ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 2015 - Fórum téma

augusztus 31

Gomb submitálásra és ugrásra

tóthika · 2015. Aug. 30. (V), 22.01
Sziasztok!

Éppen egy tiszta (JS nélküli) weboldalt szeretnék létrehozni, melyen a tartalom-értékeléshez iframe-t használok. Mikor megnyomok egy gombot, szeretném, hogy az ahhoz tartozó tartalom töltődjön be, majd pedig ugorjon oda az iframe-hez.
Form nélkül a Submit-ra rákattintva a link működik, viszont form elembe zárva márcsak a tartalom-betöltés része működik. Ez valami védelem lenne?
Ha kicsit zavaros volt, tessék:
Kép1
A képen található egy horgony, melyhez a gomb megnyomásával (pl. mellette lévő) odaugrana, de eközben az iframe-be egy másik tartalmat kellene betöltenie. Erre azért van szükség, mert több ilyen, szöveges blokk is van, melyekhez a lehetőséget ugyanúgy megadjuk.

Illetve, hogyan adjak alap body-t az iframe-nek? Lehet egyszerűen, 'pure' HTML segítségével, vagy csakis az src attribútummal, egy max.-ra feltekert cache time-mal rendelkező oldallal egybekötve?

Köszönöm a segítséget!
 

Process Bar

simisoma · 2015. Aug. 30. (V), 10.43
Sziasztok,

kérlek segítsetek abba hogy egy nagymérető csv file feldolgozása kb. 2 percig tart és elnyomkodnak az oldalról.

Hogyan tudnék egy Process Bar-t betenni ameddig töltődik az oldal?

Köszi.
 

augusztus 29

2 szintű menü generálás php tömbbel

geforce9600gt · 2015. Aug. 29. (Szo), 12.54
Sziasztok

Van az alábbi menüm:
[colorer=php]<div class="block bLeft">
<div class="blockHeader">Főmenü<span class="plusminus" onclick="show_hide_div(this,'lista_1');">-</span> </div>
<ul class="sideNav" id="lista_1" style="display:block">
<?php
$nav_down = mysqli_query($kapcs, "SELECT top_menu_id, top_menu_nev FROM top_menu ORDER BY top_menu_nev ASC");
if(mysqli_num_rows($nav_down) > 0 )
{
while($navData = mysqli_fetch_assoc($nav_down))
{
echo '<li><a class="menuitem" href="http://'.$_SERVER['HTTP_HOST'].'/'.$admin_folder.'/tartalom.php?site='.$navData['top_menu_id'].'&amp;cat=1"><b>'.$navData['top_menu_nev'].'</b></a></li>';
}
}
?>
</ul>
</div>


<div class="block bLeft">
<div class="blockHeader">Hírlevél<span class="plusminus" onclick="show_hide_div(this,'lista_2');">-</span> </div>
<ul class="sideNav" id="lista_2" style="display:block">
<li><a class="menuitem" href="http://<?php echo $_SERVER['HTTP_HOST']; ?>/<?php echo $admin_folder; ?>/hirlevel.php?cat=2"><b>Hírlevél</b></a></li>
<li><a class="menuitem" href="http://<?php echo $_SERVER['HTTP_HOST']; ?>/<?php echo $admin_folder; ?>/csoportok.php?cat=2"><b>Csoportok</b></a></li>
<li><a class="menuitem" href="http://<?php echo $_SERVER['HTTP_HOST']; ?>/<?php echo $admin_folder; ?>/feliratkozok.php?cat=2"><b>Feliratkozottak</b></a></li>
</ul>
</div>



<div class="block bLeft">
<div class="blockHeader">További modulok<span class="plusminus" onclick="show_hide_div(this,'lista_3');">-</span> </div>
<ul class="sideNav" id="lista_3" style="display:block">
<li><a class="menuitem" href="http://<?php echo $_SERVER['HTTP_HOST']; ?>/<?php echo $admin_folder; ?>/konfiguracio.php?cat=3"><b>Konfiguráció</b></a></li>
<li><a class="menuitem" href="http://<?php echo $_SERVER['HTTP_HOST']; ?>/<?php echo $admin_folder; ?

augusztus 28

IP kamera

webdev1337 · 2015. Aug. 28. (P), 14.56
Sziasztok kedves weblabor fórumozók!

Bátorkodtam, és regisztráltam az oldalra, hogy kikérjem fejlesztők, designerek véleményét egy általam fejlesztett weboldallal kapcsolatban. Egy IP Kamera áruházról van szó, melyet egy elég komplex rendszer hajt, rengeteg munka van benne. A fejlesztés során igyekeztünk egy könnyen áttekinthető, hasznos tartalommal rendelkező oldalt létrehozni.
Az oldal legfőbb témája az IP Kamerák, biztonsági kamerák, de komplett kamera rendszereket is lehet rajta tervezni (drag and drop), router ip cím szkennelőtől kezdve rengeteg saját fejlesztés található rajta.

Érdekel MINDENKINEK a véleménye, észrevétele!

