ugrás a tartalomhoz

Kép manipuláció 0px*0px-es eredménnyel

Mac08 · 2009. Jún. 19. (P), 09.12
Üdv Mindenkinek!

A feladatom az lenne, hogy egy képre php-ban egy szöveget helyezzek el. Erre meg is vannak a megfelelő lehetőségek, doksikat áttúrtam, példakódokat átnéztem, nincs probléma vele. A problémám ott kezdődik, hogy mind a saját kódom, mind a letöltött példakódok végeredményként egy 0px*0px-es képet adnak csak vissza eredményként, hibaüzenet nélkül.
Sajnos nem jövök rá, de gondolom, ha konzekvens a dolog, akkor ez lehet valami szerver oldali beállítás is, de próbáltam a saját teszt szerveremen is, meg tárhelyszolgáltatónál is. Mindkét helyen ugyanaz az eredmény.

Köszönök minden ötletet, megoldást előre is!

Mac
 
1

0x0 px?

vbence · 2009. Jún. 19. (P), 09.49
Nem lehet, hogy egyszerűen egy hiba van a szkriptedben és egy php hibaüzenetet kapsz vissza? Belenéztél a visszakapott tartalomba (mondjuk hex editorral)?

Alternetívaként: Átmenetileg ne image/jpeg-ként küld az eredményt, hanem síma text/html-ként, és a böngésző címsorába írd be a képet generáló URL-t (ne IMG tagbe más oldalon).
2

Köszönöm az ötletet

Mac08 · 2009. Jún. 29. (H), 09.48
Köszönöm az ötletet (text/html), ezzel megvolt a megoldás.
A beírandó szöveghez a font file-t nem tudta megnyitni. A megoldás a font neve elé a getcwd() függvény beszúrása volt. A kézzel megadott elérési út sem relatívban, sem abszolútban nem felelt meg neki.