Archívum - Feb 7, 2011 - Fórum téma
Teljes mysql tábla kiírása php-vel
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudok egy egész msql táblát kiíratni php segítségével.
Kösz a válaszokat.
■ Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudok egy egész msql táblát kiíratni php segítségével.
Kösz a válaszokat.
Reguláris kifejezés
Sziasztok !
A segítségeteket szeretném kérni egy reguláris kifejezéshez.
Nos az lenne a cél, hogy egy PHP kódban az adott kifejezés csak betűket (magyar ékezetesekkel együtt) fogadjon el, tehát se speciális karaktereket (kivétel a pont és a kötőjel), se számokat ne fogadjon el. Kis és nagy betű nem számít, mert előtte az egészet kis betűssé alakítanám.
Előre is köszönöm a fáradozásotokat.
■ A segítségeteket szeretném kérni egy reguláris kifejezéshez.
Nos az lenne a cél, hogy egy PHP kódban az adott kifejezés csak betűket (magyar ékezetesekkel együtt) fogadjon el, tehát se speciális karaktereket (kivétel a pont és a kötőjel), se számokat ne fogadjon el. Kis és nagy betű nem számít, mert előtte az egészet kis betűssé alakítanám.
Előre is köszönöm a fáradozásotokat.
jquery copy tr
Üdv!
Van ez a szerintem sokmindenki számára ismert jquery-s kód:ami azt csinálja, hogy megkeresi a #tablem utolsó sorát és lemásolja azt.
Nekem olyan megoldás kéne ami sem csak az uolsó sort másolja le, hanem az összeset. Ez még könnyen meg is oldahtó, ha lecserélem az első sort erre:
var $cloned = $('#tablem tbody>tr').clone(false);
Viszont nekem arra is szükségem van, hogy a soronként a newIndex értéke 1-el növekedjen.
Ha csak simán berakom newIndex++ -t akkor mivel a ciklus mindig végigfut, minden lemásolt elem nevében szereplő szám értéke 1-el növekedni fog.
Hogy tudom ezt elkerülni?
■ Van ez a szerintem sokmindenki számára ismert jquery-s kód:
var $cloned = $('#tablem tbody>tr:last').clone(false);
oldIndex = $cloned.find('.valami').attr('name').match(/\d+/);
newIndex = parseInt(lastIndex,10)+1;
$cloned.find('.valami').each(function(){
var newName = $(this).attr('name').replace(oldIndex, newIndex);
}
$cloned.insertAfter('#tablem tbody>tr:last');
Nekem olyan megoldás kéne ami sem csak az uolsó sort másolja le, hanem az összeset. Ez még könnyen meg is oldahtó, ha lecserélem az első sort erre:
var $cloned = $('#tablem tbody>tr').clone(false);
Viszont nekem arra is szükségem van, hogy a soronként a newIndex értéke 1-el növekedjen.
Ha csak simán berakom newIndex++ -t akkor mivel a ciklus mindig végigfut, minden lemásolt elem nevében szereplő szám értéke 1-el növekedni fog.
Hogy tudom ezt elkerülni?
js event tovább küldése
Sziasztok!
Az alábbi problémát szeretném valahogy megoldani:
Van az oldalon egy objektum, pl textarea, amihez létrehozok egy vezérlő objektumot placeholder, méret, egyéb dolgok vezérlésére.
Ezzel megy is szépen, nincs is vele gond, ha mondjuk a lap betöltődésekor beállítom az objektumhoz. De ha mondjuk van 20 ilyen objektumom, amiből talán 1-2 -t használ a felhasználó, akkor nincs értelme az összeset beállítani, ezért arra gondoltam, hogy ha a focus rákerül, akkor rendelem csak össze őket.
Ez így néz ki:A problémám ezzel az, hogy első kattintásra létrehozza hozzá az objektumot, de a létrehozott objektum nem kapja meg az eseményt (jelen esetben onfocus), és csak ha újra rákerül a fókusz, akkor fut le.
Hogyan tudnám átadni az event-et egy elegáns, általános megoldással úgy, hogy már az objektum létrehozása után átadja az objektumnak az eseményt?
Remélem érthetően írtam.
■ Az alábbi problémát szeretném valahogy megoldani:
Van az oldalon egy objektum, pl textarea, amihez létrehozok egy vezérlő objektumot placeholder, méret, egyéb dolgok vezérlésére.
Ezzel megy is szépen, nincs is vele gond, ha mondjuk a lap betöltődésekor beállítom az objektumhoz. De ha mondjuk van 20 ilyen objektumom, amiből talán 1-2 -t használ a felhasználó, akkor nincs értelme az összeset beállítani, ezért arra gondoltam, hogy ha a focus rákerül, akkor rendelem csak össze őket.
Ez így néz ki:
<textarea onfocus="if(!this.hasControl) {new TextAreaController(this);}">text..</textarea>
Hogyan tudnám átadni az event-et egy elegáns, általános megoldással úgy, hogy már az objektum létrehozása után átadja az objektumnak az eseményt?
Remélem érthetően írtam.
Popup tiltás nem működik
Sziasztok!
Rákerestem a googles weblabor keresőben, de nem könnyű így megtalálni egy tartalmat.
Szóval nem találtam.
A kérdés: a http://www.nemzetisport.hu/ oldalra menve állandóan feljön egy Internet Explorer reklám, hogy töltsem le a 8-as verziót.
Rohadtul idegesítő, és nem is értem, hiszen a Chrome-ban le van tiltva a felugró ablak.
