Archívum - 2009 - Fórum téma
június 22
Fájl másolás
A szerver egyik mappájából szeretnék átmásolni/ áthelyezni egyképet másik mappába, ez megvalósítható? Rákerestem de semmit nem találtam.
■ június 21
Hogy tudok egy változót átadni feldolgozásra PHP-nak JavaScriptből?
Kövezzetek meg ha hülyeséget kérdezek, de nem értek hozzá :)
Hogy tudok egy változót átadni feldolgozásra php-nak Javascriptből?ez van a Java-ban ebből nekem a Latitude és a Longitude kellene betenném képek mellé mint koordináta a javas részben elhelyezett placemarknak megfelelően egy mysql táblába
Köszönöm!
A kérdező eredetileg tévesen a Java kifejezést használta, de mint hamar kiderült, JavaScriptről van szó – a szerk.
■ Hogy tudok egy változót átadni feldolgozásra php-nak Javascriptből?
var point = dragInfo.placemark.getGeometry();
point.setLatitude(event.getLatitude());
point.setLongitude(event.getLongitude());
Köszönöm!
A kérdező eredetileg tévesen a Java kifejezést használta, de mint hamar kiderült, JavaScriptről van szó – a szerk.
A képek paddingja
Sziasztok az a problémám hogy az Internet Explorer nem jeleníti meg a képek paddingját.
Nem lehetne valahogy megoldani hogy az Internet Explorer is megjelenítse mint a Fire Fox
■ Nem lehetne valahogy megoldani hogy az Internet Explorer is megjelenítse mint a Fire Fox
Flash - Hullámzó zászló
helo.
valaki nem tudna ajanlani egy weboldalt, vagy egy mukodo as kodot, vagy egy fla file-t, vagy valamit, amibol tudnek egy zaszlot csinalni?
sok oldalt megneztem, de nem sikerult erthetot talalni. (waving flag effect)
elore is koszonom a valszokat
■ valaki nem tudna ajanlani egy weboldalt, vagy egy mukodo as kodot, vagy egy fla file-t, vagy valamit, amibol tudnek egy zaszlot csinalni?
sok oldalt megneztem, de nem sikerult erthetot talalni. (waving flag effect)
elore is koszonom a valszokat
június 19
URL átírása/átirányítása #-es címre Apache 1.3 alatt
Üdv!
Szeretném ha minden url hívását egy .htaccess átalakítaná olyan módon, hogy a path rész elé biggyeszt egy # jelet (ajaxos hívásokhoz)
tehát:
www.xxxx.hu/user/feri -ből www.xxxx.hu/#user/feri lenne.
Az alábbi kód működik is localhoston XAMPP-al (2.2-es apache), ám szerveren (ahol 1.3-as apache van) végtelen átirányítási hurokba keveredik.
Úgy vettem észre, hogy ez azért történik meg, mert
- www.xxxx.hu/user/feri megérkezik,
- .htaccess átirányítja www.xxxx.hu/#user/feri -ra (ha már van benne # a regexpem szerint érintetlenül hagyja az url-t),
- átirányítás után mivel nincs megadva filenév www.xxxx.hu/index.php-re próbál ugrani, azaz valamiért elveszti a #-es részt. Ugyanezt a 2.2-es xampp-os apachnál megőrzi.
- ezután az url már www.xxxx.hu/index.php megint átirányítja a htaccess, lesz belőle www.xxxx.hu/#index.php
-aminél megint nincs filenév, tehát www.xxxx.hu/index.php-lesz belőle
- és így tovább....
Hogyan lehetne 1.3-as apache alatt ezt a problémát megoldani, már ha a verziószámmal összefügg egyáltalán. Vagy van valamilyen beállítás arra, hogy a #-vel kezdődő rész ne vesszen el ilyenkor?
Van ötletetek?
Köszi szépen!
■ Szeretném ha minden url hívását egy .htaccess átalakítaná olyan módon, hogy a path rész elé biggyeszt egy # jelet (ajaxos hívásokhoz)
tehát:
www.xxxx.hu/user/feri -ből www.xxxx.hu/#user/feri lenne.
Az alábbi kód működik is localhoston XAMPP-al (2.2-es apache), ám szerveren (ahol 1.3-as apache van) végtelen átirányítási hurokba keveredik.
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*[^#]+.*)$ /#$1 [redirect=permanent,last,noescape]
RewriteRule ^(.*[^#]+.*)$ /#$1 [redirect=permanent,last,noescape]
Úgy vettem észre, hogy ez azért történik meg, mert
- www.xxxx.hu/user/feri megérkezik,
- .htaccess átirányítja www.xxxx.hu/#user/feri -ra (ha már van benne # a regexpem szerint érintetlenül hagyja az url-t),
- átirányítás után mivel nincs megadva filenév www.xxxx.hu/index.php-re próbál ugrani, azaz valamiért elveszti a #-es részt. Ugyanezt a 2.2-es xampp-os apachnál megőrzi.
- ezután az url már www.xxxx.hu/index.php megint átirányítja a htaccess, lesz belőle www.xxxx.hu/#index.php
-aminél megint nincs filenév, tehát www.xxxx.hu/index.php-lesz belőle
- és így tovább....
Hogyan lehetne 1.3-as apache alatt ezt a problémát megoldani, már ha a verziószámmal összefügg egyáltalán. Vagy van valamilyen beállítás arra, hogy a #-vel kezdődő rész ne vesszen el ilyenkor?
