www.ActiveState.com/Corporate/ActiveAwards/