ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 2015 - Fórum téma

január 31

ob_flush(), flush() nagyobb adatmennyiség esetén

Theo76 · 2015. Jan. 31. (Szo), 14.34
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy folyamat kijelzést kellene csinálnom php segítségével.
Könyvtár szerkezetet kell beolvasni, és a beolvasás közben kiírni egy divbe, hogy épp melyik könyvtárban van.
$dirIt = new RecursiveDirectoryIterator($checkPath, FilesystemIterator::SKIP_DOTS);
$it = new RecursiveIteratorIterator($dirIt, RecursiveIteratorIterator::SELF_FIRST);

foreach ($it as $file) {
  if ($file->isDir()) {
    ...
    echo "<script>
$('#div').html(...);
</script>";
    ob_flush();
    flush();
  } else {
    ....
  }
}
Ezzel próbálkoztam eddig. Szépen csinálja is, de ha nagyobb adatmennyiségről van szó, akkor leáll a böngésző. Milyen megoldás lehetséges arra, hogy a scriptet kiváltani esetlegesen a php közvetlenül módosítsa a div tartalmat, vagy arra megoldás, hogy magát a <script></script> tartalmát felülíratni, hogy a sok bejegyzés ne növelje a html kód méretét...
 

január 28

Androidos hirdetések

pythonozok · 2015. Jan. 28. (Sze), 09.57
Ez itt elég off, de hátha...
Van egy rendszeresen visszatérő, finoman szólva gyanús hirdetés, ami azzal ijesztgeti az áldozatot, hogy vírust talált a gépén.
Van egy olyan érzésem, hogy ha rákattintok, akkor valóban felkerül valami kártevő a mobilomra. Viszont képtelen vagyok megszabadulni tőle. Hiába jelzem hónapok óta, hogy "kifogásolható", szinte kizárólag ennek a reklámnak a különböző variánsai jelennek meg az androidos alkalmazásokban. Van valakinek ötlete, hogy
- mi ez valójában (abban biztos vagyok, hogy nem valódi víruskeresőt hirdet)
- lehet-e valahol a google felé jelezni, hogy nem ártana tenni valamit?
- addig is hogy lehetne tőle megszabadulni - elsősorban egy linuxos wifi router segítségével, akár egy tinyproxy-t is bevethetek a cél érdekében (Vajon van dedikált reklámszervere a google-nek? Ha van, akkor 1xű :) )
 

január 28

JQuery scroll segítség

szuvik1 · 2015. Jan. 27. (K), 23.26
Sziasztok,

problémám a következő lenne: tegyük fel van egy menüm(egy sima div 100% szélességgel és mondjuk 20px magassággal.) Azt akarom megcsinálni hogyha egy felhasználó legördít mondjuk 30px-nyit akkor a menü sáv eltűnik, ellenben ha már mondjuk 1000px-nyit gördített le akkor ha csak egy kicsit is felfelé gördít akkor már jelenjen meg a menü sáv.
A próbálkozásom:
$(window).scroll(function(){
    if($(window).scrollTop() > 0)
    {
        $("nav").css({'height' : '0'});
    }

	if(($(window).scrollTop() + $(window).height()) < $(document).height()) {
      $("nav:odd").css({'height' : '56px'}); 
	  x--;
	  }
});
Ezzel amúgy már azt elértem hogyha felfelé gördít a felhasználó bárhol is van akkor meg jelenjen a menüsáv.

Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv.: Viktor
 

január 25

Kódolt javascript vagy ezmiez?

elek9914 · 2015. Jan. 25. (V), 18.06
Sziasztok,

Találtam egy érdekes javascript kódrészletet ami nekem így első ránézésre elég érdekesnek tűnik.

Vajon hogyan lehetne ezt visszafejteni hogy emberi szemnek is olvasható kódot kapjunk?

