Archívum - Jan 29, 2014 - Fórum téma
Form új sor beszúrása!
Sziasztok.
Az lenne a problémám, hogy egy ártábla formot csináltam, sikerült gomb nyomársa új sort beszúrnom, de nem tudom hogy kellene neki megadni a name="" értéket Javascripptel, hogy el tudjam menteni php-val adatbázisba.
Kód:
[colorer=html]
<html>
<head>
<?php
if(isset($_POST)){
echo '<p style="font-size:16px; color:#000;">'; print_r($_POST); echo "</p>
Az lenne a problémám, hogy egy ártábla formot csináltam, sikerült gomb nyomársa új sort beszúrnom, de nem tudom hogy kellene neki megadni a name="" értéket Javascripptel, hogy el tudjam menteni php-val adatbázisba.
Kód:
[colorer=html]
<html>
<head>
<?php
if(isset($_POST)){
echo '<p style="font-size:16px; color:#000;">'; print_r($_POST); echo "</p>
ASP.NET alapon COMET technológia
Sziasztok, lenne egy elég hardcore kérdésem.
ASP.NET alapon lenne szükség a következő probléma megoldására.
A célfügvény az lenne, mint amit a facebook-nál már megszokhattunk, hogy értesítést kapunk azonnal ha üzenet jött.
Ehhez a szerver oldal felől kell adatot pusholnunk a kliensoldal felé (ami a szó szoros értelmében lehetetlen, azonban van erre technika)
Ez a gyakorlatban egy bizonyos Comet technológiával működik, aminek a működési alapelve, hogy a kliensoldal küld a szerveroldalnak egy úgynevezett "Longed live Request"-et, amiben nem kapja meg azonnal a választ, hanem mint a
neve is sugallja, nyitva marad a kérés (persze nem végtelenségig, de ha time out-ot kap, akkor max küld egy újat).
A dologra többféle megoldás is létezik, nekem a legszimpatikusabb a long polling.
Kliensoldalon ez a következőképpen néz ki:
function long_polling() {
$.getJSON('/Test.aspx', function (events) {
processEvents(events);
long_polling();
});
}
long_polling();
Na most a kérdés az, hogy szerver oldalon nekem mi a teendő? Csak nem tehetem végtelen ciklusba a szerveroldalt (még ha egy webservice-ről is lenne szó) amíg nem érkezik új üzenetem, nemigaz? Vagy ez járható úgy?
■ ASP.NET alapon lenne szükség a következő probléma megoldására.
A célfügvény az lenne, mint amit a facebook-nál már megszokhattunk, hogy értesítést kapunk azonnal ha üzenet jött.
Ehhez a szerver oldal felől kell adatot pusholnunk a kliensoldal felé (ami a szó szoros értelmében lehetetlen, azonban van erre technika)
Ez a gyakorlatban egy bizonyos Comet technológiával működik, aminek a működési alapelve, hogy a kliensoldal küld a szerveroldalnak egy úgynevezett "Longed live Request"-et, amiben nem kapja meg azonnal a választ, hanem mint a
neve is sugallja, nyitva marad a kérés (persze nem végtelenségig, de ha time out-ot kap, akkor max küld egy újat).
A dologra többféle megoldás is létezik, nekem a legszimpatikusabb a long polling.
Kliensoldalon ez a következőképpen néz ki:
function long_polling() {
$.getJSON('/Test.aspx', function (events) {
processEvents(events);
long_polling();
});
}
long_polling();
Na most a kérdés az, hogy szerver oldalon nekem mi a teendő? Csak nem tehetem végtelen ciklusba a szerveroldalt (még ha egy webservice-ről is lenne szó) amíg nem érkezik új üzenetem, nemigaz? Vagy ez járható úgy?
wordpressben készített oldalhoz kérek segítséget.
Elküldenék egy wordpress oldalt, amelyet megadott feltételek szerint kellene átalakítani. Kérlek, segítsetek, mert hozzá nem értő vagyok és ettől függ, hogy lesz-e munkám. Természetesen a segítségnyújtást, nem ingyen képzelem. Előre is köszi e-mail:gaborpatay##kukac##gmail.com
■