Archívum - Jan 2014 - Fórum téma
január 18
Cisco cert. felkészítő könyveket keresek(CCENT, CCNA)
Cisco cert. felkészítő könyveket keresek(CCENT, CCNA)
Ha van eladó könyved ide írj: deiksupp##kukac##gmail.hu
■ Ha van eladó könyved ide írj: deiksupp##kukac##gmail.hu
Facebook feed
Sziasztok!
Egy weboldalba szeretnék berakni az FB oldalának a hírfolyamát.
Igen szerencsétlen módon SZEMÉLYKÉNT regisztrált az ember, így a facebook a like nál nem adja ki miket posztolt. Tehát azt nem tudom használni.
Próbáltam neten rákeresni, találtam is egy oldalt, ami ilyesmi URLt ajánl:
https://graph.facebook.com/bosmark.kft/posts?access_token=226902774100595|gIWv-3nhtFGq_mAoS3yq6NktSwk
De mint látható sajnos csak "barátja lett" típusú válasz érkezik.
Valaki esetleg szedte már ki sikerrel egy MAGÁNSZEMÉLY posztolásait?
■ Egy weboldalba szeretnék berakni az FB oldalának a hírfolyamát.
Igen szerencsétlen módon SZEMÉLYKÉNT regisztrált az ember, így a facebook a like nál nem adja ki miket posztolt. Tehát azt nem tudom használni.
Próbáltam neten rákeresni, találtam is egy oldalt, ami ilyesmi URLt ajánl:
https://graph.facebook.com/bosmark.kft/posts?access_token=226902774100595|gIWv-3nhtFGq_mAoS3yq6NktSwk
De mint látható sajnos csak "barátja lett" típusú válasz érkezik.
Valaki esetleg szedte már ki sikerrel egy MAGÁNSZEMÉLY posztolásait?
Google Maps Point cacheelése
Sziasztok.
Elkezdtem egy boltkereső oldalt készíteni hobbi szinten.
Ehhez Joomla alaprendszert és egy hozzátartozó DJ Classifieds aprohirdető komponenst használok.
Olyan problémám akadt, hogy szeretném térképen is megjeleníteni a boltokat, viszont 1000 bolt felett nagyon lassan tölt be mert a térképre minden alkalommal újra ráhelyezi a pontokat.
Esetleg tudtok valamilyen megoldást ami a saját szerveremről töltené be ezeket az információkat?
■ Elkezdtem egy boltkereső oldalt készíteni hobbi szinten.
Ehhez Joomla alaprendszert és egy hozzátartozó DJ Classifieds aprohirdető komponenst használok.
Olyan problémám akadt, hogy szeretném térképen is megjeleníteni a boltokat, viszont 1000 bolt felett nagyon lassan tölt be mert a térképre minden alkalommal újra ráhelyezi a pontokat.
Esetleg tudtok valamilyen megoldást ami a saját szerveremről töltené be ezeket az információkat?
január 17
MyWordPress = Zend Framework és WP adatbázis
Sziasztok!
Van egy WordPress oldalam, ha nem frissítettem, akkor kellemetlen dolgok adódtak. A kódolása se tetszik.
PHP Zend Framework (1) alatt készítettem egy publikus felületet, a WP MySQL adatbázisból veszi a posztokat.
Az eredeti WP-t egy védett (.htpasswd) könyvtárba raktam, csak szerkesztőnek használom.
GitHub-ról (jobbra) a kód szabadon letölthető: https://github.com/webeswork/mywordpress
Tervezem, hogy majd Zend Framework 2-ben is elkészítem a programot.
■ Van egy WordPress oldalam, ha nem frissítettem, akkor kellemetlen dolgok adódtak. A kódolása se tetszik.
PHP Zend Framework (1) alatt készítettem egy publikus felületet, a WP MySQL adatbázisból veszi a posztokat.
Az eredeti WP-t egy védett (.htpasswd) könyvtárba raktam, csak szerkesztőnek használom.
GitHub-ról (jobbra) a kód szabadon letölthető: https://github.com/webeswork/mywordpress
Tervezem, hogy majd Zend Framework 2-ben is elkészítem a programot.
Chrome OnChange(), load(), selector probléma.
Kedves weblabor.hu-a tagok.
Nem fordulnék hozzátok ha nem kínlódtam volna a témával vagy több ízben.
Megpróbálom felvázolni a lehető legegyszerűbben az esetet. Ez egy játék itemlistáját tartalmazza, egy bolt menü ahol vásárolni lehet kategóriákra lebontva.
Első probálkozás:
Vagy egy fő php-m. Nevezzük el: index.php.
Ebben az index.php ban tartózkodik a következő kód:Amint látható egy a kódsor a selector onChange fügvény segítségével load() ol egy php fájlt a targyak_ divbe! Ez sikeresen meg is történik. Ekkor létrejön egy $_GET['boltiaru'] az admin_bolt_item.php ben.( Majd egy hozzáad gomb segítségével az index.php elküldi egy ajaxal a szervernek mit rakjon be az adatázisba.)
A listázás megtörténik.
admin_bolt_item.php tartalma:
Küldéskor az index.php ban lévő divbe (targyak_) betölti az admin_bolt_item.php fájl önmagát és átadja a $_GET ben lévő értéket hogy a kategóriakiválasztás megmaradjon!
Van egy ellenőrzés is a PHP ban, hogy a hozzáadott itemek ne jelenlenek meg!
A gond itt keletkezik: Mivel újratölti magát, ezért a load(); miatt a friss eredményeket kellene megjelenítenie.
Nem fordulnék hozzátok ha nem kínlódtam volna a témával vagy több ízben.