Akkor ez milyen francos felugró ablak?
A Flash is csak engedélyre indul, van egy kiegészítőm ehhez.
A Firefox nem teszi ezt.
Érdekes, hogy terjed a Chrome. Igaz, hogy sokkal gyorsabb mint a FF, de rengetegszer lefagy.
Ezért komoly munkára nem használom.
Szóval: miért ugrik fel?
■ Rákerestem a googles weblabor keresőben, de nem könnyű így megtalálni egy tartalmat.
Szóval nem találtam.
A kérdés: a http://www.nemzetisport.hu/ oldalra menve állandóan feljön egy Internet Explorer reklám, hogy töltsem le a 8-as verziót.
Rohadtul idegesítő, és nem is értem, hiszen a Chrome-ban le van tiltva a felugró ablak.
Akkor ez milyen francos felugró ablak?
A Flash is csak engedélyre indul, van egy kiegészítőm ehhez.
A Firefox nem teszi ezt.
Érdekes, hogy terjed a Chrome. Igaz, hogy sokkal gyorsabb mint a FF, de rengetegszer lefagy.
Ezért komoly munkára nem használom.
Szóval: miért ugrik fel?
Karakter kódolás kiolvasása Meta tagból
Sziasztok!
Különböző kódolású weboldalakat indexelek és a meta adatait mentem.
Ezt használom ehhez: http://php.net/manual/en/function.get-meta-tags.php
Az <meta name="author" content="name">
<meta name="keywords" content="php documentation">
<meta name="DESCRIPTION" content="a php manual">
stb adatokat szépen kiolvassa, de a különböző kódolású weboldalak miatt az elmentésnél gondjaim vannak.
Tudom, hogy ezen az oldalon mutatnak példát arra is, hogy a Meta adatokból, hogyan lehet kiolvasni a karakter kódolást
(<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />)
de nekem az már kínai és nem tudtam vele mit kezdeni.
Valaki leegyszerűsítené nekem, hogy hogyan tudom kinyerni egyszerűen, hogy egy weboldal utf-8, iso-8859-2, iso-8859-1, stb.. kódolású-e, hogy azután az infókat ez alapján átalakíthassam és úgy menthessem el?
Köszönöm.
■ Különböző kódolású weboldalakat indexelek és a meta adatait mentem.
Ezt használom ehhez: http://php.net/manual/en/function.get-meta-tags.php
Az <meta name="author" content="name">
<meta name="keywords" content="php documentation">
<meta name="DESCRIPTION" content="a php manual">
stb adatokat szépen kiolvassa, de a különböző kódolású weboldalak miatt az elmentésnél gondjaim vannak.
Tudom, hogy ezen az oldalon mutatnak példát arra is, hogy a Meta adatokból, hogyan lehet kiolvasni a karakter kódolást
(<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />)
de nekem az már kínai és nem tudtam vele mit kezdeni.
Valaki leegyszerűsítené nekem, hogy hogyan tudom kinyerni egyszerűen, hogy egy weboldal utf-8, iso-8859-2, iso-8859-1, stb.. kódolású-e, hogy azután az infókat ez alapján átalakíthassam és úgy menthessem el?
Köszönöm.
mi a baj??
Sziasztok mi lehet a baj :
nem akarja feltölteni miért
itt a teljes kód:
■ mysql_query("UPDATE videolikes SET like = '1' WHERE cim ='$cim' AND nick='$nick'");
nem akarja feltölteni miért
itt a teljes kód:
<?php
include "config.php";
$nick= "".$_SESSION['nick'];
$cim = $_SERVER['PHP_SELF'];
$result4 = mysql_query("SELECT * FROM videolikes where cim='$cim' AND nick='$nick'");
$row = mysql_fetch_array($result4);
if (mysql_num_rows($result4) == '0')
{
print '<form method="POST">';
print '<input type="submit" name="like2" value="Tetszik">';
print '</form>';
}
if ($row['like'] =='0')
{
print '<input type="submit" name="like" value="Tetszik">';
print '</form>';
}
if ($row['like'] == '1')
{
print '<input type="submit" name="unlike" value="Nem Tetszik">';
print '</form>';
}
if(isset($_POST['like']))
{
mysql_query("UPDATE videolikes SET like = '1' WHERE cim ='$cim' AND nick='$nick'");
print 'ez a like';
}
if(isset($_POST['like2']))
{
mysql_query("INSERT INTO videolikes (id,cim,nick,like) VALUES ('','$cim','$nick','1'");
}
?>
include "config.php";
$nick= "".$_SESSION['nick'];
$cim = $_SERVER['PHP_SELF'];
$result4 = mysql_query("SELECT * FROM videolikes where cim='$cim' AND nick='$nick'");
$row = mysql_fetch_array($result4);
if (mysql_num_rows($result4) == '0')
{
print '<input type="submit" name="like2" value="Tetszik">';
print '</form>';
}
if ($row['like'] =='0')
{
print '<input type="submit" name="like" value="Tetszik">';
print '</form>';
}
if ($row['like'] == '1')
{
print '<input type="submit" name="unlike" value="Nem Tetszik">';
print '</form>';
}
if(isset($_POST['like']))
{
mysql_query("UPDATE videolikes SET like = '1' WHERE cim ='$cim' AND nick='$nick'");
print 'ez a like';
}
if(isset($_POST['like2']))
{
mysql_query("INSERT INTO videolikes (id,cim,nick,like) VALUES ('','$cim','$nick','1'");
}
?>