ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 11, 2015 - Fórum téma

Tiltólistán?

gabbor · 2015. Dec. 11. (P), 22.43
Sziasztok!

Van két weboldal amiket tudtommal eddig még soha nem látogattam meg se az otthoni, se más számítógépekről (bnaibrith.hu, zsinagoga.net).

Telefonon megtudom tekinteni az oldalakat, most néztem meg, de asztalin mindig azt kapom, hogy "Forbidden".

Gondolom az IP-címem miatt vagyok letiltva/kitiltva erről a két oldalról és valószínűleg még másokról is.

De miért és hogyan? Mi köze a két oldalnak egymáshoz, hogy tiltólistára rakták az IP-címemet, ha nem hogy semmit nem tettem, de még csak az oldalakat se látogattam meg eddig. Nem ismerem az oldalakat, de szerintem fórum sincs rajtuk vagy hozzászólási lehetőség, hogy esetleg írhattam volna rájuk valamit vagy valaki más az én IP-címemről.

Mi köze a két oldalnak egymáshoz? Létezik valamilyen Google féle webmester eszköz vagy más cégnek más eszköze ami valahol valamelyik oldalon tiltólistára rakta az IP-címemet és ezért se ezt a két oldalt, se más oldalt nem tudok megtekinteni ahol ez a webmester eszköz aktiválva van?

Nem értem ezt a dolgot. Találkoztam már más oldalakkal is amikre Forbidden-t kaptam erről az asztali gépes fix IP-címemről, de hirtelen csak ezt a két weboldalt találtam ahol biztosan minden alkalommal megkapom a Forbidden-t.

És mondom, telefonon vagyis más IP-címmel megtudom tekinteni ezeket az oldalakat.

Van valakinek valami ötlete? Régóta idegesít ez a dolog, ezért szeretnék most utána járni a segítségetekkel.

Hogy lehet ilyen központi tiltást csinálni? Hogy kerülhetek egy ilyen központi szerverre mint kéretlen látogató?

E-mail üzeneteim nem szoktak SPAM mappába érkezni, vagy legalábbis nem tudok róla, de valami ilyesmit érzek a dologban. A fent említett két oldalnak talán lehet köze egymáshoz, de pl találkoztam már olyan torrenttrackerrel is ahol Forbidden-t kaptam vagy bloggal, stb.

Azért szeretnék utána járni a dolognak leginkább mert akkor a szolgáltatól kérek új IP-címet mert bár ritkán, mondjuk minden újonan látogatott 100.