ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 5, 2009 - Fórum téma

Drupal és JAM Affiliate script

Aromo13 · 2009. Jan. 5. (H), 18.49
Sziasztok!
Én Drupal 5-t használok és most akadt egy olyan problémám, amit nem tudok megoldani.
Vettem egy JAM nevű php affiliate (partnerprogram) szoftvert (?)/scriptet.
Ezt szeretném integrálni Drupal oldalamba, hogy minden automatikusan menjen.
A feladat a következő:
- Egy emberke (Affiliate) regisztrál az én partnerprogramomba. Minden ember után, akit ajánl és a feltételeknek megfelel kap pénzt.
- Akit ajánlott (Tag) végigcsinálja a procedúrát, a végén pedig ráirányítom egy "Gratulálunk" oldalra, ahol kéne legyen az affiliate script implementáló kódja. Ha erre az oldalra érkezik, akkor a jutalék generálódik.
- Implementálni sokféle képpen lehet, itt ami szóba jöhet egy Hidden Image Tag vagy PHP script. A kép tag nem az igazi, a php-t viszont nem tudom az oldalba integrálni.
Ezen kívül szeretném, ha értesülnék róla, hogy a Tag rányomott-e a gombra az oldalon, vagy ott járt. És azt is szeretném tudni, hogy milyen felhasználó nevű Tagért jár a jutalék az Affiliate-nek.

Remélem érthetően magyaráztam el... :)

Válaszokat előre is köszönöm!
 

Vita arrol, hogy ki a hibas: programozo, hosting ceg vagy a site tulajdonos

Kérésre törölve 3. · 2009. Jan. 5. (H), 12.22
Adva van egy vita a hosting ceg, a site tulajdonos (mint korabbi ugyfelem) es a programozo (vagyis en) kozott.

Tobb eve mar, hogy atadtam egy drupalos weboldalt, nehany kiegeszitessel, sajat modositasokkal. Szepen mukodott, problema mentesen. Majd az evek alatt, ugye a hosting ceg elkezdte frissitgetni a MySQL, Apache es a PHP-t ertheto modon.
De mivel a site tulajdonosnak nem volt a tovabbiakban programozoja, igy a frissitesekbol adodo problemakra nem volt ember aki a drupalt es az egyeni cuccokat utana igazitotta volna az ido es a hosting infrastruktura valtozasaihoz.
A megoldas az lett, hogy igy vagy ugy de a hosting ceg egy kulon szerveren valamelyest meghagyta a dolgokat a regi valtozataiban. Hogy mit es hogyan arrol fogalmam sincs, evek ota nem PHP-zok es mivel nincs karbantartasi es egyeb szerzodesem mar a site tulajdonossal, igy kiestem az egeszbol.
Es az en felfogasomban ez mar nem garancialis problema, hogy ha az ugyfel hosting feltetelei megvaltoznak ahhoz kepest, ahogy en atadtam a munkat. En atadtam, kifizettek es mukodott, hogy kozben a site alatt/mogott megvaltoztak a dolgok es ebbol kifolyolag hibak jonnek, szerintem ez nem az en asztalom.
En folyamatosan javaslom, hogy keressen PHP-s programozot vagy/es jobb hosting ceget, akikkel ez a jelenseg gyorsabban es jobban orvosolhato. Sajnos ebben nincs valtozas, marad az, hogy nekem irosgat.

Egy konkret eset:
Most arrol vitatkozunk, hogy egyik naprol a masikra miert nem mukodik a falj masolas. AcidFree modult hasznalva eddig semmilyen problema nem volt, majd most ilyen hibak jonnek:
"Sikertelen fajl masolas: nincs beallitott celkonytar vagy nem elerheto"

En allasfoglalasom:
A drupal magatol nem romlik el, azt valaki veletlenul vagy figyelmetlenul valami PHP, Apache konfiguracios beallitassal vagy az ugyfel a hosting ceg admi feluleten vegzett beallitassal rontotta el.
Hosting ceg:
Tagadja, hogy barmin valtoztatott volna.