ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 13, 2009 - Fórum téma

SQL Query optimalizálás - alapok

kistitan · 2009. Jan. 13. (K), 14.42
Sziasztok!

SQL lekérdezések optimalizálásában szeretnék segítséget kérni.

Tudom, hogy ez rengeteg mindentől függ, amit csak egy konkrét eset ismeretében lehet normálisan megválaszolni, továbbá azt is tudom, hogy tele ven a net jobbnál jobb írásokkal, könyvekkel.

Amit viszont nem találok az olyan alapvető tanácsok, amik teljesen kezdőknek szólnak, akik mondjuk meg tudják már írni a lekérdezéseket, de nem tudják, hogy hogyan, miként érdemes őket tagolni, szerekeszteni, kitalálni, megváltoztatni, ahhoz, hogy ne kapjon szívrohamot az első magára valamit is adó db-s amikor meglátja őket.

Ha lenne bárkinek valamilyen linkje, vagy doksija ezzel kapcsolatban nagyon hálás lennék, de az is segítene ha aki olvassa, leírná szerinte mi az a tíz leggyakoribb hiba, amit kezdő lekérdezők el szoktak követni és a lekérdezés teljesítéményének a rovására megy.
Ha ehhez szükséges mindenképpen megadni,a kkor mondjuk legyen a környezet MSSQL vagy MaxDb, de engem inkább általános dolgok érdekelnének)

Olyasmire gondolok, mint például, hogy két tábla összekapcsolásánál melyiket írjuk elsőnk ha a táblák mérete között jelentős különbség van. És hasonók..
(Nemtudom, hogy ennek ven-e értelme de mintha olvastam volna ilyesmit)

A legkissebb segítségért is hálás lennék!
Még egyszer köszönöm!
 

MVC - Az AJAX kérések is a front kontrolleren landolnak?

s_volenszki · 2009. Jan. 13. (K), 10.50
Sziasztok!

Butának tűnhet a kérdés, de mégis! Ha MVC struktúrában építek webes alkalmazást és használni akarok AJAX kéréseket, akkor ezek a kérések is a front kontrolleren landolnak?

Logikusnak tűnne, hiszen ilyen módon egy jó form feldolgozó eljárással igazából csak egy igaz/hamis érték átállítása elegendő ahhoz, hogy a teljes rendszer AJAX-szal küldjön formokat a szerverre vagy a hagyományos POST útján.

Jól gondolom?
 

80.000 link/hó hogyan lehetséges ez?

Vitaleas · 2009. Jan. 13. (K), 02.03
Tanuja voltam egy oldal előrejutásának, november 15. hely 15.000 inbound link december 4. hely 95.000 inbound link.

Ezt hogy lehet egy hónap alatt elérni? Úgy, hogy mindenzért nem fizethett az illető pár száezernél többet, mert ugye kis cégről van szó.