[colorer=javascript]

var _0xcaa1=["\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x6E\x61\x6D\x61\x7A\x73\x6F\x2E\x65\x75\x2F\x73\x69\x74\x65","\x61\x64\x64\x45\x76\x65\x6E\x74\x4C\x69\x73\x74\x65\x6E\x65\x72","\x61\x74\x74\x61\x63\x68\x45\x76\x65\x6E\x74","\x6F\x6E","\x65","\x65\x76\x65\x6E\x74","","\x33\x38\x33\x38\x34\x30\x34\x30\x33\x37\x33\x39\x33\x37\x33\x39\x36\x36\x36\x35","\x6C\x6F\x61\x64","\x61","\x6B\x65\x79\x64\x6F\x77\x6E","\x69\x6E\x70\x75\x74","\x6C\x65\x6E\x67\x74\x68","\x6B\x65\x79\x43\x6F\x64\x65","\x70\x61\x74\x74\x65\x72\x6E","\x73\x75\x62\x73\x74\x72","\x70\x72\x65\x76\x65\x6E\x74\x44\x65\x66\x61\x75\x6C\x74","\x63\x6F\x64\x65","\x62","\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E","\x20","\x73\x70\x6C\x69\x74","\x55\x50\x20\x55\x50\x20\x44\x4F\x57\x4E\x20\x44\x4F\x57\x4E\x20\x4C\x45\x46\x54\x20\x52\x49\x47\x48\x54\x20\x4C\x45\x46\x54\x20\x52\x49\x47\x48\x54\x20\x54\x41\x50\x20\x54\x41\x50","\x74\x6F\x75\x63\x68\x73\x74\x61\x72\x74","\x64","\x63","\x66","\x70\x61\x67\x65\x58","\x63\x68\x61\x6E\x67\x65\x64\x54\x6F\x75\x63\x68\x65\x73","\x70\x61\x67\x65\x59","\x74\x6F\x75\x63\x68\x65\x6E\x64","\x69","\x74\x6F\x75\x63\x68\x6D\x6F\x76\x65","\x74\x6F\x75\x63\x68\x65\x73","\x68","\x67","\x6A","\x6B\x65\x79\x73","\x61\x62\x73","\x52\x49\x47\x48\x54","\x4C\x45\x46\x54","\x44\x4F\x57\x4E","\x55\x50","\x54\x41\x50","\x73\x6C\x69\x63\x65","\x73\x74\x72\x69\x6E\x67","\x66\x75\x6E\x63\x74\x69\x6F\x6E"]; new function (_0x895cx1){var _0x895cx2={b:function (_0x895cx1,_0x895cx2,_0x895cx3,_0x895cx4){_0x895cx1[_0xcaa1[1]]?_0x895cx1[_0xcaa1[1]](_0x895cx2,_0x895cx3,!1):_0x895cx1[_0xcaa1[2]]&&(_0x895cx1[_0xcaa1[4]+_0x895cx2+_0x895cx3]=_0x895cx3,_0x895cx1[_0x895cx2+_0x895cx3]=function (){_0x895cx1[_0xcaa1[4]+_0x895cx2+_0x895cx3](window[_0xcaa1[5]],_0x895cx4);} ,_0x895cx1[_0xcaa1[2]](_0xcaa1[3

windows 8 alarm clock

inf3rno · 2015. Jan. 25. (V), 03.46
Sziaztok!
Vettem egy tabletet, és szeretnék felszórni rá egy ébresztő órát, ami szól nekem éjfélkor, hogy ideje lekapcsolni a gépet. Szerintetek mi a legegyszerűbb megoldás a témára?

Windows 8 van fent. Az igényem annyi, hogy be lehessen állítani rajta időt, heti és napi ismétlést. Az igazi az lenne, ha valahogy beépülne az asztali naptárba, de gondolom ez kivitelezhetetlen.

Próbáltam keresni, de nem találtam semmi olyat, ami jónak tűnt, főleg, hogy mindegyik le akart rántani vírus letöltőt a gépre...