Van ötletetek?
Köszi szépen!
Kép manipuláció 0px*0px-es eredménnyel
Üdv Mindenkinek!
A feladatom az lenne, hogy egy képre php-ban egy szöveget helyezzek el. Erre meg is vannak a megfelelő lehetőségek, doksikat áttúrtam, példakódokat átnéztem, nincs probléma vele. A problémám ott kezdődik, hogy mind a saját kódom, mind a letöltött példakódok végeredményként egy 0px*0px-es képet adnak csak vissza eredményként, hibaüzenet nélkül.
Sajnos nem jövök rá, de gondolom, ha konzekvens a dolog, akkor ez lehet valami szerver oldali beállítás is, de próbáltam a saját teszt szerveremen is, meg tárhelyszolgáltatónál is. Mindkét helyen ugyanaz az eredmény.
Köszönök minden ötletet, megoldást előre is!
Mac
■ A feladatom az lenne, hogy egy képre php-ban egy szöveget helyezzek el. Erre meg is vannak a megfelelő lehetőségek, doksikat áttúrtam, példakódokat átnéztem, nincs probléma vele. A problémám ott kezdődik, hogy mind a saját kódom, mind a letöltött példakódok végeredményként egy 0px*0px-es képet adnak csak vissza eredményként, hibaüzenet nélkül.
Sajnos nem jövök rá, de gondolom, ha konzekvens a dolog, akkor ez lehet valami szerver oldali beállítás is, de próbáltam a saját teszt szerveremen is, meg tárhelyszolgáltatónál is. Mindkét helyen ugyanaz az eredmény.
Köszönök minden ötletet, megoldást előre is!
Mac
június 18
Bejelentkezés regisztrációval
Kérdésem, hogy van egy bejelentkezés oldalam. Én azt akarom, hogy csak regisztráció után lehessen belépni az oldalra. ugyanis az a problémám hogy felhasználónév és jelszó nélkül is be lehet lépni az oldalamra. segítsen valaki!
■ PHP adat kiolvasás probléma MySQL-ből space esetén
Sziasztok,
Volt már valakinek problémája abból hogy varchar típusban a space kiolvasásakor rendetlenkedik a script, Megjegyzés rovatban lévő space-t hogy célszerű lekezelni?
beolvastatom az adatokat majd href en keresztül átadom egy másik lapnak majd a $_POST['x'] eltünteti a spacet, vagyis az aztán következő szöveget már nem értelmezi és az innentől következő adatkiolvasások is hibásak
Köszönöm,
Péter
■ Volt már valakinek problémája abból hogy varchar típusban a space kiolvasásakor rendetlenkedik a script, Megjegyzés rovatban lévő space-t hogy célszerű lekezelni?
beolvastatom az adatokat majd href en keresztül átadom egy másik lapnak majd a $_POST['x'] eltünteti a spacet, vagyis az aztán következő szöveget már nem értelmezi és az innentől következő adatkiolvasások is hibásak
Köszönöm,
Péter
CSS érték dinamikus megadása
Üdv,
A Wufoo oldalain található formoknál használt, az éppen aktív form részeket más színnel megjelenő funkciót szeretném Drupal alatt használni.
Egy js hozzárak egy "focused" paramétert az elem kiválasztójához.
Ha jól néztem, a function initializeFocus() függvényrész végzi el ezt a funkciót. Ezt beraktam a Drupal téma mappájában egy script.js-be, ezt elvileg be is tölti, de itt nagyjából véget is ért a js tudásom.
Amit el szeretnék érni, hogy minden kiválasztó kapjon egy paraméter, amikor ezen dobozon belül, bármilyen form elemet választ a felhasználó.
Teszt link.
Hogyan lehetne ezt elérni?
Nagyon köszönöm!
Üdv, Pali
■ A Wufoo oldalain található formoknál használt, az éppen aktív form részeket más színnel megjelenő funkciót szeretném Drupal alatt használni.
Egy js hozzárak egy "focused" paramétert az elem kiválasztójához.
Ha jól néztem, a function initializeFocus() függvényrész végzi el ezt a funkciót. Ezt beraktam a Drupal téma mappájában egy script.js-be, ezt elvileg be is tölti, de itt nagyjából véget is ért a js tudásom.
Amit el szeretnék érni, hogy minden
class="form-item"
class="form-item focused"
Teszt link.
Hogyan lehetne ezt elérni?
Nagyon köszönöm!
Üdv, Pali
Szerver terhelés
Kisebb statikus - adatbázist nem használó - oldalakhoz írok egy nyelvkezelő osztályt. Az egyik függvénye lenne az aktuális nyelv kiírása... vagyis a $_GET[] helyett egy $langObj->id()-t hívnék meg, ami gyk. egy print $_GET[]...
Elég sokszor szükség van rá egy oldalon. És lesz egy pár ilyen oldal a szerveren. (100<) A érdemes-e így hozzájutnom ahhoz az egy paraméterhez az URLből, vagy használjam egyszerűen csak a echo $_GET[]-et.
Apróságnak tűnhet, lehet az is.
■ Elég sokszor szükség van rá egy oldalon. És lesz egy pár ilyen oldal a szerveren. (100<) A érdemes-e így hozzájutnom ahhoz az egy paraméterhez az URLből, vagy használjam egyszerűen csak a echo $_GET[]-et.
Apróságnak tűnhet, lehet az is.