Legyen szép napotok! :-)

Link törölve. – Joó Ádám
 

augusztus 27

x karakternél hoszabb mező tartalmának lekérése MYSQL -ben

simisoma · 2015. Aug. 27. (Cs), 11.40
Sziasztok,

milyen mysql parancsal tudnám lekérni azokat a neveket amelyek hosszabbak 10 karakternél?

pl:
mezo_nev
Kis Gabi ;
Nagy Márk ;
Ond Kond;
Kelemen András;
Sárközi István Péter;

Egy select parancsal csak azokat szeretném kilistázni ami 10 karakternél hosszabb:

Eredmény:
mezo_nev
Kelemen András;
Sárközi István Péter;

Köszi előre is a segítséget.
 

augusztus 25

.htaccess átirányítás

Zsolesz74 · 2015. Aug. 25. (K), 13.45
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, hogyan irányítsak át egy joomla oldalon.
A link így nézne ki:
http://fogyokura-zsiregetes.valami.com/bio-av-banan
ezt kellene ide irányítani:
http://www.valami.com//webaruhaz/fogyokura-zsiregetes/bio-av-banan

Ilyennel próbálkoztam:
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^(www)\. [NC]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(.*)\.valami\.com\/(.*) [NC]
RewriteRule (.*) http://www.valami.com/webaruhaz/$1/$2;

Ez átirányít, de nem a termék oldalra, csak a kategóriára. A /jel utáni paramétert figyelmen kívül hagyja.
Ezen kívül még az is gond, hogy a www.-vel kezdődő domaint is irányítja, holott azt nem kellene, csak az aldomaineket.

Köszi előre is.

Zs
 

augusztus 24

Ki szeretném kérni a véleményeteket a weboldalammal kapcsolatban

WebMouse · 2015. Aug. 24. (H), 21.27
Magamról annyit, hogy pár évvel ezelőtt szerettem bele a web programozósdiba, azóta volt n+1 projektem a "Hello World"-től felfelé. Próbálkoztam CMS-ekkel is, de az nem az én világom. Az az igazi amikor az ember nulláról kezdve, sorról sorra megirja a maga kis oldalát. Így legalább azt mondhatom a végén, hogy igen, ezt én készítettem, és nem azon kell babrálnom, hogy hogy tüntessem el a Powered by feliratot az oldal aljáról.

Na de nézzük miről is lenne szó.

Ez a legújabb fejlesztésem, és legnagyobb is. Kb. 8 hónap meló van benne, persze nem napi 8 órában, csak mikor időm volt rá. Azt nem hiszem, hogy különösebben részleteznem kéne miröl is szól az oldal, meg hogy kinek akarok a konkurenciája lenni (elég nagy falat).

Ez még csak az alap verzió, a továbbiakban még sok funkcióval bővíteném, de előbb szeretném hallani a szakértők véleményét is. Minden hasznos vélemény, ötlet érdekel.

nemtuttad?
 

augusztus 23

Hogy érdemes akadós Linux-ot debuggolni?

inf3rno · 2015. Aug. 23. (V), 03.24
Igazából Mint 17.2-ről van szó asztali gépen, nem szerverről. Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet megtalálni az okát annak, ha akad a Linux. Az esetek 90%-ban minden jól megy nálam, de valamikor pár percre elkezd szaggatni a Linux. Ez kb abban nyilvánul meg, hogy amit gépelek, azt bufferbe gyűjti, és nem jelenik meg 1-2 másodpercig. Néha ha scroll-ozok, akkor kicsit szétcsúszik a kép, előbb frissíti a felső részét, utána vár fél másodpercet, és utána az alsó részét. Ugyanígy van, hogy nem reagál kattintásra, ami vagy alap Linux feature, vagy emiatt van, nem tudom de képtelen vagyok megszokni, hogy mindenért 2x kell kattintanom. :S

Hardverben az alaplap, és a videokártya, amire nem találtam tesztelő szoftvert. Minden más tökéletesen működik. Vidkártya benchmark szerint hozza, ami tőle elvárható. Nagyon ritkán volt, hogy lefagyott miatt a windows, vagy kiírta, hogy az illesztőszoftvere leállt, de utána újraindult.

Bármi ötlet, hogy hogyan lehetne felderíteni a hiba okát?
 

augusztus 14

Adatok küldése AJAX és PHP nélkül lehetséges?

Mistic97 · 2015. Aug. 14. (P), 16.30
Szóval JavaScriptben megoldható lenne-e az, hogy a weboldal újratöltődése esetén a Script meghívjon egy új függvényt az oldalon? Arra gondolok, hogy esetleg lehet egy fájl a kliens gépén, ami tartalmazza a programot.

Tehát nem akarok kommunikálni a szerverrel, csak kliens oldalon újra meghívni egy függvényt, amikor újratölt az oldal.
 

Mi a különbség write endurance terén egy HDD, egy SSD és egy pendrive között?

inf3rno · 2015. Aug. 14. (P), 05.38
Szenzor adatot loggolnék rájuk adatbázisba. A HDD-t nem szeretném, mert sokat fogyaszt és túl hangos. Ideális megoldás a pendrive lenne, mert kicsi és könnyen szállítható. Kibírnak ezek a flash memóriák huzamosabb ideig másodpercenként 1 írást? Elég változatosak a vélemények arról, hogy mennyi írást bírnak, meg hogy jók e adatbázisnak. (Gondolom ez még erősen márka és model függő is.) Ti mit tapasztaltatok?