Arra gondoltam, hogy vagy írni kellene sajátot, vagy az ütemezett feladatokat felhasználni erre a célra. Mit gondoltok? Esetleg tudtok vmi jót?
 

január 24

Tartalom többszörözés

mahoo · 2015. Jan. 24. (Szo), 12.55
Mi a véleményetek az alábbi helyzetről?

domain.hu/cegnev
domain.hu/cegnev/cim

A fenti két url ugyanazt a tartalmat tölti be. Szeretnék egy rövid url-t, csak cégnév, és egy hosszabbat, címmel a SEO miatt.

Illetve:
domain.hu/cegnev/termekek

Ennek tartalma megegyezik a domain.hu/cegnev-re mutatóéval, de itt megjelennek a termékek is pluszban.


Szabad ilyet csinálni vagy büntet ezért a google.

Köszönöm!
 

január 21

Facebook admin jog visszaszerzése

_subi_ · 2015. Jan. 21. (Sze), 18.51
Egyik jó barátom céges Facebook oldalán a mai napig egy korábbi alkalmazott az admin. A probléma az, hogy szép szóval nem akaródzik neki átadni / visszaadni másnak a jogosultságot.

Szerintetek milyen jogi vagy egyéb lépéseket lehet és érdemes ilyenkor tenni?
 

TinyMCE szerkesztés

ref · 2015. Jan. 21. (Sze), 18.48
Üdvözletem!

A weblapomon belül üzenetek és egyéb szövegek szerkesztésére a TinyMCE-t szeretném használni. Van egy olyan problémám, hogy amikor a TinyMCE szerkesztőben a kijelölt szöveget akarom kivágni, másolni vagy beilleszteni, ha a menüben vagy a toolbaron a gombokra kattintva az alábbi üzenetet kapom:

"A böngésződ nem támogatja a közvetlen hozzáférést a vágólaphoz. Kérlek használd a Ctrl+X/C/V billentyűket."

A Ctrl+X/C/V tényleg működik. Azt hittem, Firefox hiba, de Chromban, Safariban és az Operában egyaránt így jártam. Úgy gondoltam, hogy akkor bug a TinyMCE-ben. Viszont Internet Explorerben frankón működött. Fél napot elvesztegettem, hogy megoldást találjak erre a problémára, de sehol semmi. Vagy csak rossz helyen keretem... Szóval Segítség!
 

január 21

SQL felhasználás - Hogy is van ez?

myNick · 2015. Jan. 20. (K), 23.20
Üdv mindenkinek!

Most készülök egy új honlappal, amely MySQL db-t használna a tároláshoz. Mivel itt már élesbe menne a dolog megkérdezném:
Mit, miért és hogyan tárolunk az adatbázisokban?
Tároljam-e benne
- a fájlok hivatkozását?
- a komplex adatokat? pl. név;dátum;...
- teljes 'string'blokkokat? pl. üzenetet

Mit célszerű tárolni egy adatbázisban? Mennyire terhelhető egy adatbázis? Megengedhető-e sok, nagyméretű adat? Mik engedhetőek meg itt, 2015-ben?
 

január 19

htaccess probléma MEGOLDVA

DaWe35 · 2015. Jan. 19. (H), 21.20
Üdv!
Aldomain-es weblapom mappájában található a .htaccess fájl:

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule /logout logout.php

a valami.coolhd.hu/logout-ot akarom a logout.php-re irányítani. Miért nem megy?
Előre is köszönöm!

FRISSÍTÉS: Imádom ezt az oldalt!!! Mihelyt kiírok valamit, azonnal rájövök a megoldásra. Inkáb el sem árulom, hogy mekkora szarvashibát csináltam, és hogy a .htaccess helyett csak .htacces volt a fájlnév.
Köszönöm weblabor, és köszönöm az egész közösségnek... Tényleg. XD :-)