ugrás a tartalomhoz

Androidos hirdetések

pythonozok · 2015. Jan. 28. (Sze), 09.57
Ez itt elég off, de hátha...
Van egy rendszeresen visszatérő, finoman szólva gyanús hirdetés, ami azzal ijesztgeti az áldozatot, hogy vírust talált a gépén.
Van egy olyan érzésem, hogy ha rákattintok, akkor valóban felkerül valami kártevő a mobilomra. Viszont képtelen vagyok megszabadulni tőle. Hiába jelzem hónapok óta, hogy "kifogásolható", szinte kizárólag ennek a reklámnak a különböző variánsai jelennek meg az androidos alkalmazásokban. Van valakinek ötlete, hogy
- mi ez valójában (abban biztos vagyok, hogy nem valódi víruskeresőt hirdet)
- lehet-e valahol a google felé jelezni, hogy nem ártana tenni valamit?
- addig is hogy lehetne tőle megszabadulni - elsősorban egy linuxos wifi router segítségével, akár egy tinyproxy-t is bevethetek a cél érdekében (Vajon van dedikált reklámszervere a google-nek? Ha van, akkor 1xű :) )
 
3

Tinyproxy lett a vége. Az

pythonozok · 2015. Feb. 2. (H), 14.45
Tinyproxy lett a vége. Az eredmény számomra így is elég izgalmas volt.
Első menetben csak a doubleclick.net domain repült, meg a google egyik domainje (nincs előttem a lista, nem emlékszem a nevére)
Erre eltűntek a zavaró hirdetések, viszont számomra ismeretlen, korábban sohasem látott domainek jelentek meg. Az egyikre rákeresve egy virustotal.com találat is előjött, ahol több kereső minimum gyanúsnak nevezte az oldalt. Úgyhogy ez a kettő is a szűrő listájába került.
Részben zavar, mert így az ártatlan hirdetők is eltűntek, ugyanakkor... valahogy nem tudom szégyellni magam, amíg ilyen helyekről, ilyen reklámok jönnek. És nem csak az applikációkba, hanem a böngészőkbe is.

update: azért nem tökéletes a dolog. Openwrt-n reboot után nem indul el a tinyproxy. Vagy én értek félre valamit a konfigban vagy bugot fogtam. :)
update2: nem értek eléggé az openwrt-hez. A felrakott tinyproxy alapállapotban ki van kapcsolva, de elsőre csak a webes felületről sikerült bekapcsolni. (le kellene szoknom róla, hogy tomato-ban megszokott módszerek alapján keresem a megoldást :) )
1

hosts fájl

Poetro · 2015. Jan. 31. (Szo), 16.33
Pedig lehet elég lett volna a telefonon a hosts fájlban felvenni 127.0.0.1-re a domain-t.
2

Ha rootolható lenne a

pythonozok · 2015. Jan. 31. (Szo), 17.15
Ha rootolható lenne a telefon. Sajnos azzal ugrik a garancia és a knox számláló/flag is ;)
No meg valahogy ki is kellett találni, hogy honnan jön a szemét, a tinyproxy ebben is segített.