ugrás a tartalomhoz

TinyMCE szerkesztés

ref · 2015. Jan. 21. (Sze), 18.48
Üdvözletem!

A weblapomon belül üzenetek és egyéb szövegek szerkesztésére a TinyMCE-t szeretném használni. Van egy olyan problémám, hogy amikor a TinyMCE szerkesztőben a kijelölt szöveget akarom kivágni, másolni vagy beilleszteni, ha a menüben vagy a toolbaron a gombokra kattintva az alábbi üzenetet kapom:

"A böngésződ nem támogatja a közvetlen hozzáférést a vágólaphoz. Kérlek használd a Ctrl+X/C/V billentyűket."

A Ctrl+X/C/V tényleg működik. Azt hittem, Firefox hiba, de Chromban, Safariban és az Operában egyaránt így jártam. Úgy gondoltam, hogy akkor bug a TinyMCE-ben. Viszont Internet Explorerben frankón működött. Fél napot elvesztegettem, hogy megoldást találjak erre a problémára, de sehol semmi. Vagy csak rossz helyen keretem... Szóval Segítség!
 
1

Vágólap

Poetro · 2015. Jan. 21. (Sze), 19.05
Sajnos böngészőnként másképp viselkedik a vágólap és van amelyik böngészőben nem is működik JavaScript-ből. Lehet, hogy egy újabb változatában a TinyMCE-nek majd javítják ezt a hiányosságot, amennyiben lehetséges.
2

Vágólap

ref · 2015. Jan. 22. (Cs), 11.56
Hát köszönöm, akkor egyenlőre marad a manuális változat (ctrl+c,+v,+x). Azért érdekes, hogy a TinyMCE már a 4.1.7-es verziónál tart, és még mindig nem oldották meg.
3

Többinél sem

Poetro · 2015. Jan. 22. (Cs), 12.07
Ahogy a többinél sem. Mivel egyes böngészők nem engednek hozzáférést a vágólaphoz (jogosan), vagy megemelt jogosultságokat kell adnia a felhasználónak az adott oldalnak, hogy hozzáférjen a vágólaphoz.

Mert képzeld el, hogy valami titkos adatod van a vágólapon, mondjuk jelszavak, pénzügyi információk, bankkártya adatok stb. Ekkor akár melyik oldal, aki tudja olvasni, vagy írni a vágólapodat, az el tudja küldeni a szervernek a Te titkos adatodat, ráadásul még módosítani is tudja. Az ilyen dolgoknak nem lenne jó vége.

Hát köszönöm, akkor egyenlőre marad a manuális változat

A beilleszt, kivág, másol gomb megnyomása is manuális.
5

Vágólap

ref · 2015. Jan. 23. (P), 23.33
Erre nem is gondoltam, teljesen igazad van. De le kell szögeznem két dolgot:
1. Nagyon nem vagyok otthon a programfejlesztésben/weboldal fejlesztésben.
2. Baromira nem jó helyre írtam ezt a kérdést, mert semmi köze a szerveroldali JavaScripthez. Ezért elnézést kérek.
De az 1-es pont alapján had kötekedjek egy kicsit (mert az ilyenek szoktak ám nagyon okosak lenni). Mikor szöveget vágok/másolok ki a vágólapra, illetve illesztek be a vágólapról, akkor a saját számítógépem saját vágólapját használom. Különben hogy tudnék bemásolni a Jegyzettömbből pár sort a weboldal beviteli mezőibe? Ez az, amit igazból nem értek.
6

JS hol is fut?

Pepita · 2015. Jan. 23. (P), 23.54
Az is a te gépeden, de nem te írtad, hanem jött az oldallal. Tehát lehet rossz indulatú is, ami pont az utolsó vágólapra tett adatokat lopja és küldi el (akár sima get paraméterrel) egy url re.
Innen már nem csak a te helyi adataidról beszélünk, máris x szerveren van. :)

Szerk.:
Mikor csak egy input mezőbe paste, akkor semmi külső progi futása nem kell, csak az operációs rendszer és a böngésző. Tehát idáig biztonságos.
7

WoW

Hidvégi Gábor · 2015. Jan. 24. (Szo), 10.25
A World of Warcraft című játéknak elég komoly API-ja van, de ott megoldották, hogy bizonyos parancsokat csak fizikai esemény (egérkattintás, billentyűlenyomás) válthat ki, valami ilyesmit kéne a böngészőkben is megvalósítani.
8

Van

Poetro · 2015. Jan. 24. (Szo), 13.42
Ilyen van is. Rengeteg dolog csak pont így működik. De akárhol is kattintasz az oldalon működik. Szóval előbb meg tudod tenni a te kis rosszindulatú kódod előbb lefut, majd csak utána adódik tovább a vezérlés például a gombra vagy linkre kattintásra. Szóval igazából minden billentyűlenyomásra, kattintásra el lehetne lopni a vágólapot, ha hozzá lehetne férni.
4

A Google sem oldotta meg

kuka · 2015. Jan. 22. (Cs), 12.27
A Google sem oldotta meg szebben a Google Docsban. Szerintem ez nem véletlen. És nem időleges.