ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 17, 2011 - Fórum téma

Adatátvitel több fél között (chat)

kriszrap · 2011. Feb. 17. (Cs), 23.08
Sziasztok azt hogy tudom meg csinálni hogy ha irnak chatbe (phpés) akkor a másikfélnek frissitsen?:)
 

Google Apps tapasztalatok

Kérésre törölve 18. · 2011. Feb. 17. (Cs), 18.13
Sziasztok!

Telepítettem, pontosabban beállítottam magamnak a Google Apps Standard csomagot.

Sajnos nem minden résznél magyar nyelvű.

Kinek mi a tapasztalata?

Nekem rögtön jött egy hiba: ha a Beállítások részre megyek, amikor bent vagyok adminként, akkor egy hibás oldal jelenik meg, vagyis az oldalon belül csupa html kód és miegyéb, ahelyett, hogy az oldal rendes képe látszana. Ezt már többször csinálta, pedig még csak 1 napos a dolog.

"Google Apps setup wizard for..." és aztán több oldalon egy elcseszett lap jelenik meg, mintha egy file forrásszövegét mutatná. Több böngészővel próbáltam.

Másnál is volt ilyen?

És két kérdés:

1.
Azt a html filet, amit az azonosítás végett a saját domain tárhelyére fel kellett tölteni, az maradjon ott, vagy letörölhető?

2.
Van egy rész az MX beállításnál (Checking the MX records for your domain), ahol valamit javasol, hogy a visszaélések elkerülése végett töröljünk le, de nem találom, a regisztrációkor jelent meg.

Lefordítottam, de nem világos.

Két dolog kell:

Feltenni a file-t a tárhelyre, hogy igazoljuk, jogosultak vagyunk és
Az MX-eknél kitörölni a régi egyetlen beállítást, ami alapból a saját domainra mutat és beírni az 5 db google-s MX-et.

Ezeket meg is kell hagyni, nem? Azért van több, hogy hibatűrő legyen.

De hogy mit kell törölni a visszaélések elkerülése miatt...?
 

Drupal vagy Keretrendszer (Hogyan döntötök?)

Ustak · 2011. Feb. 17. (Cs), 09.23
Üdv mindenkinek,

Relatív rég óta foglalkozom már programozással, főleg js és php. Ezen utóbbiból ha gyorsan akartam csinálni valamit, akkor a CodeIgniterhez nyúltam.

A Drupalt már rég óta tudatalattimban tartom, de eddig nem volt rá időm ,hogy kipróbáljam. Most, hogy kijött a 7 -es verzió rájöttem hogy ez iszonyatosan 'cutting edge', úgyhogy úgy döntöttem kipróbálom. Egy ismerősömnek vállaltam egy egyszerű honlapot (kutyás :-)), és elégedett vagyok az eredménnyel, persze még tanulom, de már eddig is ígéretes.

A kérdésem az, hogy mikor döntötök úgy, hogy Drupalt használtok (mondjuk egy webshopnál) vagy esetleg keretrendszert inkább (olyanra gondolok mint CodeIgniter, Kohana, vagy Yii - bár ez utóbbit nem ismerem). Mint php programozónak, megéri megtanulni modult írni, és ha kell azzal augmentálni a Drupalt, vagy van olyan eset mikor keretrendszert használtok, ezzel vállalva a hosszabb fejlesztési időt? Mi a döntő ilyen esetben.

Köszönöm, ha erre írtok pár szót.
Béke:
Gábor