ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 27, 2014 - Fórum téma

Két Laravel ugyanazon a szerveren

abicska · 2014. Jan. 27. (H), 18.00
Sziasztok!

Van egy Ubuntu alapú szerverem a legfrissebb Apache és PHP verziókkal.
Van két aldomainem is, legyenek ezek a.x.com és b.x.com. Mindkét domain az én szerveremre mutat, viszont a fődomainhez, az x.com-hoz nincs közöm.
Virtual host-ot használok a két domain beállításához, ami alap esetben szépen működik is. Fontos lehet még, hogy az x.com-nak van wildcard SSL-je, tehát kaptam egy közös certificate-et mindkét aldomainhez. A két domain különböző document root-tal, egymástól (elvileg) teljesen elszeparálva van beállítva.

Az a.x.com alá feltelepítettem a Laravel keretrendszert és készítettem vele egy kisebb oldalt bejelentkezéssel, stb. Eddig ez is rendben van.

Szerettem volna b.x.com alá is telepíteni egy teljesen különálló Laravelt, azonban igazán meglepő módon a b.x.com alatti Laravel az a.x.com alatti Laravel beállításait használja és tölti be. Gyakorlatilag pontosan ugyanaz jelenik meg a böngészőben, mint az a.x.com esetében, kivéve a statikus tartalmakat, mint a képek például.
Annyira ugyanaz, hogy kiírattam az alkalmazás változóit és valahonnan még a __DIR__ változó is az a.x.com útját írja.

Próbálkoztam mindenféle szerver beállítással, nem ott lesz a hiba. A két Laravel akad össze valahogy. Biztosan egyetlen sornyi beállítás van elrontva benne, de két napja nézem és nem találom.

Találkoztatok már ilyennel?


Ábel