Megpróbálom felvázolni a lehető legegyszerűbben az esetet. Ez egy játék itemlistáját tartalmazza, egy bolt menü ahol vásárolni lehet kategóriákra lebontva.
Első probálkozás:
Vagy egy fő php-m. Nevezzük el: index.php.
Ebben az index.php ban tartózkodik a következő kód:
echo '<select class="urlap_selectors" id="boltiaru" name="boltiaru" onChange="$(\'#targyak_\').load(\'bolt/admin_bolt_item.php?boltiaru=\'+this.value)">
<option value="">- Válassz -</option>';
$kategoria = mysql_query('SELECT * FROM targyak_kategoriak');
while($kat=s($kategoria)){
echo '<option value="'.$kat['id'].'">'.$kat['kategoria_neve'].'</option>';
}
echo '</select>';
echo '<div id="targyak_"></div>';
A listázás megtörténik.
admin_bolt_item.php tartalma:
$k_t_kategoria = mysql_query('SELECT * FROM targyak WHERE kategoria="'.$_GET['boltiaru'].'"');
while($ktka=s($k_t_kategoria)){
item adatai.....
<input type="submit" value="Hozzáad" class="urlap_gomb" onClick="prog();">
}
echo '<script>
function prog() {
$(\'#targyak_\').load(\'bolt/admin_bolt_item.php?boltiaru=\'+'.$_GET['boltiaru'].');
}
</script>';
Küldéskor az index.php ban lévő divbe (targyak_) betölti az admin_bolt_item.php fájl önmagát és átadja a $_GET ben lévő értéket hogy a kategóriakiválasztás megmaradjon!
Van egy ellenőrzés is a PHP ban, hogy a hozzáadott itemek ne jelenlenek meg!
A gond itt keletkezik: Mivel újratölti magát, ezért a load(); miatt a friss eredményeket kellene megjelenítenie.
SQL nehéz lekérés
A felhasználók között szeretnék úgy keresni, hogy azokat találja, akikkel közösek a céljaink.
Táblák:
- users (id,name)
- goals (célok) (-id,name)
- user_goals (id, user_id,goal_id)
Felveszünk felhasználókat, és célokat, a felhasználók pedig jelölgetnek maguknak célokat. Mindenkinek különböző fajta és mennyiségű céljai vannak.
Azokat keresem, akiknek hasonló (legalább 1 megfelelés) céljai vannak, mint nekem.
■ Táblák:
- users (id,name)
- goals (célok) (-id,name)
- user_goals (id, user_id,goal_id)
Felveszünk felhasználókat, és célokat, a felhasználók pedig jelölgetnek maguknak célokat. Mindenkinek különböző fajta és mennyiségű céljai vannak.
Azokat keresem, akiknek hasonló (legalább 1 megfelelés) céljai vannak, mint nekem.
Hallott már valaki a karma test runner-ről?
IDE-ben a JSTD mellett van még ez. Jasmine-el szeretnék tesztelni, és kiderült, hogy a JSTD runner-én már nincs support, viszont van egy karma runnere, amin meg van. Próbálom feltenni, de valamiért mindig empty test suite-ot ír.
IDE-ben a JSTD mellett van még ez. Jasmine-el szeretnék tesztelni, és kiderült, hogy a JSTD runner-én már nincs support, viszont van egy karma runnere, amin meg van. Próbálom feltenni, de valamiért mindig empty test suite-ot ír.
január 15
Tomcat webserver config Windows Server 2008-on
Sziasztok,
JSP-ben szeretnék programozni Windows Server 2008 alatt. Eclipseben már meg tudtam csinálni projekteket; ez mind szép és jó csak élesben; a fent előbb leírt rendszerben hogyan kell beállítani a Tomcat-et? Mit kell beállítani ahhoz, hogy megtalálja a Tomcat servert?
Akár egy link is sokat segíteni ahol leírják, hogy hogyan lehet beállítani.
Előre is köszönöm.
ui.: ha jól tudom akkor csak ez kell, hogy a JSP kódom forduljon.
■ JSP-ben szeretnék programozni Windows Server 2008 alatt. Eclipseben már meg tudtam csinálni projekteket; ez mind szép és jó csak élesben; a fent előbb leírt rendszerben hogyan kell beállítani a Tomcat-et? Mit kell beállítani ahhoz, hogy megtalálja a Tomcat servert?
Akár egy link is sokat segíteni ahol leírják, hogy hogyan lehet beállítani.
Előre is köszönöm.
ui.: ha jól tudom akkor csak ez kell, hogy a JSP kódom forduljon.
január 13
Kaszkádolt mező
Sziasztok!
Kaszkádolt mezőkről kérdeznék. Tulajdonképpen mire valók ? Sok mindenhol olvastam, meg tanultam is erről, csak a feledés homályába merült. Szóval mit kell tudnom, mondjuk MySQL környezetben ? Előre is köszönöm a válaszokat!
■ Kaszkádolt mezőkről kérdeznék. Tulajdonképpen mire valók ? Sok mindenhol olvastam, meg tanultam is erről, csak a feledés homályába merült. Szóval mit kell tudnom, mondjuk MySQL környezetben ? Előre is köszönöm a válaszokat!
január 10
FB Comment plugin módosítás
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy a alapból ne látszódjon a hozzászólási lehetőség, csak a kommentek listája? Valamint a kommentelési lehetőség pl. csak egy bizonyos GET változó megléte esetén legyen lehetséges (és természetesen FB belépés után).
Nem találtam infót, vagy csak nem jól kerestem a guglival. Esetleg valakinek valami ötlete?
■ Nem találtam infót, vagy csak nem jól kerestem a guglival. Esetleg valakinek valami ötlete?